Τρίτη, 22 Ιουνίου, 2021

Νέο video για το πόσο εύκολα εξαπλώνεται ο κορωνοϊός αν δεν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας

Νέο video για το πόσο εύκολα εξαπλώνεται ο κορωνοϊός αν δεν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας

Ένα πείραμα σε πραγματικές συνθήκες. Ένα πείραμα που αποδεικνύει με περίτρανο τρόπο πόσο εύκολα και γρήγορα μπορεί να μολύνει τα πάντα ο κορονοϊός. Κι ένα σενάριο που δείχνει γιατί πρέπει να ακούμε την οδηγία: πλένετε χέρια, κρατάτε αποστάσεις.

Το πείραμα έγινε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Ιαπωνίας, NHK, σε συνεργασία με Ιάπωνες επιδημιολόγους για να αποδείξουν πόσο γρήγορα ο κορονοϊός κι άλλοι ιοί μπορούν να εξαπλωθούν στον μπουφέ ενός κρουαζιερόπλοιου ή σε ένα εστιατόριο. Αν δεν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας φυσικά. Γιατί το πείραμα είχε δυο σενάρια.

Το πείραμα ήταν πολύ απλό: τι γίνεται αν ένας μολυσμένος ασθενής βρίσκεται στον μπουφέ ενός κρουαζιερόπλοιου.

Συμμετείχαν 10 άτομα. Το ένα χαρακτηρίστηκε «μολυσμένο» και στην παλάμη του, του έβαλαν ένα αόρατο υγρό που μπορούσε κανείς να το δει μόνο με «black light» το πείραμα ξεκίνησε.

Οι 10 συμμετέχοντες, ανάμεσά τους και ο άνθρωπος με το υγρό στα χέρια του, άρχισα να σερβίρονται από το μπουφέ, σαν να ήταν όλα φυσιολογικά. Όλοι τους μπορούσαν να πάρουν ό,τι θέλουν από τον μπουφέ για 30 λεπτά.

Όταν ο χρόνος πέρασε, το δωμάτιο φωτίστηκε με ειδικό φως. Και τώρα αποκαλύφθηκαν όλα. Σημάδια από το αόρατο υγρό βρίσκονταν παντού: στα χέρια, στα πρόσωπα, στα ρούχα των συμμετεχόντων, στις κουτάλες που χρησιμοποιήθηκαν για να βάλουν φαγητό, στα τραπέζια, τα πιάτα, τα ποτήρια, σε κινητά, σε χαρτιά.

Υπήρχε όμως κι ένα δεύτερο σενάριο στο πείραμα: στήθηκε ξανά ένας μπουφές, αλλά αυτή τη φορά τηρήθηκαν τα μέτρα που έπρεπε. Τα πιάτα ήταν ξεχωριστά, οι λαβίδες αλλάζονταν συχνά και οι συμμετέχοντες καλούνταν να πλέον τα χέρια τους πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το γεύμα τους. Σε αυτό το σενάριο, η μπογιά που είχε χρησιμοποιηθεί ως… κορονοϊός δεν βρέθηκε σε κανέναν από τους συμμετέχοντες!

Δείτε το βίντεο

Πηγή: newsit.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.