Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου, 2020

Νικολόπουλος: Βάλτε τάξη στο Ίδρυμα της δια βίου… κομπίνας!

nikolopoulos_nikos1Με την διαδικασία της επίκαιρης ερώτησης μετέφερε στη Βουλή το μείζον και καυτό ζήτημα της μη σίτισης των 8.000 και πλέον φοιτητών του ΑΕΙ Πατρών και Αγρινίου ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.
Ο κ. Νικολόπουλος με δηλώσεις στα ΜΜΕ μεταξύ άλλων τόνισε: «Oι δυσλειτουργίες της φοιτητικής μέριμνας παραμένουν ταλαιπωρώντας χιλιάδες δικαιούχους φοιτητές παρά την εξασφάλιση επιπλέον 20 εκατ. ευρώ.
Όπως διαβεβαίωσε ο κ. Γαβρόγλου για να καλυφθούν οι δαπάνες σίτισης και καθαριότητας και να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες των φοιτητικών εστιών σε όλα τα πανεπιστήμια, ενώ θα εξοφληθούν και όλες οι υποχρεώσεις προς τρίτους του ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Επειδή, τα χρήματα αυτά μόλις που αρκούν για να καλυφθούν τα χρέη προς τρίτους και οι άμεσες επείγουσες ανάγκες όπως η προμήθεια τροφίμων και πετρελαίου και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για τη βελτίωση των συνθηκών που επικρατούν στις φοιτητικές εστίες των τριτοβάθμιων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.
Κοντά 28 χρόνια είμαι εκπρόσωπος και πληρεξούσιος του λαού στο εθνικό κοινοβούλιο και αυτό δεν το έχω ξαναζήσει. Τα μνημόνια και οι πολιτικές της φτωχοποίησης, έδιωξαν τους νέους επιστήμονες στη ξενιτιά, ενώ τους ενεργούς ακαδημαϊκούς πολίτες τους σπρώχνουν στην πείνα… Την ίδια στιγμή, το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης προκαλεί και εξοργίζει. Έχει μετατραπεί -εδώ και χρόνια-σε Ίδρυμα δια βίου… κομπίνας και ατασθαλιών! Πριν λίγες μέρες, στη Βουλή, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος ανέδειξε τα σκάνδαλα που για πολλά χρόνια, έκαναν κάποιους «ξύπνιους» και πλούσιους από την «κουραμάνα» του φοιτητή».
Περιγράφοντας τα «κατορθώματα» του ΙΝΕΔΕΒΙΜ, ο Νίκος Νικολόπουλος ανάφερε:
«Το Ίδρυµα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕ∆ΕΒΙΜ) έχει αφήσει απλήρωτους τους προμηθευτές και τους µμάγειρες. Επίσης έχει εγκαταλείψει στην τύχη τους τις εστίες, οι οποίες έχουν να συντηρηθούν χρόνια.
Η κατάσταση αυτή έχει δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα στους δικαιούχους φοιτητές, αρκετοί εκ των οποίων, λόγω αδυναμίες σίτισης, αναγκάστηκαν να επιστρέψουν νωρίτερα στις οικογένειές τους. Η πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Πατρών µε επιστολή της προς τον υπουργό Παιδείας, τον γενικό γραμματέα του υπουργείου και τον πρόεδρο του ΙΝΕ∆ΕΒΙΜ, ζητάει άμεσες λύσεις στα έντονα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί».
Για όλα τα ανωτέρω ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας, ζητάει απαντήσεις από τον Υπουργό Παιδείας και δη, τον προτρέπει να δοθούν άμεσες λύσεις, που να ικανοποιούν τις χιλιάδες των δικαιούχων φοιτητών.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ασημαντος

    Οσον αφορα επισης τα τμηματα Αγρινιου, ποτε επιτελους θα αναγνωριστουν τα επαγγελματικα δικαιωματα τους (ιδιαιτερα της πολυτεχνικης σχολης Δ.Π.Φ.Π), επισημως;;;;;;;

    Περιμενουν απο το 2013. Εχουν αλλαξει απο τοτε το προγραμμα σπουδων τους, εχουν ζητησει μετονομασια να αντιπροσωπευει αυτες τις αλλαγες,εχουν γινει τοσες πορειες, εχουν αναγνωριστει τοσες …..ΑΛΛΕΣ σχολες αλλα οι σχολες Αγρινιου παραμενουν ξεχασμενες απο καθε υπουργο παιδειας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.