Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Νοσοκομείο Αγρινίου: μονόδρομος η παρέμβαση Εισαγγελέα μετά και την ανακοίνωση των γιατρών

Νοσοκομείο Αγρινίου: μονόδρομος η παρέμβαση Εισαγγελέα μετά και την ανακοίνωση των γιατρών

Τις δημοσιογραφικές πληροφορίες που μεταδόθηκαν για προσωπικό του Νοσοκομείου Αγρινίου που εργάστηκε ενώ ήταν θετικό στον κορωνοϊό -εξαιτίας της καθυστέρησης της έκδοσης αποτελεσμάτων των τεστ- έρχεται να επιβεβαιώσει με έμφαση η ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αιτωλοακαρνανίας

«Αντιλαμβάνεστε τον κίνδυνο διασποράς στον οποίο μας έχουν εκθέσει και έχουν εκθέσει ασθενείς και επισκέπτες. Αντιλαμβάνεστε τον κίνδυνο στον όποιο έχει εκτεθεί η λειτουργία του νοσοκομείου με την οριακή στελέχωση του σε περίπτωση εκτεταμένης διασποράς», αναφέρουν οι γιατροί.

«Αν γίνει ενδονοσοκομειακή διασπορά και δημιουργηθούν προβλήματα στην λειτουργία του Νοσοκομείου μην βγει κανείς να μιλήσει και να κρυφτεί πίσω από απρόσεκτους και ανεύθυνους γιατρούς, νοσηλευτές ή διοικητικούς που δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας. Η διασπορά θα έχει άλλο ονοματεπώνυμο», σημειώνουν.

Διαβεβαιώνουν ωστόσο οι γιατροί τους πολίτες ότι ως υγειονομικοί κάνουν «ότι είναι δυνατόν προκειμένου να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του χώρου εργασίας μας που είναι άμεσα συνυφασμένη με την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών».

Σημειωτέον πως διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και του Νοσοκομείου Αγρινίου δεν έχουν προβεί σε καμία απάντηση για το ζήτημα.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών 

Αγρίνιο 23/11/2020

Σε συνέχεια χθεσινών δημοσιευμάτων σχετικά με κρούσματα στην Ν.Μ. Αγρινίου και την ανησυχία που εύλογα έχει δημιουργηθεί οφείλουμε να διαβεβαιώσουμε τους πολίτες ότι ως υγειονομικοί κάνουμε ότι είναι δυνατόν προκειμένου να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του χώρου εργασίας μας που είναι άμεσα συνυφασμένη με την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών.
Όλοι όσοι έχετε επισκεφτεί το νοσοκομείο θα έχετε δει πόσο αυστηρά είναι τα μέτρα ασφαλείας , τόσο που κάποιες φορές δημιουργούν αντιδράσεις.
Στο πλαίσιο αυτό οφείλουμε να καταγγείλουμε μια απαράδεκτη κατάσταση η οποία διαμορφώθηκε τις προηγούμενες μέρες προκειμένου να γίνει κατανοητό ότι μόνο προβλήματα μπορούν να προκύψουν όταν η πολιτεία ή κάποιοι εκπρόσωποι της αγνοούν και απαξιώνουν τις τοποθετήσεις αυτών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή .

Την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε μια τεράστια καθυστέρηση στην έκδοση των αποτελεσμάτων των test μοριακού ελέγχου (PCR).
Επίσημα δεν ενημερωθήκαμε για τον λόγο, ανεπίσημα μάθαμε ότι οφείλεται σε έλλειψη αντιδραστηρίων.
Σίγουρα πάντως δεν οφείλεται σε αμέλεια των γιατρών του εργαστηρίου του Ρίου.
Αποτέλεσμα, να εκκρεμούν απαντήσεις από 14/11 που άρχισαν να δίνονται στις 20/11.

Οι απαντήσεις εκτός των άλλων έδειξαν ότι νοσούν 5 εργαζόμενοι του Νοσοκομείου οι οποίο συνέχιζαν όλο αυτό τον καιρό στα καθήκοντά τους.
Αντιλαμβάνεστε τον κίνδυνο διασποράς στον οποίο μας έχουν εκθέσει και έχουν εκθέσει ασθενείς και επισκέπτες.
Αντιλαμβάνεστε τον κίνδυνο στον όποιο έχει εκτεθεί η λειτουργία του νοσοκομείου με την οριακή στελέχωση του σε περίπτωση εκτεταμένης διασποράς.
Αντιλαμβάνεστε ότι το μόνο που μπορεί να σώσει την κατάσταση είναι η υπευθυνότητα των εργαζομένων που εφαρμόζουν αυστηρά τα μέτρα προστασίας.
Μην αναρωτιόμαστε λοιπόν γιατί ζητάμε από το πρώτο κιόλας κύμα, ως μέτρο προστασίας, συνεχή επαναλαμβανόμενα test για του υγειονομικούς. Κάτι που μαθαίνουμε ότι έστω και τώρα υιοθέτησε η 6η ΥΠΕ, ως έκτακτο μέτρο για την Ν.Μ.Αγρινίου

Μην αναρωτιόμαστε λοιπόν γιατί ζητάμε μοριακό αναλυτή ακόμα πριν οριστεί το Νοσοκομείου Αγρινίου ως Νοσοκομείο αναφοράς.
Μην αναρωτιόμαστε λοιπόν γιατί ζητάμε στελέχωση του Νοσοκομείου.
Μην αναρωτιόμαστε λοιπόν γιατί τα νούμερα ασθενών συνεχίζουν να είναι τόσο ψηλά παρά το γενικό lockdown.
Αν γίνει ενδονοσοκομειακή διασπορά και δημιουργηθούν προβλήματα στην λειτουργία του Νοσοκομείου μην βγει κανείς να μιλήσει και να κρυφτεί πίσω από απρόσεκτους και ανεύθυνους γιατρούς, νοσηλευτές ή διοικητικούς που δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας.
Η διασπορά θα έχει άλλο ονοματεπώνυμο.

Για ΤΟ ΔΣ της ΕΙΝΝΑΑ
Ο Πρόεδρος του ΔΣ
Κ.Α.Μπακόπουλος
Νευροχειρουργός

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

 1. Παναγιωτης

  Μεγαλες ευθυνες της υπε
  Αντιμετωπιση σαν πολιτες δευτερης κατηγοριας
  Προσφατα εδιωξαν συγγενικο μου προσωπο μετα απο στεφανιογραφια το βραδυ!!!!

 2. Κρουστιάνος

  Όλα πάνε τέλεια στην πόλη και κατ’επέκταση στη χώρα.
  Απλά οι γιατροί είχαν ζητήσει κάτι αχρείαστα μηχανήματα,μοριακό αναλυτή το λένε, και επιπλέον προσωπικό,όχι γιατί έβλεπαν τι έρχεται αλλά γιατί ψάχνουν δικαιολογίες να κάθονται.
  Να επέμβει η δικαιοσύνη,να τους διώξει θα βρούμε άλλους καλύτερους που να μη μιλάνε πολύ,δε χρειαζεται να έχουν σπουδάσει και ιατρική…

 3. nick

  Σίγουρα το πρόβλημα στο νοσοκομείο όπως τώρα έχει διαμορφωθεί έχει ονοματεπώνυμο .Ήδη διασπορά εντός του προσωπικού υπάρχει ,ήδη τμήματα υποστελεχωμένα είναι πλέον αποστεωμενα , ήδη πλέον η λοιπή νοσηρότητα παραμένει σε υψηλά επίπεδα παρά το lockdown , ήδη οι κλίνες του νοσοκομείου στερεύουν .Κάποιο κωφευαν στις εκκλησεις των υγειονομικών τους τελευταίους πέντε μήνες για ενίσχυση του νοσοκομείου σε προσωπικό Κάποιοι έπαιξαν πολιτικά άξονα παιχνίδια με τον περιβόητο αναλυτή για αυτοπροβολή και …αυτοικανοποιηση.Τελος κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι το θράσος υπερπερισευσε , η εποχή χρησιμοποίησης του νοσοκομείου ως φέουδο τελείωσε , αλλά συγχρόνως λιγοστεύει και το φιλότιμο και η αυταπάρνηση , δηλωτικά της επαγγελματικοτητας και υψηλού αισθήματος ευθύνης που χαρακτηρίζει το προσωπικό του νοσοκομείου.Ενος νοσοκομείου που δυστυχώς λοιδορήθηκε ανελέητα τα τελευταία χρόνια ,αλλά άντεξε .Και τώρα το ίδιο θα πράξει .Θα το κρατήσουμε όρθιο έστω και αν μείνει ένας…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.