Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει νέο εργατικό ατύχημα σε ιχθυοκαλλιέργεια στον Αστακό

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει νέο εργατικό ατύχημα σε ιχθυοκαλλιέργεια στον Αστακό

H τοπική οργάνωση Αστακού της Λαϊκής Ενότητας καταγγέλλει ένα ακόμη εργατικό ατύχημα σε ιχθυοκαλλιέργεια στον Αστακό.

Στην ανακοίνωση της εύχεται γρήγορη ανάρρωση στον εργαζόμενο και θυμίζει τον θάνατο εργαζομένου στην ίδια επιχείρηση πριν από περίπου ένα μήνα.

Μάλιστα απαιτεί την άμεση διερεύνηση των πραγματικών αιτίων του ατυχήματος και την απόδοση ευθυνών στην εργοδότρια εταιρεία είτε σε όποιους άλλους έχουν ευθύνες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Για το νέο εργατικό ατύχημα στην ιχθυοκαλλιέργεια «ΝΗΡΕΑ» στον Αστακό.

Τα «εργατικά ατυχήματα» είναι εγκλήματα της εργοδοσίας σε βάρος των εργαζομένων.

Η τοπική οργάνωση της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Αστακού Αιτωλοακαρνανίας εκφράζει της ευχές της για περαστικά και γρήγορη ανάρρωση στον εργαζόμενο, του τραυματίστηκε στο νέο εργατικό ατύχημα σε ιχθυοκαλλιεργητική μονάδα του «ΝΗΡΕΑ» στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.

Το νέο εργατικό ατύχημα έγινε μόλις ένα μήνα μετά το θανατηφόρο ατύχημα στην ίδια επιχείρηση, με θύμα εργαζόμενο που πνίγηκε έχοντας υποχρεωθεί να εργάζεται σε μεγάλη θαλασσοταραχή.

Καταγγέλλουμε ότι σ’ αυτές τις μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας απαγορεύεται από την εργοδοσία με ποινή απόλυσης ο συνδικαλισμός, εφαρμόζονται συνθήκες εργασιακής σκλαβιάς και υπάρχει διαρκής αποσιώπηση για την μη τήρηση της νομοθεσίας για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων. Και γνωρίζουν όλοι ότι αυτό γίνεται λόγω διαπλοκής της συγκεκριμένης εταιρείας με τοπικά και κεντρικά πολιτικά συμφέροντα.

Η ΛΑΕ απαιτεί από τις αρμόδιες δημόσιες ελεγκτικές αρχές, την άμεση διερεύνηση των πραγματικών αιτιών και του νέου του εργατικού ατυχήματος, την αναζήτηση και την απόδοση ευθυνών στην εργοδότρια εταιρεία είτε σε όποιους άλλους έχουν ευθύνες και την στήριξη του τραυματισμένου εργαζόμενο.

Τα ατυχήματα αυτά στην ουσία είναι εγκλήματα της εργοδοσίας σε βάρος των εργαζομένων.

Όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) έχουν μεγάλες πολιτικές ευθύνες, γιατί με την διάλυση της εργατικής νομοθεσίας και των δημόσιων ελεγκτικών μηχανισμών, ενίσχυσαν την εργοδοτική αυθαιρεσία και οδήγησαν σε μεγάλη αύξηση των εργατικών ατυχημάτων.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.