Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

Νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσολογγίου ο Δημήτρης Μπαλαμπάνης

Νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσολογγίου ο Δημήτρης Μπαλαμπάνης

Δημητρης Μπαλαμπάνης

Ο Δημήτρης Μπαλαμπάνης είναι ο νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου ο οποίος εκλέχτηκε με 22 ψήφους.

Μετά την παραίτηση του Αγαθάγγελου Κοτσάλου το δημοτικό συμβούλιο συνεδρίασε προκειμένου να εκλέξει το νέο πρόεδρο. Αρχικά στη συνεδρίαση τέθηκε η παραίτηση του κυρίου Κοτσάλου σε ψηφοφορία. Οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας καθώς και οι Γ. Τέγας, Π. Σαλαγιάννης, Δ. Μακρής και οι δυο ανεξάρτητοι, Σ. Διαμαντόπουλος και Ν. Γιαννόπουλος, την έκαναν δεκτή, ενώ παρόντες δήλωσαν οι σύμβουλοι των παρατάξεων Μουρκούση, Παπαδόπουλου, Κατσούλη, καθώς και ο Θ. Μαργαρίτης. Ο Κ. Αντωνίου ψήφισε όχι στην παραίτηση.

Ο κ. Κότσαλος στην τοποθέτησή του, ανέφερε οτι του ζητήθηκε η παραίτηση εξαιτίας της περιπέτειας του με το θέμα της υπηρεσίας του και ούτε λίγο – ούτε πολύ “αναγκάστηκε ” να την υπογράψει. Επίσης καταφέρθηκε κατά κάποιων συμβούλων που έσπευσαν να τον καταδικάσουν χωρίς να λάβουν υπόψη τους το τεκμήριο της αθωότητας αλλά ούτε περίμεναν να δουν την εξέλιξη της υπόθεσης. Παρόλα αυτά ευχαρίστησε όλους για την μέχρι τώρα συνεργασία, εμφανώς συγκινημένος τονίζοντας ότι όλα αυτά τα χρόνια η ενασχόληση του με τα κοινά είχε ως στόχο την προσφορά προς τους δημότες.

Στην διαδικασία της ψηφοφορίας που ακολούθησε εκλέχθηκε Ο Δ. Μπαλαμπάνης απο τους 22 παρόντες συμβούλους, δεδομένου ότι απουσίαζε ο Π. Σταράμος εξαιτίας ενος ατυχήματος καθώς και η Β. Κώτση. Οι σύμβουλοι των παρατάξεων Μουρκούση, Παπαδόπουλου, Κατσούλη και ο Θ. Μαργαρίτης αποχώρησαν πριν την ψηφοφορία για πολιτικούς λόγους, όπως δήλωσαν οι ίδιοι. Ο Κ. Δαουτίδης παρέμεινε λόγω του ότι προήδρευε της διαδικασίας με την ιδιότητα του αντιπροέδρου.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ -www.aixmi-news.gr
Ο κ. Δημήτριος Μπαλαμπάνης μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος ευχαρίστησε θερμά για την τιμή και την εμπιστοσύνη, σημειώνοντας επίσης πως «Ο ρόλος του Δημοτικού Συμβουλίου είναι η ύψιστη έκφραση της δημοκρατικής λειτουργίας σε τοπικό επίπεδο. Θα υπηρετήσω το θεσμό επιδιώκοντας το καλύτερο αποτέλεσμα που θα εγγυάται την εύρυθμη λειτουργία του Οργάνου, την αποδοτικότητα αλλά και την αποτελεσματικότητά του. Επιθυμώ την συμπαράσταση, την υποστήριξη αλλά και την καθοδήγηση όλων. Θεωρώ δε πως ο θεσμός του Δημοτικού Συμβουλίου στέκεται πάνω από οποιεσδήποτε πολιτικές αντιλήψεις. Εκπροσωπεί τους ίδιος τους δημότες και οφείλει να λειτουργεί συνολικά. Αυτή είναι η εντολή που λάβαμε και ασφαλώς πρέπει να την υπηρετήσουμε…»

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.