Κυριακή, 1 Νοεμβρίου, 2020

Oι αγρότες στην Εφορία με “αιτήματα επιβίωσης”

Εικόνα 103Oι κινητοποιήσεις των αγροτών της περιοχής συνεχίστηκαν το πρωί στην εφορία Αγρινίου. Εκεί συγκεντρώθηκαν μέλη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων παρόντος και του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Μωραΐτη. Το λόγο στη συμβολική κατάληψη πήρε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σπύρος Κοτοπούλης που κάλεσε τους αγρότες να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις ενάντια στα μέτρα που πλήττουν τον κλαδό. Εκπρόσωποι των αγροτών παρέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον προϊστάμενο της ΔΟΥ στο οποίο αναφέρονται:

A I T H M A T A Ε Π Ι Β Ι Ω Σ Η Σ

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
-Όχι στην καθιέρωση λογιστικών βιβλίων στους φτωχούς αγρότες με ετήσιο τζίρο μέχρι 40.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
-Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Φορολόγηση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στο 45%.
ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΧΡΕΗ:
-Να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις των φτωχών αγροτών που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία, να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός σπιτιού τους ή χωραφιού, συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.
-Διαγραφή κάθε ποσού που αντιστοιχεί σε ανατοκισμό και κεφαλαιοποίηση τόκων, από το συνολικό ποσό των οφειλών των μικρομεσαίων αγροτών προς τα πιστωτικά ιδρύματα. Κούρεμα σε ποσοστό 30% και για ύψος δανείων μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων προς τα πιστωτικά ιδρύματα, που αφορούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα.
-Με ευθύνη του κράτους διασφαλίζεται η παροχή από τα πιστωτικά ιδρύματα και χωρίς υποθήκη ή προσημείωση υποθήκης περιουσιακών τους στοιχείων, άτοκων καλλιεργητικών δανείων σε μικρούς και μεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους για να ανταποκριθούν στην αγορά καλλιεργητικών εφοδίων για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο.
ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ –ΕΙΣΟΔΗΜΑ-ΥΓΕΙΑ
– Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές – Αμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
-Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ της ΕΕ, σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή, να μην ισχύσουν τα χειρότερα μέτρα της νέας ΚΑΠ 2014-2020 που οδηγούν στο ξεκλήρισμα τη φτωχή αγροτιά.
-Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας.
– Κατάργηση των χαρατσιών στα σπίτια, χωράφια, ΕΛΓΑ, ΟΓΑ, ΟΣΔΕ γεωτρήσεις, κ.ά, όπως και στα νοσοκομεία , τα Κέντρα Υγείας, στον ΕΟΠΠΥ και τα φάρμακα. Σφράγιση όλων των βιβλιαρίων του ΟΓΑ για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ
-Επιδότηση των ζωοτροφών για τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους , δωρεάν νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων και της ηλεκτρονικής σήμανσης των ζώων, υποδομές για την αντιμετώπιση των ζωονόσων.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Κακος χαμος

    Και νέο ρεκόρ! Ούτε ένας αγρότης ξανά!

  2. maria

    Με αυτούς τους τρόπους θα βελτιωθεί η παραγωγή σας;
    Έχω την εντύπωση ότι η παραγωγή βελτιώνεται με καλύτερες υποδομές ύδρευσης/άρδευσης, αυστηρό έλεγχο του τρόπου που καλλιεργεί ο κάθε αγρότης (ποιότητα λιπασμάτων κ.λπ.), κ.λπ.

    Τα πράγματα άλλαξαν. Καιρός ήταν! Μόνο που για να μην πληρώνεται εσείς χαράτσια, να θεωρείτε τα βιβλιάριά σας ανεξάρτητα από το αν πληρώνετε ασφαλιστικές εισφορές και όλα αυτά που παράλογα ζητάτε, πνίγονται οι υπόλοιποι ελεύθεροι επαγγελματίες με υπέρογκες φορολογικές επιβαρύνσεις. Τι άλλο να πω; Περιμένα τουλάχιστον από τους νεότερους αγρότες να έχουν διαφορετικά μυαλά…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.