Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Νοσοκομείο Αγρινίου: στο μικροσκόπιο του Εισαγγελέα οι καταγγελίες για μοριακό αναλυτή και μη τήρηση υγειονομικού πρωτοκόλλου

Νοσοκομείο Αγρινίου: στο μικροσκόπιο του Εισαγγελέα οι καταγγελίες για μοριακό αναλυτή και μη τήρηση υγειονομικού πρωτοκόλλου

Μια σημαντική αλλά και αναμενόμενη εξέλιξη σημειώνεται για τα φλέγοντα ζητήματα του Νοσοκομείο Αγρινίου μετά τα όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα και τη διαχείριση καταστάσεων γύρω από την πανδημία.

Ειδικότερα ο Εισαγγελέας Αγρινίου φέρεται να κάλεσε σε καταθέσεις μετά τις σωρηδόν καταγγελίες για την απουσία μοριακού αναλυτή ως μία από τις αιτίες μη έκδοσης αποτελεσμάτων στο Αγρίνιο των τεστ κορωνοϊού και τη μεταφορά τους στην Πάτρα αλλά και την βαρύτατη καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων πως δεν τηρήθηκε το πρωτόκολλο και δεν βγήκαν σε καραντίνα άτομα που έκαναν το τεστ και στη συνέχεια υπήρξαν θετικά.

Για κατάθεση έχουν κληθεί ο διοικητής του Νοσοκομείου, η ασκούσα χρέη προέδρου της Επιτροπής Λοιμώξεων καθώς και οι πρόεδροι των Νοσοκομειακών Ιατρών και του Σωματείου Εργαζομένων.

Η ιστορία του μοριακού αναλυτή αποτελεί αντικείμενο διαφορετικών προσεγγίσεων καθώς χθες ο διοικητής της ΥΠΕ ανέφερε πως είναι αποκλειστικά θέμα της διοίκησης ενώ νοσοκομειακοί κύκλοι σημειώνουν πως από το ίδρυμα έγιναν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες εγκαίρως (ως τον Αύγουστο).

Η καταγγελία του ΣΕΝΑ προκάλεσε την έντονη αντίδραση του διοικητή ενώ η Επιτροπή Λοιμώξεων σημείωσε πως « τα αναφερόμενα στην ανακοίνωση και ανακριβή και ανυπόστατα και συκοφαντικά είναι, και το μόνο που προκαλούν είναι την ανησυχία και την έλλειψη εμπιστοσύνης και των πολιτών και των εργαζομένων απέναντι στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας κάτι που αποτελεί ποινικό αδίκημα».

Θέματα που ενδιαφέρουν

4 Σχόλια

 1. Kostas Papadopoulos

  Και καλώς έπραξε! Τα δημοσιεύματα κι από μόνα τους, όταν σε αυτά υπάρχουν υπόνοιες για παραβάσεις των νόμων, αρκούν για παρέμβαση Εισαγγελέα. Πού είναι τώρα ο Akis T. Roditis που έγραφε τότε (κάτω απ’ τα δημοσιεύματα) το εξής: “Με παρέμβαση Εισαγγελέα εδώ και τώρα εκλογές”!;;;

 2. Άκης Ροδίτης

  Δικομανή και δικαιο-αμαθή Κώστα Παπαδόπουλε! Η παρέμβαση του Εισαγγελέα δεν είναι δικαστική απόφαση! Το «εδώ και τώρα εκλογές με δικαστική απόφαση» ήταν ειρωνικό και ο νοών νοείτω. Και φυσικά ουαί τω ανοήτω!

  Υποθέτω ότι ο Εισαγγελέας, δεν θα παραλείψει να καλέσει και τον Περιφερειάρχη. Αν παρακολούθησες το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, o Δήμαρχος στην τοποθέτησή του για το θέμα, είπε ότι το Νοσοκομείο «δεν θέλησε», αυτό το ρήμα χρησιμοποίησε, να προχωρήσει η προσφορά μοριακού αναλυτή την περασμένη Άνοιξη από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

  Ο Δήμαρχος επίσης αναφέρθηκε στις αλλεπάλληλες επαφές που είχε με τη διοίκηση του Νοσοκομείο, όλο αυτό το διάστημα που εξελίσσεται η πανδημία. Και ο δήμαρχος δεν αναφέρθηκε σε κανενός είδους αίτημα από την πλευρά του Νοσοκομείου προς το Δήμο για πάσης φύσεως συνδρομής. Λες και το Νοσοκομείο δεν έχει ελλείψεις σε θέματα (τουλάχιστον) ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού ή αναλωσίμων…. Εντάξει κύριε Παπαδόπουλε;;;

 3. Kostas Papadopoulos

  Άκης Ροδίτης Και ποιος είπε πως η παρέμβαση Εισαγγελέα είναι δικαστική απόφαση;; Χωρίς τον Εισαγγελέα όμως δε μπορεί ούτε ποινική δίωξη να κινηθεί, ούτε και ν’ ασκηθεί, άρα ούτε δικαστική απόφαση δε μπορεί να υπάρξει. Μάθε και λίγα νομικά. Το “ειρωνικό” τό εξήγησες τότε, αλίμονο αν δεν ήταν τέτοιο. Όσο για τα υπόλοιπα που γράφεις, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Οτιδήποτε για εξακρίβωση της αλήθειας, τα γνωρίζει αυτά ο κάθε Εισαγγελέας. Υ.Γ. Μήπως ξέρεις, γιατί το site “έκοψε” το f/b;; Εμείς τουλάχιστον πάντα επώνυμα σχολιάζαμε. Απλά ρωτάω, μη με παρεξηγήσεις και γι’ αυτό.

 4. Άκης Ροδίτης

  @Kostas Papadopoulos ως «απόφαση» την επικοινωνείτε όμως, με πλάγιο τρόπο, στους άσχετους που επηρεάζετε…. Όπως κάνατε και πριν από λίγες ημέρες οι «Ζαίοι», με μια απλή ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για την απαγόρευση των διαδηλώσεων. Και πάω στοίχημα ότι αν δεν σου το επεσήμανα τώρα, θα συνέχιζες να κάνεις το κορόιδο.

  Νομικά που λες, από τότε που έκανες τον Αλ6 πρωθυπουργό μέχρι και σήμερα, φρόντισα να μάθω και μάλιστα δια της ακαδημαϊκής οδού. Όχι δια της καφενειακής και συνεχίζω να μαθαίνω..

  Όσο για τα σχόλια στο site, θεωρώ ότι είναι δικαίωμά του να τα διαχειριστεί όπως αυτό επιθυμεί και δεν μου πέφτει λόγος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.