Παρασκευή, 23 Απριλίου, 2021

Το νοσοκομείο Μεσολογγίου ανέπτυξε 16 κλίνες και 4 ΜΕΘ για κρούσματα κορωνοϊού

Το νοσοκομείο Μεσολογγίου ανέπτυξε 16 κλίνες και 4 ΜΕΘ για κρούσματα κορωνοϊού

Όλα τα απαραίτητα μέτρα για την θωράκιση, όσο είναι δυνατόν, του νοσοκομείου Μεσολογγίου από τον κορωνοιό έχει λάβει η διοίκηση, με περιορισμό του επισκεπτηρίου, με αναστολή τακτικών εξωτερικών ιατρείων και τακτικών χειρουργείων, εκτός των εκτάκτων. Παράλληλα πριν από ημέρες πήραν την απόφαση στην επιτροπή λοιμώξεων για συγχώνευση της ορθοπεδικής και της χειρουργικής κλινικής, απελευθερώνοντας 16 κλίνες.

«Εκεί υποδεχόμαστε τα εμπύρετα περιστατικά και όσα έχουν αντίστοιχα συμπτώματα, μέχρι να διαπιστωθεί αν το δείγμα είναι θετικό ή αρνητικό σε κορωνοϊό. Ταυτόχρονα μετά από πολλά χρόνια απελευθερώσαμε 4 κλίνες ΜΕΘ» τόνισε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, Παναγιώτης Παπαδόπουλος και ανέφερε ότι επιπλέον υπάρχει και βοήθεια προς τα νοσοκομεία της Πάτρας, με διάθεση υγειονομικού υλικού, αφού προ ημερών εστάλησαν 3 αναπνευστήρες στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας».

Στον εξωτερικό χώρο του νοσηλευτικού ιδρύματος της Αιτωλοακαρνανίας έχει τοποθετηθεί ένας οικίσκος στην είσοδο των ΤΕΠ, όπου γίνεται η διαλογή των περιστατικών, την οποία κάνει γιατρός και νοσηλευτής. Από πλευράς υγειονομικών υλικών, κυρίως σε μάσκες, γάντια και αντισηπτικά, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε ότι υπάρχει αυτή την στιγμή επάρκεια. «Παραλάβαμε κάποια την Τετάρτη από την 6η ΥΠΕ, όχι όμως σε πολύ ποσότητα. Έχουν παραγγελθεί χιλιάδες υγειονομικά υλικά, τα οποία από ότι διαπιστώνουμε οι εταιρείες δεν είναι σε ετοιμότητα να παραδώσουν», ενώ έκανε λόγο και για «αετονύχηδες» στον χώρο της Υγείας, αφού μια μάσκα, που αγοραζόταν από το νοσοκομείο από 0,10-0,30 λεπτά, τώρα, όπως είπε, «έφτασε το 1,80 ευρώ».

Αναφορικά με τις προσλήψεις, που θα γίνουν με ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, για την ενίσχυση των νοσοκομείων να ανταπεξέλθουν σε πιθανή αύξηση κρουσμάτων του κορωνοϊού, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι «δεν ξέρουμε τι κατανομή έχει γίνει κεντρικά από το Υπ. Υγείας ή σε επίπεδο ΥΠΕ για κάθε νοσοκομείο. Η εκτίμησή μου είναι ότι η ενίσχυση θα είναι στα νοσοκομεία αναφοράς. Εμείς στείλαμε τις ανάγκες από προσωπικό, που χρειάζεται το νοσοκομείο Μεσολογγίου. Ζήτησα 7 γιατρούς και 25 άτομα λοιπό προσωπικό. Αν έρθουν 3-4 άτομα θα είμαι ευχαριστημένος, κυρίως παθολόγος, ακτινοδιαγνώστης και να ενισχυθεί το κομμάτι των εργαστηρίων».

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσολογγίου έκανε έκκληση ο κόσμος με το παραμικρό σύμπτωμα να μην πηγαίνει στο νοσοκομείο, αλλά να επικοινωνεί πρώτα με τον γιατρό του και να ακολουθεί πιστά τις οδηγίες, που θα του δώσει, ενώ για όσους τα προηγούμενα χρόνια είχαν διαβάλει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων τόνισε ότι «σήμερα καλό είναι να μην βγαίνουν στα μπαλκόνια να χειροκροτούν, αλλά αν θέλουν να βοηθήσουν στην πράξη οι ίδιοι είτε σε επίπεδο υλικών με τη μορφή δωρεών, είτε οι γιατροί και οι νοσηλευτές να πάρουν κάποια χρήματα επιπλέον. Όλα τα άλλα είναι παραμύθια».

Πηγή: stokokkino.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.