Πέμπτη, 24 Ιουνίου, 2021

Νοσοκομείο Αγρινίου: προσελήφθησαν και μετά από λίγες ημέρες…απολύθηκαν

Νοσοκομείο Αγρινίου: προσελήφθησαν και μετά από λίγες ημέρες…απολύθηκαν

Ανέλαβαν εργασία στο Νοσοκομείο Αγρινίου και απολύονται λίγες ημέρες μετά.

Τραγελαφική κατάσταση με θύματα ανθρώπους που είχαν ανάγκη για δουλειά και βλέπουν τα όνειρα τους να συνθλίβονται στα γραφειοκρατικά γρανάζια…

Ο λόγος για κάποια άτομα που βρίσκονταν στη λίστα του επικουρικού προσωπικού που προσελήφθη πρόσφατα στο Νοσοκομείο Αγρινίου με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Προσλήψεις που έγιναν με διετή διάρκεια λόγω των επιτακτικών αναγκών που προκάλεσε ο κορωνοϊός.

Σύμφωνα λοιπόν με νεώτερη απόφαση του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη ανακαλούνται οι προσλήψεις τριών εξ αυτών, του κλάδου ΥΕ Γενικών Καθηκόντων/Βοηθητικoύ Υγειονομικού Προσωπικού.

Σύμφωνα με την απόφαση η ανάκληση έγινε γιατί κατά την διαδικασία ελέγχου των δικαιολογητικών των υποψηφίων, δεν εξαντλήθηκε ο πίνακας με υποψήφιους πρώτης επιλογής, με αποτέλεσμα να προσληφθούν υποψήφιοι με λιγότερα μόρια .

Ουσιαστικά η εξέλιξη σημειώθηκε καθώς προ ημερών δικαιώθηκαν ενστάσεις οι οποίες υποβλήθηκαν στο ΑΣΕΠ εντός 15 ημέρων από την ανάρτηση των πινάκων με το λοιπό επικουρικό προσωπικό για τις υγειονομικές περιφέρειες.

Το ζήτημα ωστόσο είναι πως τα άτομα που απολύθηκαν ανέλαβαν υπηρεσία μέχρι να εκδικαστούν οι ενστάσεις, ρύθμισαν έτσι την οικογενειακή τους ζωή και κάποια ενδεχομένως για το λόγο αυτό απέρριψαν άλλες επαγγελματικές διεξόδους.

Όλοι αντιλαμβάνονται το έκτακτο των αναγκών του κορωνοϊού και όλοι συμμερίζονται την αναγκαιότητα των εσπευσμένων διαδικασιών όπως και το να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία. Εύλογη ωστόσο η απορία για ποιο λόγο οι ενστάσεις δεν εξετάστηκαν νωρίτερα και γιατί δεν αποφεύχθηκε η ταλαιπωρία για ανθρώπους που προσελήφθησαν και … απολύθηκαν εντός ολίγων ημερών.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Κώστας

    Ατυχες αλλά το γράφει η σύμβαση αυτό. Ότι αν δικαιωθεί κάποιος καταλαμβάνει νομίμως θέση. Είναι όντως κρίμα όμως να μην έχουν ελεγχθεί σωστά τα χαρτιά των υποψηφίων. Όπως άδικο είναι το να βλέπεις πχ να παίρνουν άτομα τε διοικητικό και όχι ΠΕ Διοικητικό, που ενώ κάνουν την ίδια δουλειά ο δεύτερο είναι άτομο με πτυχίο πανεπιστημίου! Να μην αναφέρω επίσης την ταλαιπωρία που τραβάει όλος ο νομός, αφού δεν έχουν φέρει ούτε έναν φαρμακοποιό στον ΕΟΠΥΥ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.