Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Νέος Άνεμος για το ΟΣΔΕ στο Αγρίνιο

Νέος Άνεμος για το ΟΣΔΕ στο Αγρίνιο

landscape-nature-hand-field-Αντιγραφή-300x240Στις 15 Μαρτίου ξεκινά το ΟΣΔΕ για το 2017 με τους παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής του Αγρινίου να δέχονται ορυμαγδό «πληροφόρησης» για τον «σωστό» δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν και φέτος όπως και τις προηγούμενες χρονιές.

Μέχρι πέρσι η επιλογή του φορέα υποβολής των αιτήσεων ΟΣΔΕ ήταν ουσιαστικά «μονόδρομος». Ο καθένας δύναται να κρίνει εξ’ ιδίων κατά πόσο αυτό το μοντέλο λειτουργούσε προς όφελός του.

Φέτος το τοπίο είναι τελείως διαφορετικό. Τα ΚΕΑ της περιοχής τα ανέλαβε η ίδια η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, υπό την αιγίδα της Ένωσης Μεσολογγίου. Αυτό σημαίνει ότι οι παραγωγοί που θα εμπιστευτούν τα ΚΕΑ της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ για την δήλωσή τους, από τη μια θα απολαύσουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου με την ασφάλεια που παρέχει η GAIA (520.000 παραγωγοί εξυπηρετήθηκαν από το δίκτυο της πέρσι) και από την άλλη αυτοδίκαια μπορούν να πιστώνονται για τα εφόδιά τους από την ένωση Μεσολογγίου, μπορούν να παραδίδουν τα παραγόμενα προϊόντα τους και να συμμετάσχουν σε όλες τις δράσεις της οργάνωσης όπως η «ολοκληρωμένη συνεργασία».

Επομένως επιλέγοντας και πάλι φέτος ο παραγωγός το ΚΕΑ της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ στη νέα του διεύθυνση και έχει την σιγουριά που χρειάζεται και απολαμβάνει όλα τα προτερήματα που του παρέχει μια από τις μεγαλύτερες και αρχαιότερες ενώσεις της χώρας, η Ένωση Μεσολογγίου.

Όσον αφορά το κόστος που θα κληθούν να επωμιστούν οι παραγωγοί του Αγρινίου φέτος για την αίτησή τους, είναι βέβαιο ότι θα είναι χαμηλότερο σε όλους τους φορείς, αφού όταν τα «μονοπώλια» σπάνε οι χρεώσεις εκλογικεύονται.

easmn-press.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.