Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, 2020

Ντοκιμαντέρ για την γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου από το γαλλικό κανάλι «France 5»

Ντοκιμαντέρ για την γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου από το γαλλικό κανάλι «France 5»

gefyra
Ένα πενταμελές συνεργείο του δημοσίου γαλλικού τηλεοπτικού σταθμού «France 5» βρέθηκε στη «Χαρίλαος Τρικούπης», στο πλαίσιο (ενός ακόμη) γυρίσματος ντοκιμαντέρ επιστημονικού ενδιαφέροντος, αφιερωμένο στη ζεύξη ως ένα διεθνές σημείο αναφοράς, 20 χρόνια από τότε που δρομολογήθηκε οριστικά η υλοποίησή της, με την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό και το ύφος της παραγωγής, η οποία φέρει τον τίτλο «Κατακτώντας την απέναντι ακτή», μία νεαρή επιστήμων ανακαλύπτει από κοντά τις καινοτόμες τεχνικές λεπτομέρειες του μεγάλου τεχνικού έργου.

Ξεναγός της, ο Παναγιώτης Παπανικόλας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. Εκτός των άλλων χώρων γυρίσματος πάνω στη Γέφυρα και γύρω από αυτή, το σενάριο απαιτούσε άνοδο στην κορυφή του ψηλότερου πυλώνα (Μ3) σε ύψος 160 μέτρων, καθώς και κάθοδο στη βάση θεμελίωσής του, 65 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στη Γαλλία τον Ιούνιο, ενώ προβλέπεται η διανομή του και σε άλλα τηλεοπτικά δίκτυα ανά τον Κόσμο.

Δείτε φωτογραφίες από τα γυρίσματα:

Πηγή: iaitoloakarnania.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.