Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, 2020

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων :Πρόεδρος ξανά ο Κ. Μίχαλος-Δεν εξελέγη ο Π.Τσιχριτζής

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων  :Πρόεδρος ξανά ο Κ. Μίχαλος-Δεν εξελέγη ο Π.Τσιχριτζής

efb3e161-2c79-457e-8455-c3e4823eb1b9-760x460Ολοκληρώθηκαν χθες Σάββατο 3 Φεβρουαρίου οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Προέδρου και του νέου ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ).

Πρόεδρος κοινής αποδοχής και πάλι ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου της ΚΕΕΕ.

4B673E60-D615-4E64-8902-06A9A8AF1CD9

Για τις 10 θέσεις των μελών του ΔΣ υπήρξαν 20 υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων ιστορικά στελέχη της ΚΕΕΕ, νέοι υποψήφιοι, αλλά και η παρουσία ενός ισχυρού Έλληνα επιχειρηματία του κ. Γιάννη Μασούτη (ιδιοκτήτη της γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ).

Στη φωτογραφία που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τόσο το ποιοι εκλέγονται στο νέο ΔΣ, όσο και τη θέση εκλογής τους βάσει των σταυρών προτίμησης.

Ο κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, συγκέντρωσε 100 ψήφους, γεγονός που αποδεικνύει ότι πρόκειται για ισχυρό Πρόεδρο απόλυτα κοινής αποδοχής, ο οποίος  θα συνεχίσει το έργο του απερίσπαστος από «εσωεπιμελητηριακά» ζητήματα.

Η νέα Διοικητική Επιτροπή της ΚΕΕ αποτελείται από 11 μέλη, τα οποία εκλέχτηκαν με ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Οι εκλεγέντες (επί συνόλου 116 ψηφισάντων) είναι:

1. Μίχαλος Κωνσταντίνος, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (επικεφαλής του ψηφοδελτίου) – Πρόεδρος: 100.

2. Αγνιάδης Παναγιώτης, Επιμελητήριο Βοιωτίας: 45.

3. Τσώτσος Ιορδάνης, Επιμελητήριο Πέλλας: 29.

4. Βουτσινάς Γιάννης, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά: 26.

5. Μασούτης Γιάννης, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης: 23.

6. Χατζηθεοδοσίου Γιάννης, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών: 23.

7. Γεωργιάδης Στέφανος, Επιμελητήριο Δράμας: 20.

8. Δαμούλος Φώτης, Επιμελητήριο Αργολίδος: 20.

9. Παπαδόπουλος Παναγιώτης, Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης: 19.

10. Ραβάνης Παύλος, Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών: 18.

11. Αλιφιεράκης Μανώλης, Επιμελητήριο Ηρακλείου Κρήτης (εκλέγεται μετά από κλήρωση με τον ισοψηφήσαντα Χατζηχριστοδούλου Ηλία του Επιμελητηρίου Πιερίας): 17.

Τις επόμενες ημέρες θα συνέλθει η νέα Δ.Ε. προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα.

Ο κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, αμέσως μετά την εκλογή του δήλωσε:

«Αυτές οι εκλογές στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων απέδειξαν ότι ο επιμελητηριακός και επιχειρηματικός κόσμος της χώρας μπορεί να κάνει πράξη τη σύνεση, συναίνεση και συνεργασία προκειμένου να συμβάλει τα μέγιστα για την έξοδο της χώρας από την ύφεση, καθώς οι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων που ανέδειξαν το νέο Πρόεδρο και τη νέα Διοικητική Επιτροπή ψήφισαν μέσα από ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο βάζοντας στην άκρη «κόμματα και χρώματα».

Εδώ και οκτώ χρόνια ο επιχειρηματικός κόσμος πρωτοστατεί στη σκληρή μάχη ενάντια στην κρίση και έχει καταφέρει να συμβάλει τα μέγιστα στο ΑΕΠ της χώρας, αλλά και στη μείωση της ανεργίας.Έχει καταφέρει να ενισχύσει σημαντικά την εξωστρέφεια της οικονομίας παρά τις αντιαναπτυξιακές πολιτικές οριζόντιας λιτότητας που έχουν επιβληθεί και επιτείνουν την ύφεση.Τα Επιμελητήρια και η Κεντρική Ένωση που τα εκπροσωπεί θα συνεχίσουν να δρουν προς όφελος του συνόλου της ελληνικής επιχειρηματικότητας να στηρίζουν αποτελεσματικά τον αγώνα των μελών τους να διεκδικούν μεγαλύτερη συμμετοχή και λόγο στις κρίσιμες αποφάσεις που λαμβάνονται για την ελληνική οικονομία και δε θα επιτρέψουν σε κανέναν να απαξιώσει την εκατοντάχρονη και πλέον προσφορά του Επιμελητηριακού θεσμού.

Η θητεία της νέας Διοίκησης της ΚΕΕ ξεκινάει σε μία περίοδο όπου ναι μεν οι ρυθμοί ανάπτυξης επιταχύνονται, αλλά απομένουν πολλά να γίνουν για να βγούμε οριστικά από τα μνημόνια και την οικονομική ύφεση.Στο άμεσο μέλλον υπάρχουν πέντε σημαντικές προκλήσεις:• Το υψηλό ποσοστό ανεργίας.• Το υψηλό δημόσιο χρέος.• Το υψηλό ποσοστό απόθεμα μη εξυπηρετούμενων δανείων στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών.• Η ανάγκη να προσελκύσουμε σημαντικές ξένες και εγχώριες επενδύσεις κυρίως σε κλάδους που μπορούν να εξάγουν διεθνώς εμπορεύσιμα αγαθά.• Η χρηματοδότηση από τις αγορές με διατηρήσιμους όρους μετά τη λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018.

Οι μεταρρυθμίσεις συνεπώς πρέπει να συνεχισθούν με πρώτες αυτές της μείωσης της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών.

Ακόμη απαιτούνται:Η επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων.Η προσαρμογή της εργατικής νομοθεσίας στα ευρωπαϊκά δεδομένα.Η ολοκλήρωση του εθνικού χωροταξικού σχεδιασμού και του κτηματολογίου.Η επιτάχυνση της δικαιοσύνης.Η ριζική αναμόρφωση της Δημόσιας Διοίκησης με εισαγωγή συστήματος αξιολόγησης, θέσπιση ποιοτικών και ποσοτικών στόχων, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, με κίνητρα παραγωγικότητας.Η αναμόρφωση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με σύνδεση Πανεπιστημίων με τον κόσμο της παραγωγής, κίνητρα για έρευνα και καινοτομία.Αντιμετώπιση της πολυνομίας και της κακονομίας.Στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με κίνητρα και ευέλικτα χρηματοδοτικά εργαλεία.Αξιοποίηση των ΣΔΙΤ για την ταχεία υλοποίηση μεγάλων επενδύσεων.Οι δανειστές μας θα πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους ώστε το χρέος μας να καταστεί βιώσιμο.Οι ισολογισμοί των τραπεζών θα πρέπει να εξυγιανθούν ώστε να αποκατασταθεί η παροχή ρευστότητας προς τις υγιείς επιχειρήσεις. Και βεβαίως να αποφευχθεί κάθε νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών η οποία μοιραία θα θίξει τους καταθέτες.Οι πολιτικοί μας και οι κοινωνικοί εταίροι θα πρέπει να αντιληφθούν ότι και μετά το τέλος των μνημονίων δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στο πάρτι της κακοδιαχείρισης και της σπατάλης του πρόσφατου παρελθόντος.Η Ελλάδα για να ανακτήσει το χαμένο έδαφος θα πρέπει για όλα τα επόμενα χρόνια να έχει υπό αυστηρό έλεγχο το δημοσιονομικό έλλειμμα και το έλλειμμα εξωτερικού ισοζυγίου.Με εθνικό σχέδιο και συναίνεση μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αρκεί να μην βυθιστούμε ξανά στην αδράνεια, στον διχασμό και στην οξύτητα. Οι Έλληνες όποτε ενώθηκαν τα κατάφεραν. Όποτε διχάσθηκαν ηττήθηκαν. Ας μάθουμε από τα λάθη μας και ας προχωρήσουμε μπροστά».

Δείτε τα αποτελέσματα των Εκλογών εδώ:

AD0D5711-7F75-4BFA-AD9D-97F062E79F12

http://24wro.com.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.