Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου, 2020

Νέοι κανόνες για κορωνοϊο στις παραλίες: Τι ισχύει για τις ρακέτες

Όλοι γνωρίζουμε από τη συχνή πλέον ενημέρωση για τον κορονοϊό ότι τίποτα δεν είναι το ίδιο το φετινό καλοκαίρι στις παραλίες. Όσο όμως κι αν απαγορεύτηκαν τα αθλήματα, αυτό δεν ισχύει για τις ρακέτες. Δείτε ποιος είναι ο λόγος.

Πολλές οι απαγορεύσεις στις παραλίες φέτος για τα αθλήματα, αλλά όχι για το καλοκαιρινό σπορ στην άμμο, που δεν είναι άλλο από τις ρακέτες.

Ο «Βηματοδότης» είχε το ρεπορτάζ για την απόφαση των λοιμωξιολόγων:

Επειδή πολλών η σκέψη είναι τούτες τις ημέρες στις παραλίες θα σας αποκαλύψω κάτι. Σε μια από τις μαραθώνιες συσκέψεις των λοιμωξιολόγων για την σταδιακή άρση των μέτρων ετέθη ξαφνικά θέμα… ρακέτες στην παραλία.

Πόσο επικίνδυνες είναι για τη διασπορά του ιού; Να απαγορευτούν ή όχι; Εδώ ζητήθηκαν να υπάρχουν αποστάσεις στις ξαπλώστρες, απαγορεύτηκε η μουσική και τα οινοπνευματώδη στις πλαζ, οι ρακέτες, ειπώθηκε, έτσι όπως παίζονται, δεν είναι επικίνδυνες να διασπείρουν ιό;

Ορισμένοι είπαν ότι μπορούν να προκαλέσουν διασπορά (σ.σ. τα ομαδικά παιγνίδια και η μπάλα στα σχολεία έχουν απαγορευτεί), οι περισσότεροι όμως είπαν ότι δεν υπάρχει με τις ρακέτες κίνδυνος διασποράς. Έτσι αφέθηκαν ελεύθερες και οι παραλίες γέμισαν από «ρακετοφόρους».

Κι έτσι πολλά μπορεί να έχουν αλλάξει φέτος στις παραλίες, αλλά όχι… οι ρακέτες.

dikaiologitika.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.