Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

Κορωνοϊός – ΠΟΕΔΗΝ: Νοσούν 13 εργαζόμενοι του ΕΣΥ – 150 είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό

Κορωνοϊός – ΠΟΕΔΗΝ: Νοσούν 13 εργαζόμενοι του ΕΣΥ – 150 είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό

Από τους εργαζόμενους του ΕΣΥ που έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό, οι έξι είναι στο νοσοκομείο Καστοριάς και ένας στο ΕΚΑΒ

Μια πρώτη αποτίμηση της επίπτωσης που έχει ο νέος κορωνοϊός στους εργαζόμενους των δημόσιων νοσοκομείων κάνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), με αφορμή και τον θάνατο του 53χρονου εργαζομένου στο νοσοκομείο Καστοριάς το περασμένο Σάββατο.

Συνολικά 13 εργαζόμενοι νοσούν, έξι από τους οποίους στο νοσοκομείο Καστοριάς, ένας εργαζόμενος του ΕΚΑΒ και άλλοι 150 είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Στο νοσοκομείο, όπως και στο νομό Καστοριάς, η πορεία του κορωνοϊού ήταν έντονη. Αποτυπώθηκε μαλιστα με δεκάδες κρουσματα και καραντίνα των κατοίκων δύο χωριών. Ωστόσο, η ΠΟΕΔΗΝ εκτιμά πως, “θα έπρεπε πολλοί περισσότεροι συνάδελφοι να βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό” καθώς και ότι “το νοσοκομείο θα πρέπει να κλείσει για να γίνει σωστή απολύμανση”.

Αντιδράσεις προκαλεί στην ΠΟΕΔΗΝ και η απόφαση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) να σταματήσει η ιχνηλάτηση μεταξύ των εργαζομένων και ο κατ’ οίκον περιορισμός να μειωθεί σε μία εβδομάδα για οσους εκτέθηκαν στον ιό.

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητει να υπάρχει ενιαία αντιμετώπιση της κατάστασης. Και το τονίζει με αφορμή το γεγονός πως κάποια νοσοκομεία κλείνουν την εφημερία με λιγότερο κίνδυνο (Λαϊκό σήμερα, Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων χθες) και άλλα με μεγαλύτερο κίνδυνο διασποράς παραμένουν ανοικτά (Αλεξάνδρα, Καστοριάς, Κοζάνης).

Παναγιώτα Καρλατήρα

Πηγή: protothema.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.