Τρίτη, Ιούλιος 23, 2019

Νομικά κατά του παζαριού και επιστολή στις υπηρεσίες από τον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου

Χαρακτηρίζει παράνομη την απόφαση του δήμου Ξηρομέρου και ζητά ελέγχους από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες.

pazari-koubaras «Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου αποφάσισε και φέτος ΠΑΡΑΝΟΜΑ και παρά την ρητή ΑΚΥΡΩΣΗ της περσυνής του απόφασης από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου (αρ. απόφασης 154060/6944/2-12-2015) την διεξαγωγή εμποροπανήγυρης στον κόμβο Κουβαρά της Τ.Κ. Φυτειών».
Αυτό υπογραμμίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου σε επιστολή του προς μια σειρά από αρμοδίους και υπηρεσίες τονίζοντας πως με την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Β/Δ Ελλάδας και Νήσων και το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας θα ασκήσουν όλα τα νόμιμα μέσα προάσπισης των συμφερόντων των μελών τους και του στεγασμένου εμπορίου της ευρύτερης περιοχής, προσφεύγοντας νομικά κατά της παράνομης αυτής απόφασης αλλά και των διοργανωτών της εμποροπανήγυρης.
Όπως τονίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου  κάθε χρόνο έτσι και φέτος το εν λόγω «ΠΑΖΑΡΙ» στήνεται και πραγματοποιείται ετσιθελικά, αυθαίρετα και πέρα από κάθε έλεγχο νομιμότητας ως προς τις ημερομηνίες διεξαγωγής του , τις συνθήκες υγιεινής, τα μέτρα πυρασφάλειας, τα μέτρα τροχαίας και οδικής ασφάλειας, την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, προστασίας του καταναλωτή και φορολογικής νομιμότητας κλπ.
Κατά συνέπεια ο Εμπορικός Σύλλογος ζητά από τις αρμόδιες υπηρεσίες να διενεργήσουν τους ανάλογους ελέγχους από την πρώτη κιόλας μέρα διεξαγωγής του παζαριού (Κυριακή 13-11-2016) και για όσο διάστημα αυτό θα διεξάγεται.
«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, έχει θεσμική υποχρέωση να σας τονίσει τις υποχρεώσεις σας και τις ευθύνες σας ώστε με την έγκαιρη παρέμβασή σας να εξασφαλιστεί φέτος η νομιμότητα σε μια εκδήλωση που κανονικά δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται η διεξαγωγή της» αναφέρεται η επιστολή της οποίας αποδέκτες είναι οι Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλνίας Χρ. Σταρακά, Γεν. Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας,Τμήμα Τροχαίας Αγρινίου,Τμήμα Εμπορίου Αγρινίου, Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου , Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμφιλοχίας, Δ.Ο.Υ. Αγρινίου, IKA Αγρινίου, ΙΚΑ Αμφιλοχίας , Τμήμα Κοινωνικής Επιθεώρησης Αγρινίου και Διεύθυνση Υγείας και Δημόσιας Υγιεινής.

Θέματα που ενδιαφέρουν

5 Σχόλια

 1. RIPT

  Απ’το «να απαγορευτεί» πήγαμε στο «να εξασφαλιστεί φέτος η νομιμότητα». Στο τέλος θα πάνε και αυτοί να στήσουν πάγκο στο παζάρι…

 2. Αλέξης αλεξιου

  Ο εμπορικός σύλλογος από το να προσπαθεί να εμποδίσει μια έστω κακοστημενη κατάσταση ας αναλογιστεί τα λαθη του ,να τα εντοπίσει και να τα επιλύσει.οι ίδιοι που έχουν καταστήματα εμπορικά είναι αυτοί που πηγαίνουν στα ικεα στα μακρό και στα υπόλοιπα μεγάλα και μικρά καταστήματα των Πατρών και των ιωαννινων

 3. Ανώνυμος

  Σύμφωνω με τον Αλεξη Αλεξιου…ας αναλογιστούνε ολοι οι καταστηματάρχες τα λάθη τους τα οποία είναι δυστυχώς παρα πολλά!!!εκτός από αυτά που προαναφέρθηκαν να κοιτάξουν τις τιμές τους τις υψηλές για τα σημερινά δεδομένα και την απαράδεκτη συμπεριφορά τους καθώς μπαίνεις στα καταστήματα τους,αδιαφορία και αγένεια στο μεγαλείο της!!!

 4. Marissa

  Σύμφωνω με τον Αλεξη Αλεξιου….ας αναλογιστούν όλοι οι καταστηματάρχες τα λάθη τους που δυστυχώς είναι πάρα πολλά!!!εκτός από τα προαναφερόμενα ας κοιτάξουν και ας διορθώσουν τη συμπεριφορά τους την αδιαφορία και την αγένεια τους!όσο για τις τιμές τους κάποια καταστήματα πουλάνε όσο θέλουν και εννοείται πολύ ακριβά για τα σημερινά δεδομένα…διόρθωσε τα δικά σας τα χάλια…μην αρχίσω και ονομαζω κατάστηματα….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.