Τρίτη, 18 Μαΐου, 2021

Νοσοκομείο Αγρινίου: έρχονται νέες εμβολιαστικές γραμμές και όλα τα εμβόλια αλλά μεγάλη είναι η έλλειψη προσωπικού

Νοσοκομείο Αγρινίου: έρχονται νέες εμβολιαστικές γραμμές και όλα τα εμβόλια αλλά μεγάλη είναι η έλλειψη προσωπικού

Οι ρυθμοί του εμβολιασμού για τον κορωνοϊό στη χώρα επιταχύνονται με το επόμενο δίμηνο να θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο για το χτίσιμο του τείχους της ανοσίας.

Μόλις χθες ο  πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε διάγγελμά του ανακοίνωσε πως τη Μεγάλη Εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα εμβολιασμού των άνω των 30 ετών.

Δεν παρέλειψε ωστόσο να εκφράσει παράκληση προς τους πολίτες να κάνουν καθώς διαπίστωσε πως «δεν είμαστε ακόμη στα ποσοστά που θα θέλαμε».

«Το σημαντικότερο είναι ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά και το τείχος ανοσίας χτίζεται με γρήγορους ρυθμούς. Είναι, δυστυχώς, γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα όσων διασωληνώνονται είναι, πλέον, ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας», σημείωσε σε κάποιο σημείο του τηλεοπτικού του μηνύματος καταλήγοντας πως είναι «τραγικό άνθρωποι να χάνουν τη ζωή τους, ενώ με το εμβόλιο θα είχαν σωθεί»

Στο μέτωπο των εμβολιασμών αναμένονται ωστόσο νέες εξελίξεις και στην Αιτωλοακαρνανία όπου οι ρυθμοί υστερούν συγκριτικά με τους πανελλήνιους για πολλούς και διάφορους λόγους και σίγουρα εξαιτίας του ανεπαρκούς σχεδιασμού των αρμόδιων υγειονομικών αρχών.  Mέχρι σήμερα μόνο 6.940 άτομα στο Νομό έλαβαν και τις δύο δόσεις.

Ωστόσο τις επόμενες ημέρες αναμένεται αύξηση των εμβολιαστικών γραμμών στο Νοσοκομείο Αγρινίου καθώς από τις δύο που λειτουργούν σήμερα ο αριθμός θα αυξηθεί στις επτά. Την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστή η απόφαση για προσθήκη των τεσσάρων ωστόσο μία ακόμη περιλαμβάνειο προγραμματισμός με προβλεπόμενη έναρξη την 5η Μαΐου.

Αναμένονται εξάλλου στο Νοσοκομείο παρτίδες όλων των εμβολίων, ακόμη και Johnson & Johnson και moderna ωστόσο στις πέντε γραμμές θα χορηγείται το Pfizer.

O προβληματισμός ωστόσο έχει να κάνει με την έλειψη προσωπικού που είναι αναγκαίο για την απρόσκοπτη λειτουργία των εμβολιαστικών γραμμμών αλλά και τη λειτουργία της νοσηλευτικής μονάδας ενώ σοβαρή ανησυχία προκαλεί το ενδεχόμενο να συνωστίζονται στους χώρους του Νοσοκομείου καθημερινά εκατοντάδες άτομα  που θα προσέρχονται για τον εμβολιασμό.  Εκτιμάται πως από τους 200 συμπολίτες που προσέρχονται σήμερα στο Νοσοκομείο ο αριθμός θα αυξηθεί στους 700.

Κατά συνέπεια όλο και εντονότερα ακούγονται ο φωνές για την ανάγκη λειτουργίας στην πόλη ενός άλλου μεγάλου εμβολιαστικού κέντρου .   

Το ενθαρρυντικό ωστόσο είναι πως σε σημαντικό παράγοντα του εμβολιασμού εξελίσσεται το Κέντρο Υγείας Αγρινίου, στο οποίο για παράδειγμα προχθές εμβολιάστηκαν 280 συμπολίτες μας.

Ο διευθυντής,  Βασίλης Σκορδάς, δηλώνει πλήρως ικανοποιημένος από την ταχύτητα των εμβολιασμών και την προσέλευση των πολιτών. Σημειώνεται ότι στο Κέντρο Υγείας Αγρινίου οι πολίτες εμβολιάζονται με το σκεύασμα της PFizer.

Από τις 5/5 τίθεται στο Κέντρο σε λειτουργία και 4η εμβολιαστική γραμμή, ωστόσο ο κ. Σκορδάς εκφράζει τους προβληματισμούς του για το πώς θα συνεχιστούν οι εμβολιασμοί ελλείψει δυναμικού. «Ζητήθηκε η ενίσχυση του προσωπικού από περιφερειακά ιατρεία αλλά ακόμη αναμένουμε τα νεότερα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.