Παρασκευή, Αύγουστος 23, 2019

Νίκος Κατσακιώρης, εκπρόσωπος Τύπου του συνδυασμού Φαρμάκη: οι συμπολίτες μας θα αφήσουν οριστικά στο παρελθόν όσους μας έχουν καθηλώσει στον ρόλο του απλού παρατηρητή

«Είναι όντως σκληρή η κριτική που ασκεί ο συνδυασμός μας στην απερχόμενη περιφερειακή αρχή, όμως εξίσου σκληρή είναι και η πραγματικότητα  που βιώνουν οι Αιτωλοακαρνάνες τα τελευταία εννέα χρόνια από την εν λόγω περιφερειακή αρχή», αναφέρει χαρακτηριστικά στο agrinionews.gr ο κ. Νίκος Κατσακιώρης, εκπρόσωπος Τύπου στην Αιτωλοακαρνανία του συνδυασμού «Όλα από την αρχή» του υποψήφιου περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη.

Ο κ. Κατσακιώρης αναφέρεται στους βασικούς άξονες του προγράμματος του συνδυασμού ενώ για τον υποψήφιο περιφερειάρχη αναφέρει πως «είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει την γνώση, την ικανότητα και την θέληση  τα σχέδια για την ανάπτυξη της περιφέρειάς μας να προχωρήσουν στην φάση της υλοποίησης και να μην παραμείνουν κλειδωμένα στα συρτάρια».

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του κ. Νίκου Κατσακιώρη:

Πλησιάζει η ημέρα της κάλπης. Που έχει τοποθετήσει τον εκλογικό πήχη της 26ης Μαΐου η παράταξης σας; 

Η πραγματικότητα είναι ότι είμαστε στην τελική ευθεία, όπως επίσης όμως πραγματικότητα αποτελεί και το γεγονός ότι τόσο ο επικεφαλής του συνδυασμού ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ Νεκτάριος Φαρμάκης, όσο και οι υποψήφιοι του συνδυασμού καθώς και όλοι όσοι περιοδεύουμε στον νομό απ άκρη σε άκρη γινόμαστε καθημερινά αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες της απόφασης των συμπολιτών μας να αφήσουν οριστικά στο παρελθόν όσους (με προεξέχοντα τον κ. Κατσιφάρα) και όσα μας έχουν καθηλώσει στον ρόλο του απλού παρατηρητή.

Γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες της αγωνίας τους να ξεκολλήσει επιτέλους ο τόπος μας από ουραγός των εξελίξεων και να γίνει πρωταγωνιστής.

Όσον αφορά αριθμητικά δεν θα αναφερθώ σε ποσοστά, όμως μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι η εντολή που θα μας δώσουν οι συμπολίτες μας Αιτωλοακαρνάνες θα είναι ξεκάθαρη από τον 1ο γύρο, γιατί αφενός θα ΞΑΝΑκαταψηφίσουν την απερχόμενη περιφερειακή αρχή μετά από ακόμη μία θητεία αδράνειας κατά την οποία είδαν όλους τους βασικούς αναπτυξιακούς δείκτες να κατρακυλάνε με άμεση συνέπεια και επίδραση στην καθημερινότητά τους και στην ίδια τους την ζωή και αφετέρου γιατί στο πρόσωπο του Νεκτάριου και των υπολοίπων που απαρτίζουν τον συνδυασμό μας βλέπουν ανθρώπους με όρεξη για δουλειά, με όραμα και σχέδιο υλοποιήσιμο για την ανάπτυξη του τόπου μας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης  ξεκάθαρα ανέφερε πως οι περιφερειακές εκλογές θα στείλουν μήνυμα πολιτικής αλλαγής. Τελικά μόνο πολιτικά είναι τα χαρακτηριστικά τους; Τα πρόσωπα δεν παίζουν ρόλο;

Τα χαρακτηριστικά των Περιφερειακών εκλογών είναι πολιτικά, είναι σίγουρα αυτοδιοικητικά, όμως έχουν και πρέπει να έχουν και αναφορά στα πρόσωπα.

Όταν τα πρόσωπα τα οποία ηγούνται των περιφερειών έχουν ως αποκλειστικό σκοπό την προσωπική τους προβολή και την πολιτική τους επιβίωση τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα επιβιώσει ο τόπος μας και αυτό είναι κάτι το οποίο εμείς οι Αιτωλοακαρνάνες τα τελευταία 9 χρόνια το ζούμε από «πρώτο χέρι».

Η περιφερειακή διάσταση της πολιτικής χαράσσεται από τον εκάστοτε περιφερειάρχη ο οποίος οφείλει να μην μένει στις προεκλογικές δεσμεύσεις αλλά να έχει την γνώση, την όρεξη, την ικανότητα, το όραμα και την θέληση να υλοποιεί αυτές τις δεσμεύσεις με μοναδικό γνώμονα το καλό του τόπου μας και των κατοίκων του και όχι την προσωπική του προβολή.

 Κριτική σκληρή και εφ όλης της ύλης ασκεί ο συνδυασμός που εκπροσωπείτε  στης σημερινή περιφερειακή αρχή. Τίποτα θετικό δεν έκανε στη θητεία της;

Είναι όντως σκληρή η κριτική που ασκεί ο συνδυασμός μας στην απερχόμενη περιφερειακή αρχή, όμως εξίσου σκληρή είναι και η πραγματικότητα, η πραγματικότητα που βιώνουν οι Αιτωλοακαρνάνες τα τελευταία 9 χρόνια από την εν λόγω περιφερειακή αρχή.

Ο ρόλος μας και εάν θέλετε και η στάση μας απέναντι στα πράγματα δεν είναι να είμαστε μηδενιστές, όμως πιστέψτε με, όσο και εάν προσπαθούμε δεν μπορούμε να βρούμε κάτι θετικό που έγινε στην Αιτωλοακαρνανία αυτά τα χρόνια.

Όλοι εμείς που ζούμε εδώ δεν έχουμε ούτε μία εικόνα από ένα εργοτάξιο, αντίθετα έχουμε μόνο θλιβερές εικόνες από ένα απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο, χωρίς διαγραμμίσεις, μπάρες και φωτισμό, όμως με λακκούβες, έχουμε εικόνες από την Κλεισούρα όπου μετά από μια κακοκαιρία αποκλείστηκε το Αγρίνιο από την Ιόνια οδό και πήρε σχεδόν ένα χρόνο η ανακατασκευή του δρόμου, έχουμε εικόνες από τις πλημμύρες σε Μακρυνεία και Μεσολόγγι όπου κινδύνεψαν ζωές και χάθηκαν περιουσίες, μια και το μόνο που έχουν καταφέρει είναι να είμαστε ένας νομός συνέχεια σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, έχουμε εικόνες θλιβερές με μαθητές να μεταφέρονται από και προς το σχολείο τους πάνω σε καρότσα αγροτικού στον ορεινό βάλτο και πολλές άλλες παρόμοιες εικόνες.

Οκ Κατσιφάρας είναι περιφερειάρχης 9 χρόνια και θα κριθεί για αυτά τα οποία έκανε και όχι για αυτά τα οποία θα κάνει.

Είναι ο περιφερειάρχης που πέτυχε όλοι οι βασικοί αναπτυξιακοί δείκτες να υποχωρήσουν πλην εκείνου της ανεργίας όπου η περιφέρειά μας αναρριχήθηκε στην 2η θέση μεταξύ των 13ων περιφερειών της χώρας μας.

Είναι ο Περιφερειάρχης που βάφτισε επιτυχία το αυτονόητο για την Δυτική Ελλάδα, είναι εκείνος ο οποίος έκανε μία απλή διαχείριση των πολιτικών των Υπουργείων και τίποτε παραπάνω.

Ποιοι είναι-επιγραμματικά-οι βασικοί άξονες του προγράμματος σας;

Κατ αρχήν να σημειώσω ότι είμαστε η μοναδική παράταξη η οποία το περασμένο Σάββατο στην Πάτρα παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την περιφέρειά μας, ένα πρόγραμμα το οποίο ισοδυναμεί με «σχέδιο άμεσης δράσης» το οποίο θα προσφέρει στη δυτική Ελλάδα αυτά τα οποία έπρεπε αλλά δεν κατάφερε να προσφέρει η απερχόμενη περιφερειακή αρχή.

Ένα πρόγραμμα το οποίο στηρίζεται στην κοινή λογική, η οποία μπορεί να εφαρμοστεί μόνο από όποιον δεν μένει στα λόγια αλλά προχωρά στις πράξεις. Ένα πρόγραμμα το οποίο στηρίζεται σε δύο άξονες, σε εκείνον της αποτύπωσης της σημερινής πραγματικότητας και σε εκείνον που αφορά το σχέδιο δράσης της επόμενης 4ετίας.

Για εμάς η ανάπτυξη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μπορεί να γίνει μέσα από 7 πυλώνες προτεραιότητας οι οποίοι επιγραμματικά είναι οι ακόλουθοι:

1ος πυλώνας: Υποδομές- Συνοχή, προσβασιμότητα και προσπελασιμότητα στη σύγχρονη Δυτική Ελλάδα

2ος πυλώνας: Έξυπνη και ανταγωνιστική οικονομία για την Δυτική Ελλάδα

3ος πυλώνας: Αειφορία στην ενέργεια, το περιβάλλον και την παραγωγή στην Δυτική Ελλάδα

4ος πυλώνας: Κοινωνική Δυτική Ελλάδα με άρση αποκλεισμών και σεβασμό στον ευρωπαϊκό πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων

5ος πυλώνας: καινοτομία και επένδυση στη γνώση για μία Δυτική Ελλάδα ουσιαστικά συνδεδεμένη

6ος πυλώνας: Ολυμπιακή Περιφέρεια – Συμπράξεις στον τουρισμό και τον πολιτισμό προς μία Παγκόσμια Δυτική Ελλάδα

7ος  πυλώνας: Διοικητική ικανότητα – Λογοδοσία και πολύ-επίπεδη διακυβέρνηση για μία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανοικτή στον πολίτη.

Γιατί οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας να ψηφίσουν τον Νεκτάριο Φαρμάκη;   Σε τι υπερτερεί του σημερινού περιφερειάρχη;

 Σε ότι αφορά τον Νεκτάριο Φαρμάκη και γιατί να τον ψηφίσουν μπορούμε να πούμε πολλά.

Είναι νέος άνθρωπος ο οποίος όμως έχει και νέες, φρέσκιες ιδέες, είναι οικογενειάρχης, επιστήμονας – δικηγόρος ο οποίος ζει και εργάζεται στο Αγρίνιο, είναι μεθοδικός – ικανός, ενώ είναι και έμπειρος αυτοδιοικητικός. Άλλωστε να μην ξεχνάμε ότι είναι 8 χρόνια Περιφερειακός Σύμβουλος (ως 1ος Περιφερειακός σύμβουλος το 2010 και ως υπ. Αντιπεριφερειάρχης το 2014) κάτι το οποίο σημαίνει ότι ξέρει την Περιφέρεια όσο λίγοι ενώ μέσα από την παρουσία του και την μαχητικότητά του όλα αυτά τα χρόνια μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο μόνο ελπίδα για το μέλλον του τόπου μας μπορεί να μας δώσει.

Τέλος είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει την γνώση, την ικανότητα και την θέληση  τα σχέδια για την ανάπτυξη της περιφέρειάς μας να προχωρήσουν στην φάση της υλοποίησης και να μην παραμείνουν κλειδωμένα στα συρτάρια.

Ένας άνθρωπος ο οποίος έχει όρεξη για δουλειά εν αντιθέσει με τον απερχόμενο περιφερειάρχη ο οποίος κούρασε και κουράστηκε μετά από 22 χρόνια ενασχόλησης με τα κοινά του τόπου μας, ενός πολιτικού που εκφράζει το πολιτικό σύστημα που φεύγει, ενός πολιτικού που δεν διεκδίκησε τίποτα για τον τόπο μας παρά μόνο την επανεκλογή του.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.