Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

Νοσοκομειακοί γιατροί: Όχι στον σκοταδισμό – Η μετάδοση του κορωνοϊού δεν σταματά για θρησκευτικούς λόγους

Νοσοκομειακοί γιατροί: Όχι στον σκοταδισμό – Η μετάδοση του κορωνοϊού δεν σταματά για θρησκευτικούς λόγους

«Η μετάδοση του ιού δεν περιλαμβάνει εξαιρέσεις για λόγους θρησκευτικούς, μυστηριακούς ή μεταφυσικούς» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι νοσοκομειακοί γιατροί και κάνουν λόγο για παραπληροφόρηση από γιατρούς που χρησιμοποιουν αδόκιμα τους επιστημονικούς τους τίτλους

Τον έντονο προβληματισμό της και τη διαφωνία της για τις δημόσιες δηλώσεις μερίδας γιατρών σχετικά με τη μετάδοση του κορωνοιού μέσω της θείας κοινωνίας διατυπώνει η Ομοσπονδίαν Εώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ). Επιπλέον, χαρακτηρίζει απαράδεκτο να σιωπούν για “τέτοιες αντιεπιστημονικές δηλώσεις” τόσο η ηγεσία του αρμόδιου κρατικού οργανισμού (ΕΟΔΥ), όσο και η ηγεσία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Αναφορικά με τις δηλώσεις η Ομοσπονδία τονίζει πως “με απαράδεκτο τρόπο υποτάσσουν την επιστημονική αλήθεια στις προσωπικές θρησκευτικές πεποιθήσεις” και καταλογίζει στους γιατρούς ότι “χρησιμοποιουν αδόκιμα τους επιστημονικούς τους τίτλους για να παραπληροφορούν την κοινή γνώμη για σοβαρά θέματα δημόσιας υγείας”.

Οι εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών παραθέτουν τα επιστημονικά δεδομένα για τη μετάδοση των ιωσεων όπως και αυτής που αφορά τη νόσο Covid-19. “H μετάδοση των τρεχουσών εποχικών ιώσεων αναπνευστικού (κορωνοϊού και γρίπης) γίνεται με σταγονίδια που εκπέμπονται από την στοματοφαρυγγική κοιλότητα και την μύτη πασχόντων. Γι’ αυτό συνιστώνται τα αναγκαία προφυλακτικά μέτρα. Οι συστάσεις αυτές φυσικά και δεν περιλαμβάνουν εξαιρέσεις για λόγους θρησκευτικούς, μυστηριακούς ή μεταφυσικούς” αναφέρει η ΟΕΝΓΕ.

Καταλήγοντας η Ομοσπονδία διαβεβαιώνει πως “οι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας είμαστε στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης της επιστημονικής αλήθειας ενάντια στην μεταφυσική και στον κάθε προέλευσης σκοταδισμό”.

protothema.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

6 Σχόλια

 1. Ανώνυμος

  ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ?????? ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟΚΟΥΚΙ !!!!!!!! CHRISTOS

 2. Ιεροψάλτης

  Αχ, αχ.
  Christos, πρόλαβες να ρίξεις τη χολή σου.
  Βρε πανέξυπνε, αφού δεν είσαι χριστιανός, γιατί ανακατεύεσαι;

 3. Jonny68

  Ενώ εσύ παπά μου σαν ειδικός και χριστιανός θα μας πεις την επιστημονική σου άποψη!!!!

 4. Καθηγητής

  Γιατί οι άθεοι και αντίχριστοι είναι ηλίθιοι;
  Τόσα χρόνια όλοι οι ορθόδοξοι παπάδες και δεσποτάδες του κόσμου καταλύουν το Άγιο Ποτήριο, δηλαδή ό,τι μείνει μετά την θεία κοινωνία.
  Έπαθε κανείς τίποτε;

 5. Jonny68

  Κρίμα ελπίζω να μην είσαι πραγματικός καθηγητής!!

 6. Ανώνυμος

  ΙΕΡΟΨΑΛΤΗ,ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ……..ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟΣ ΦΑΡΙΣΑΙΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ BEBAIA ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ-ΤΑΛΙΜΠΑΝ !!!!!!! ΕΦΑΡΜΟΖΩ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ΄΄ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ΄΄ !!!!!!!!!!!! CHRISTOS

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.