Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Νοσοκομείο Άρτας: Σε καραντίνα μετά την ιχνηλάτηση – Ιδιώτες γιατροί ενισχύουν τις εφημερίες

Νοσοκομείο Άρτας: Σε καραντίνα μετά την ιχνηλάτηση – Ιδιώτες γιατροί ενισχύουν τις εφημερίες

Τρεις ιδιώτες γιατροί θα ενισχύσουν το Νοσοκομείο Άρτας κατόπιν συνεννόησης της Διοίκησης του Νοσηλευτικού Ιδρύματος με τον Ιατρικό Σύλλογο Άρτας. Άμεσα, δύο παθολόγοι κι ένας πνευμονολόγος αναλαμβάνουν καθήκοντα και επανδρώνουν τις εφημερίες του Νοσοκομείου για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση του κορωνοϊού.

Την ίδια στιγμή και μετά το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊου στο Νοσοκομείο της Άρτας,από τον ΕΟΔΥ έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για την ιχνηλάτηση του κρούσματος και την ενημέρωση όσων έχουν έρθει σε επαφή με τον ασθενή που νοσηλεύεται πλέον διασωληνωμένος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ιχνηλάτηση έχει ολοκληρωθεί κατά 90% για το προσωπικό του Νοσοκομείου που έχει έρθει σε επαφή με τον ασθενή και πρόκειται για πάνω από 30 άτομα,τραυματιοφορείς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό καθώς και 8 γιατροί. Όλοι τους τίθενται σε καραντίνα για 7 ημέρες. Εάν δεν εμφανίσουν συμπτώματα, επιστρέφουν στη δουλειά τους, σε αντίθετη περίπτωση, θα υποβληθούν στο τεστ για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 72χρονος, ο οποίος πριν από μερικές ημέρες βρισκόταν στην Άθήνα, εισήχθη στο Νοσοκομείο Άρτας το βράδυ της Κυριακής ως παθολογικό περιστατικό με καρδιολογικά συμπτώματα. Νοσηλεύτηκε στην Ουρολογική κλινική και την Δευτέρα το απόγευμα, μετά από επιδείνωση, διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ. Πριν από αυτό όμως και για παν ενδεχόμενο, υποβλήθηκε στο τεστ για κορωνοϊό το οποίο το μεσημέρι της Τρίτης βγήκε θετικό. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κανένας ασθενής δεν ήρθε σε επαφή με τον ηλικιωμένο άντρα.

Σε κάθε περίπτωση, το πρωτόκολλο ακολουθείται πιστά και οι ειδικοί συνιστούν ψυχραιμία και τήρηση όλων των μέτρων που ανακοινώνονται.

Πηγή: arta2day.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Avonimos

    Οι άνθρωποι είναι αστοιχιωτοι δεν γνωρίζουν από πρωτόκολλα είναι ΑΝΕΚΠΕΔΕΥΤΟΙ γιατί μπορεί χωρίς εκπαιδευση αυτά να τα κάνεις. Τα άτομα της πολιτείας οφείλουν λοιπόν να τους εκπαιδευσούν και τα άτομα που θα δουλεύουν σε αυτό τον τομέα δεν πρέπει να είναι πάνω από 50 των πρέπει να έχουν γερους οργανισμούς ανοσιοποιητικο ντουρασελ και να ξέρουν πως να προσφέρουν σε τέτοιες συνθήκες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.