Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

Oικονομικές δυσχέρειες για το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου

Oικονομικές δυσχέρειες για το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου

Όπως είναι φυσικό η οικονομική κρίση δεν άφησε αλώβητο τον Πολιτισμό. Δεν άφησε αλώβητο το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου που πλέον δεν θα παρουσιάσει δική του θεατρική παράσταση εφέτος το Καλοκαίρι. Η αρχικώς προγραμματισμένη παράσταση της καλοκαιρινής περιόδου με το έργο του Δ. Μισιτζή ο «Φιάκας» δεν θα πραγματοποιηθεί.

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (που αντικατέστησε τις πρώην ΤΕΔΚ) δήλωσε αδυναμία οικονομικής ενίσχυσης για το ανέβασμα του έργου και για τις δωρεάν παραστάσεις στις πόλεις του Νομού μας, όπως συνηθιζόταν τα τελευταία χρόνια. Εξάλλου το υπουργείο Πολιτισμού -παρά την οικονομική σύμβαση που έχει υπογράψει με το ΔΗΠΕΘΕ- χρωστάει τα χρήματα του 2ου εξαμήνου του 2011 και του 1ου εξαμήνου του 2012, με αποτέλεσμα όλος ο προγραμματισμός να είναι στον αέρα.

Αυτό μάλιστα συμβαίνει όταν το αρχαιότερο ΔΗΠΕΘΕ της χώρας με μεγάλη προσφορά τόσο στο Νομό μας όσο και στο ελληνικό θέατρο, συμπληρώνει (το 2013) 30 χρόνια. Βέβαια και οι όποιες σκέψεις για εκδηλώσεις και μεγάλες παραστάσεις για τα 30 χρόνια του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου φαίνεται πως θα ματαιωθούν λόγω της οικονομικής δυσχέρειας. Φυσικά αυτή που πλήττεται πολιτιστικά είναι η περιοχή μας, παρά του ότι ο Δήμος Αγρινίου μέσα στην οικονομική κρίση και την αδιαφορία του Υπουργείου, κάνει ότι μπορεί.                                                                                  

Ένα ακόμη ζήτημα που απασχολεί το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου σχετίζεται με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Βασίλη Nικολαΐδη ο οποίος λόγω της απραξίας και της οικονομικής στενότητας, έκανε αίτηση να προσληφθεί στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, που προκήρυξε τη θέση του καλλιτεχνικού Διευθυντή. Φυσικά το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου και ο Δήμος Αγρινίου επιθυμούν την παραμονή του κ.Νικολαΐδη, ενός από τους καλύτερους καλλιτεχνικούς διευθυντές που πέρασαν από την πόλη, με σπουδαίο έργο πανελλήνιας εμβέλειας.

Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι θα βελτιωθούν οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες και θα ξαναβγεί το ΔΗΠΕΘΕ μας στην πρώτη γραμμή προσφοράς που την δικαιούται χωρίς καμιά αμφισβήτηση.

Μάκης Γουβέλης

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.