Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Oι εκπλήξεις και οι ανατροπές στις αντιδημαρχίες

Oι εκπλήξεις και οι ανατροπές στις αντιδημαρχίες

Τους οκτώ αντιδημάρχους του ανακοίνωσε σήμερα ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου καταρτίζοντας ένα σχήμα που προκάλεσε ικανοποίηση στους κόλπους της παράταξης του και αισιοδοξία για μια γόνιμη θητεία. Ωστόσο δεν απουσίασαν και οι εκπλήξεις αλλά και τα σενάρια για το πώς προέκυψαν οι τελικές επιλογές.
DSCN2678Ας προσεγγίσουμε κάποια σημεία των διεργασιών:
– Ο τελικός αριθμός των αντιδημάρχων προκάλεσε μια σχετική έκπληξη στους συμβούλους. Αιτία το γεγονός πως χθες βράδυ στη σύσκεψη της παράταξης έγινε γνωστό πως θα ήταν εννέα. Πράγματι για θέση αντιδημάρχου είχε «κλειδώσει» και ο Θόδωρος Σεϊτανίδης, αλλά τελευταία στιγμή μια εμπλοκή δεν επέτρεψε τη συμμετοχή του.
– Γυναικείο άρωμα η οκτάδα των αντιδημάρχων έχει μόνο λόγω της Μαρίας Παπαγεωργίου. Πολλοί ανέμεναν την αξιοποίηση και της Όλγας Πιστιώλη-Σαλακίδου (μάλλον και η ίδια) σε αυτή τη φάση, πράγμα όμως που δεν έγινε. Το περασμένο διάστημα διακινήθηκε και το όνομα της Μαρίας Σαλμά η οποία όμως είχε ενημερώσει τον δήμαρχο (ανεξαρτήτως των δικών του προθέσεων) πως δεν επιθυμούσε κάποιο σχετικό ρόλο.
– Από τις ενότητες του δήμου προέρχονται δύο σύμβουλοι, οι Γιώργος Μελιάδης (Στράτου) και Θύμιος Γρίβας(Παναιτωλικού). Ο Βασίλης Καρακώστας (Μακρυνείας) συγκέντρωνε πολλές πιθανότητες ωστόσο φέρεται ως πιθανός να αναλάβει τελικά την προεδρία της ΚΟΙΠΑ (έχει την αρμοδιότητα των κοινωνικών υπηρεσιών όπως οι παιδικοί σταθμοί, ΚΑΠΗ) κ.α..
– Αίσθηση προκάλεσε και το γεγονός πως ιδιαίτερα ενισχυμένος θα είναι ο ρόλος του νέου Γενικού Γραμματέα του δήμου Δ.Τζιώλη στον οποίο μεταβιβάστηκαν και οι αρμοδιότητες Xωροταξίας, πολεοδομίας και πληροφορικής. Ένας ρόλος που αποκτά περισσότερο «πολιτικά» χαρακτηριστικά παρά υπηρεσιακά.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.