Πέμπτη, 13 Μαΐου, 2021

Οι Νηπιοβρεφοκόμοι απειλούν με μηνύσεις  και η ΔΟΕ…’’περί άλλων τυρβάζει’’

Οι Νηπιοβρεφοκόμοι απειλούν με μηνύσεις  και η ΔΟΕ…’’περί άλλων τυρβάζει’’

 

 nipiaΑνακοίνωση της παράταξης “έρα- συνεργαζόμενοι”:

Η προσχολική αγωγή, σύμφωνα με όλες τις επιστημονικές μελέτες αλλά και την εμπειρία όλων μας,είναι η ‘’βάση’’για ένα καλό εκπαιδευτικό σύστημα.Συντελεί στην ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού,κοινωνική,συναισθηματική και γνωστική και είναι ο πιο αποτελεσματικός θεσμός για την κοινωνική ένταξη και τη καταπολέμηση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Γι αυτό και η πολιτεία ορίζει ότι όλα τα παιδιά 4-6 ετών δικαιούνται δημόσια δωρεάν παιδεία στα Νηπιαγωγεία, που είναι το πρώτο και βασικότερο κομμάτι της πρωτοβάθμιας εκπ/σης.Δυστυχώς όμως ο σχετικός Νόμος εδώ και 32 χρόνια δεν έχει γίνει ακόμη πράξη.

Το 2006-μετά από 7 βδομάδες απεργίας-έγινε υποχρεωτική η φοίτηση στο Νηπιαγωγείο για ένα χρόνο και από τότε ξεκίνησαν οι αντιδράσεις των νηπιοβρεφοκόμων.Από πέρυσι που νομοθετήθηκε η Υ.Α για τον ενιαίο  τύπο Ολοήμερου Νηπ/γείου( που καθορίζει το διδακτικό ωράριο των Νηπ/γών και το ωρολόγιο πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου)  οι πιέσεις των νηπιοβρεφοκόμων αυξήθηκαν και σ΄αυτές προσθέτουν και επιθέσεις(μηνύσεις) και κινήσεις για εξομοίωση των πτυχίων τους.

Δυστυχώς σ΄αυτές τις κινήσεις τους βρίσκουν πολλούς πρόθυμους συμμάχους.Την ΚΕΔΕ(Δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αποφάσισαν για τη μεταφορά των Νηπιαγωγείων στους Δήμους),τους Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς,τους Τρίτεκνους,τον πρόεδρο της Ν.Δ.

  ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ.                                                                

  ΟΜΩΣ…οι σύλλογοι εκπ/ών με πρώτη τη ΔΟΕ ,είναι ΑΠΟΝΤΕΣ.

Η ΔΟΕ ασχολείται αυτό το διάστημα με τις… εγγραφές στα Νηπιαγωγεία(όταν είναι γνωστό ότι φέτος  γράφτηκαν σχεδόν όλα τα προνήπια που αιτήθηκαν πανελλαδικά) και με την άρνηση καταγραφής στο myschool των κτιριακών υποδομών και η προσπάθεια που γίνεται να καταγραφεί το μεγάλο κτιριακό πρόβλημα και να βρεθεί μια λύση(μετά και την άρνηση ουσιαστικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να βοηθήσει).

Συναδέλφισσες,συνάδελφοι

Πρέπει άμεσα να απαντήσουμε ενωμένοι σ΄αυτές τις προκλήσεις.Εμείς έγκαιρα (4-4-2017)αιτηθήκαμε για ημερίδα με θέμα την Προσχολική Αγωγή έτσι ώστε να ενημερωθούν οι γονείς των νηπίων-προνηπίων.

  • ΚΑΛΟΥΜΕ τους Συλλόγους να πιέσουν και τη ΔΟΕ να πάρει θέση.
  • ΚΑΛΟΥΜΕ τη ΔΟΕ να στείλει ανοιχτή- επιστολή στους γονείς που να εξηγεί ότι το νηπιαγωγείο(4-6 ετών)είναι εκπαίδευση ,ενώ οι βρεφονηπιακοί σταθμοί(0-4 ετών) είναι πρωτίστως φροντίδα,μέριμνα και αγωγή.
  • ΚΑΛΟΥΜΕ το Υπουργείο να συμπεριλάβει άμεσα στον σχεδιασμό για την εκπ/ση του 14χρονου Υποχρεωτικού Ενιαίου Σχολείου με δίχρονη υποχρεωτική προσχολική Αγωγή με ανέργεση καινούργιων κτηρίων.
  • ΖΗΤΑΜΕ μείωση των νηπίων 1 προς 15 νήπια-προνήπια με μαζικούς διορισμούς Νηπιαγωγών.

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.