Σάββατο, 17 Απριλίου, 2021

Oδηγώντας στη παράκαμψη Αγρινίου

Oδηγώντας στη παράκαμψη Αγρινίου
Αισθητή η μείωση της κυκλοφορίας στη υπάρχουσα εθνική οδό

Ο κόμβος στο Κεφαλόβρυσο

Το ταξίδι αρχίζει..

Έξοδος Αγγελοκάστρου

Η συνάντηση με τον Αχελώο..

Οζερός..

Έξοδος Ρίγανης

Έξοδος προς Αγρίνιο

Κόμβος Κουβαρά

Για σήμερα ετοιμάσαμε ένα μικρό αφιέρωμα στο κομμάτι της Ιονίας Οδού που δόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία. Είναι αλήθεια ότι τέτοιο οδικό δίκτυο είναι πρωτόγνωρο για όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Βέβαια άργησε χαρακτηριστικά.
Βρεθήκαμε στη παράκαμψη Αγρινίου μέσω της τωρινής εθνικής οδού. Η αλήθεια είναι ότι στη πλειονότητα τους βλέπαμε μόνο αμάξια με Αγρινιώτικες πινακίδες καθώς και ΚΤΕΛ διερχόμενα από άλλους νομούς. Η κίνηση όντως μειώθηκε αισθητά δεν μπορούμε να πούμε όμως ότι εξαφανίστηκε η κυκλοφοριακή συμφόρηση ειδικά σε ώρες αιχμής.
Κακή εντύπωση μας έκανε ότι η Ιόνια Οδός συνδέεται με το υπάρχον οδικό δίκτυο με κυκλικούς κόμβους (έστω και προσωρινά), στους οποίους εύκολα μπορεί να υπάρξει κυκλοφοριακή συμφόρηση σε ώρες αιχμής. Όμως από τη στιγμή που μπήκαμε στο κομμάτι αυτό της Ιόνιας Οδού είδαμε τη διαφορά, κάτι που μπορείτε να διαπιστώσετε και εσείς κοιτάζοντας τις παραπάνω φωτογραφίες.
Χρειαστήκαμε να διασχίσουμε την απόσταση Κεφαλόβρυσο-Κουβαράς περίπου 15 λεπτά.
Απο εδώ και πέρα μένει να ολοκληρωθούν οι εξόδοι και οι παρακάμψεις της Ιονίας Οδού και πολύ περισσότερο να τελειώσουν και τα υπόλοιπα τμήματα που χαρακτηριστικά έχουν καθυστερήσει..
Υ.Γ Ευχαριστούμε τον κ. Χρήστο Καραλή για τη βοήθεια του στη καταγραφή αυτής της καινούργιας διαδρομής.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.