Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Νοσοκομείο Αγρινίου: Στις 4 Ιανουαρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί των υγειονομικών

Νοσοκομείο Αγρινίου: Στις 4 Ιανουαρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί των υγειονομικών

Στο Νοσοκομείο Αγρινίου οι εμβολιασμοί του υγειονομικού προσωπικού προγραμματίζεται να  ξεκινήσουν την αμέσως επόμενη εβδομάδα, δηλαδή στις 4 Ιανουαρίου με βάση τον υπάρχοντα σχεδιασμό.

Ως ημέρα -σταθμός για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού έχει καταχωρηθεί ήδη η χθεσινή, καθώς πραγματοποιήθηκαν και στην Αθήνα -ταυτόχρονα με τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες– οι πρώτοι εμβολιασμοί.

Για το λόγο αυτό, στην πρώτη γραμμή του εμβολιασμού βρέθηκαν χθες εκτός από τους υγειονομικούς, οι πολιτικοί ταγοί του τόπου, αλλά και εκπρόσωποι της Εκκλησίας και των Ενόπλων Δυνάμεων, στέλνοντας μηνύματα σχετικά με την αναγκαιότητα της διαδικασίας.

Τη σκυτάλη των εμβολιασμών λαμβάνουν σήμερα, Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου. Θα εμβολιαστούν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Σήμερα γίνεται παράλληλα η διανομή εμβολίων προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, το ΑΧΕΠΑ, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και Πατρών, έτσι ώστε να αρχίσουν οι εμβολιασμοί στο υγειονομικό προσωπικό τους. Στην Πάτρα τα εμβόλια έφθασαν μάλιστα πριν λίγη ώρα.

Σε ότι αφορά την 6η ΥΠΕ, σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό κατά την πρώτη εβδομάδα, στο νοσοκομείο του Ρίου θα γίνουν 250 εμβολιασμοί οι οποίοι θα αφορούν γιατρούς, νοσηλευτές και υγειονομικό προσωπικό. Μάλιστα, θα εμβολιαστεί και ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης.

Στο Νοσοκομείο Αγρινίου οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν την αμέσως επόμενη εβδομάδα, δηλαδή στις 4 Ιανουαρίου.  Και θα γίνουν με αλφαβητική σειρά.

Το ίδιο θα ισχύσει και για το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών “Ο Άγιος Ανδρέας” , το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών αλλά και για υπόλοιπα Γενικά Νοσοκομεία σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία.

Μέχρι τις 20 Ιανουαρίου οι εμβολιασμοί που θα διενεργούνται θα αφορούν μόνο στο υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων, ενώ στην πορεία – και μετά τις 20 Ιανουαρίου – θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στα Κέντρα Υγείας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.