Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Oι Οικολόγοι Πράσινοι για την 1η Έκθεση τοπικών προϊόντων Μεσολογγίου

Oι Οικολόγοι Πράσινοι για την  1η Έκθεση τοπικών προϊόντων Μεσολογγίου

Χαιρετίζουμε την 1η Έκθεση τοπικών προϊόντων Μεσολογγίου

H προβολή και στήριξη των τοπικών προϊόντων πρώτα απ΄ όλα στο ίδιο το τοπικό κοινό και η σύνδεση του τοπικού καταναλωτή με τον τοπικό παραγωγό, δεν προάγουν μόνο την καλύτερη διάθεση των προϊόντων αυτών και την ενδυνάμωση του τοπικού παραγωγικού δυναμικού αλλά έχουν και θετικό «οικολογικό αποτύπωμα» με την αποφυγή επιπτώσεων από τη μεταφορά τους σε μακρινούς προορισμούς.

Ξεκινώντας από αυτή τη θεμελιώδη θέση η Πολιτική Κίνηση των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ Αιτωλοακαρνανίας χαιρετίζει την τετραήμερη 1η «Έκθεση Τοπικών Προϊόντων Αιτωλοακαρνανίας» που διοργανώνεται στο Μεσολόγγι από την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου στις 7:30 το βράδυ, ως και την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, και εύχεται να γίνει μόνιμος και επιτυχής θεσμός.

Είναι ιδιαίτερα θετικό ότι ανάμεσα στα θέματα των εκδηλώσεων της Έκθεσης περιλαμβάνεται η σύνδεση των τοπικών προϊόντων με την Μεσογειακή Διατροφή (αποδεδειγμένα την υγιεινότερη και λιγότερο επιβαρυντική στο περιβάλλον) και τη θετική προσέγγιση της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, τομέα στον οποίο η περιοχή του Μεσολογγίου είναι ιδιαίτερα προικισμένη.

Στα εγκαίνια της Έκθεσης θα παραστεί ο Γιάννης Δημητρίου, μέλος της Περιφερειακής Γραμματείας Δυτ. Ελλάδας και καταγόμενος από την περιοχή Μεσολογγίου, ενώ ο περιφερειακός Σύμβουλος, επικεφαλής της Οικολογικής Δυτικής Ελλάδας Κ. Παπακωνσταντίνου θα παραβρεθεί στην εκδήλωση του Σαββάτου για το περιβάλλον, που διοργανώνει ο Φορέας Διαχείρισης της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου Αιτωλικού.

Μετά το σοβαρό πλήγμα που δέχτηκε ο Νομός Αιτωλοακαρνανίας και ιδιαίτερα ο Δήμος Μεσολογγίου από τις πρόσφατες πυρκαγιές, η ανάδειξη της ποικιλίας και ποιότητας των τοπικών μας προϊόντων δίνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας για την ανάκαμψη της περιοχής μας και τη βιώσιμη ανάπτυξή της.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.