Τρίτη, 20 Απριλίου, 2021

Νίκος Καραπάνος: “αυτόνομο να διατηρηθεί το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μεσολογγίου”

Νίκος Καραπάνος: “αυτόνομο να διατηρηθεί το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μεσολογγίου”

karapanos
Με αφορμή τις προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας για αλλαγές στην διοικητική δομή των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που ενδεχομένως να επηρεάσουν αρνητικά την επιστημονική και παιδαγωγική διαδικασία, ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος σε δήλωσή του αναφέρει:

«Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μεσολογγίου αποτελεί μια θεμελιακή εκπαιδευτική δομή καθώς δραστηριοποιείται σε μια περιοχή όπου υπάρχει η δυνατότητα της αμεσότητας και της διαδραστικής επαφής με το γνωστικό του αντικείμενο. Βρίσκεται «στην καρδιά» ενός σπάνιου υγροβιότοπου κορυφαίας σημασίας και σπουδαιότητας που προστατεύεται από τη διεθνή συνθήκη RAMSAR.

Για δεκαετίες αποτελεί σημείο αναφοράς της περιβαλλοντικής δραστηριότητας του τόπου μας, ενώ στεγάζεται σε ένα καλαίσθητο χώρο ο οποίος πρόσφατα διαμορφώθηκε κατάλληλα από το Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.

Σαφώς επιθυμούμε την διατήρηση της δομής ως αυτόνομο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μεσολογγίου διοικητικά, παιδαγωγικά, επιστημονικά και οργανωτικά. Ταυτόχρονα είναι απαραίτητη η στελέχωσή του με πλήρες προσωπικό προκειμένου να διασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία μιας δομής που συμβάλει τα μέγιστα στην διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης των αυριανών πολιτών».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.