Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Το νέο κτίριο του 2ου Γυμνασίου Μεσολογγίου (φωτο)

Το νέο κτίριο του 2ου Γυμνασίου Μεσολογγίου (φωτο)

2gym21Έτοιμο εδώ και πολλούς μήνες να υποδεχτεί τους μαθητές ήταν το 2ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου. Έλλειπε όμως ο δρόμος πρόσβασης που κατασκευάστηκε μέσα στον Αύγουστο με γρήγορους ρυθμούς ώστε να υπάρχει ομαλή πρόσβαση, δυστυχώς μόνο από τμήμα της νότιας πλευράς. Οι γύρω δρόμοι δεν έχουν ακόμη διανοιχτεί ή ασφαλτοστρωθεί, με κύριο ζήτημα φυσικά τη διάνοιξη προς την οδό Μάνας.

Το κτίριο είναι υπερσύγχρονο και διαθέτει συνολικά 30 χώρους δομημένους εκ των οποίων 12 αίθουσες διδασκαλίας σε τρία block. Στο κεντρικό κτίριο στο ισόγειο βρίσκονται τα γραφεία καθηγητών, υποδιευθυντή και διευθυντή, η γραμματεία καθώς και βοηθητικοί αποθηκευτικοί χώροι.

Στο ισόγειο υπάρχουν επίσης εργαστήρια για ξένες γλώσσες, αίθουσες προβολών, γραφείο και χώρος για τους καθηγητές φυσικής αγωγής, ιατρείο, ένας μεγάλος χώρος για τη βιβλιοθήκη, μεγάλος χώρος για χρήση στο πλαίσιο καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, τουαλέτες (και για ΑΜΕΑ) καθώς και το κυλικείο. Στο κτίριο υπάρχει επίσης ασανσέρ για χρήση από ΑΜΕΑ.

Στον πρώτο όροφο, υπάρχουν 12 αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια φυσικών επιστημών και πληροφορικής καθώς και βοηθητικοί χώροι.

Τα τρία block χωρίζονται με πόρτες ασφάλειας. Στο κτιριακό συγκρότημα γενικά δόθηκε μεγάλη έμφαση στο θέμα της ασφάλειας των μαθητών και έχουν εγκατασταθεί σύγχρονα συστήματα ασφαλείας παντού.

Στον αύλειο χώρο είναι κατασκευασμένα ένα γήπεδο μπάσκετ και ένα γήπεδο ποδοσφαίρου με πλαστικό χόρτο. Υπάρχουν επίσης θέσεις για ποδήλατα και μεγάλος στεγασμένος χώρος για τη συγκέντρωση των μαθητών.

Υπάρχει επίσης μια μεγάλη υπερσύγχρονη αίθουσα εκδηλώσεων με σκηνή και παρασκήνια, που μπορεί να φιλοξενήσει τις εκδηλώσεις του σχολείου.

Είναι ένα σχολείο που από πλευράς κτιριακών εγκαταστάσεων είναι το πλέον σύγχρονο στην Αιτωλοακαρνανία. Μετά από πολλές πιέσεις κυρίως προς τη δημοτική αρχή, κατέστη δυνατή η λειτουργία του από αυτή τη σχολική χρονιά.

Όμως, υπάρχουν και ορισμένα αγκάθια, όπως στο θέμα της μετακίνησης των μαθητών προς αυτό, στην ολοκλήρωση των δρόμων πρόσβασης και των πεζοδρομίων γύρω από το σχολείο, στον εξοπλισμό των εργαστηρίων πληροφορικής (κυρίως) και χρειάζεται η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την επίλυσή τους.

onairnews.gr

2gym01

2gym27

2gym26

2gym25

2gym23

2gym22

2gym21

2gym20

2gym19

2gym18

2gym17

2gym16

2gym15

2gym14

2gym13

2gym12

2gym11

2gym10

2gym09

2gym07

2gym06

2gym05

2gym04

2gym03

2gym02

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.