Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου, 2020

Πότε θα “ανοίξει” τα χαρτιά του ο Νεκτάριος Φαρμάκης;

“Κλειστά” τα χαρτιά του για την συγκρότηση του σχήματος μέχρι την ορκωμοσία του ως νέος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κρατά ο Νεκτάριος Φαρμάκης. Η ορκωμοσία θα πραγματοποιηθεί αυτή την Πέμπτη 29 του μηνός.

Παράλληλα τρέχουν οι διαβουλεύσεις με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης για πιθανές συνεργασίες, εντός του νέου περιφερειακού συμβουλίου, μετά και την ανοικτή πρόσκληση για συνεργασία της παράταξης του Κώστα Σπηλιόπουλου.

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης, σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24, το προηγούμενο διάστημα έχει πραγματοποιήσει προσωπικές συναντήσεις με καθένα στέλεχος της παράταξής του, στο πλαίσιο των συζητήσεων για το νέο το σχήμα για τους αντιπεριφερειάρχες και τους βοηθούς περιφερειάρχη.

Πάντως θεωρείται βέβαιο πως σε θέσεις -κλειδιά θα αξιοποιηθούν στελέχη που συγκέντρωσαν υψηλό αρθμό σταυρών στις πρόσφατες εκλογές.

Με βάση τις ρυθμίσεις επί της απλής αναλογικής και του «Κλεισθένη», με το σχέδιο νόμου του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου ο νέος περιφερειάρχης αλλά και οι νέοι δήμαρχοι, μπορούν, προκειμένου να έχουν την απόλυτη πλειοψηφία στο νέο περιφερειακό και τα νέα δημοτικά συμβούλια, να καταθέσουν επίσημα συμφωνίες συνεργασίας με παρατάξεις της μειοψηφίας.

Εναλλακτικά, ενισχύονται οι εξουσίες οργάνων όπως η εκτελεστική και η επιτροπή ποιότητας ζωής, όπου -ούτως ή άλλως- νέοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες έχουν την απόλυτη πλειοψηφία σχετικά με τις αποφάσεις και εισηγήσεις προς δημοτικά συμβούλια και περιφερειακα συμβούλια.

Πηγή: tempo24.news

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.