Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Νοσοκομείο Ρίου: Αλλάζει δραστικά η λειτουργία του – Μετατρέπουν την οφθαλμολογική σε πτέρυγα κορωνοϊού

Νοσοκομείο Ρίου: Αλλάζει δραστικά η λειτουργία του – Μετατρέπουν την οφθαλμολογική σε πτέρυγα κορωνοϊού

Σε συναγερμό βρίσκεται από χθες το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου, μετά τη διαπίστωση ότι ένας εκ των ασθενών που νοσηλεύονταν στην Α’ Παθολογική Κλινική έχει κορωνοϊό.

Ολόκληρο το νοσοκομείο από χθες τέθηκε σε συναγερμό, καθώς ο 66χρονος που αποδείχθηκε το 9ο κρούσμα νοσηλευόταν σε απλό θάλαμο στην Α’ Παθολογική μαζί με άλλους ασθενείς, ενώ παράλληλα ξεκίνησε η επίπονη διαδικασία ιχνηλάτησης, που στην προκειμένη περίπτωση αφορά ένα μεγάλο γκρουπ ανθρώπων. Να σημειωθεί ότι, πέρα από τους οικείους του, θα κληθούν να εξεταστούν και τα πάνω από 50 άτομα από Πάτρα, Ηλεία και Ζάκυνθο που είχαν ταξιδέψει μαζί με τον 66χρονο σε Αίγυπτο και Ισραήλ την προηγούμενη εβδομάδα.

Με τα νέα δεδομένα και όπως διαμορφώνεται πλέον η κατάσταση αποφασίστηκε μια ολόκληρη κλινική στο Ρίο, η οφθαλμολογική συγκεκριμένα, να διαμορφωθεί κατάλληλα έτσι ώστε να νοσηλευτούν εκεί τα τυχόν περιστατικά. Πρόκειται για μια κλινική με 24 κλίνες, στο ισόγειο του νοσοκομείου, η οποία ετοιμάζεται από χθες πυρετωδώς. Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες το απόγευμα προσωπικό του νοσοκομείου φορώντας τις κατάλληλες στολές προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προετοιμασία της σε πτέρυγα που θα φιλοξενήσει τυχόν επιπλέον κρούσματα κορωνοϊού.

Από χθες όλο το προσωπικό του νοσοκομείου του Ρίου κυκλοφορεί πλέον με μάσκες. Η ανησυχία, όπως είναι φυσικό, ήταν έκδηλη στο προσωπικό που βρέθηκε μπροστά σε μια ιδιαίτερη κατάσταση, ενώ αρκετοί είναι αυτοί στους οποίους έχει δοθεί η οδηγία να μείνουν το επόμενο διάστημα σε κατ’ οίκον περιορισμό. Πρόκειται για γιατρούς, φοιτητές (το Ρίο είναι πανεπιστημιακό νοσοκομείο) και νοσηλευτικό προσωπικό που ήρθαν, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, σε επαφή με τον 66χρονο

Ακυρώνεται η εφημερία του νοσοκομείου του Ρίου την Παρασκευή

Σε ό,τι αφορά στις εφημερίες, σήμερα και την Κυριακή εφημερεύει, όπως ήταν προγραμματισμένο, το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» και το Σάββατο το Ρίο. Η μόνη αλλαγή είναι η εφημερία της Παρασκευής, οπότε και θα εφημερεύει ο «Άγιος Ανδρέας» αντί για το Ρίο.

Πηγή: iefimerida.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.