Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Oι πολιτευτές μας και το διαδίκτυο.

Oι πολιτευτές μας και το διαδίκτυο.

Aναμφισβήτητα ο χώρος του διαδικτύου αποτελεί τη σύγχρονη μορφή πληροφόρησης και ενημέρωσης των πολιτών. Όπως είναι φυσικό και η πολιτική πλέον βαδίζει στα χνάρια του κυβερνοχώρου, με τους πολιτικούς μας να επιδιώκουν με κάθε τρόπο να περνούν το μήνυμά τους μέσω αυτού, στοχεύοντας κατά κύριο λόγο σε νεαρότερες ηλικίες. Πρωτοπόροι σε αυτή την τακτική οι Αμερικάνοι, με τον Μπάρακ Ομπάμα να δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα, γεγονός στο οποίο αρκετοί αναλυτές αποδίδουν εν πολλοίς την άνετη εκλογική του επικράτηση.

Ας δούμε όμως εάν οι πολιτευτές της Αιτωλοακαρνανίας λαμβάνουν τα κελεύσματα της τεχνολογίας και κατά πόσο τα αφομοιώνουν μετουσιώνοντάς τα σε πράξη. Αναζητώντας τις προσωπικές τους ιστοσελίδες (site ή blog) ανακαλύψαμε 5 των υποψηφίων της κυβερνώσας παράταξης, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός για την αξιωματική αντιπολίτευση φτάνει τις 9. Έτσι, στο ΠΑΣΟΚ έχουμε τους : Θάνο Μωραϊτη, Σοφία Γιαννακά, Ανδρέα Μακρυπίδη, Ζέφη Δημαδάμα, Θανάση Κατερινόπουλο, Πάνο Κουρουμπλή, Θανάση Τορουνίδη, Βασίλη Αντωνόπουλο και Νάσο Μπασαγιάννη ενώ στη Νέα Δημοκρατία τους Μάριο Σαλμά, Σπήλιο Λιβανό, Γιώργο Παπαναστασίου, Αλέξη Φραίμη και Νίκο Καραπάνο.

Βέβαια εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι κάποιοι εξ αυτών δεν πρόφτασαν να οργανωθούν αφού ενημερώθηκαν για την υποψηφιότητα τους στο παρά πέντε, ενώ κάποιοι άλλοι βρίσκονται ”υπό κατασκευή”. Το θέμα όμως είναι ότι όσοι εκλεγούν βουλευτές οφείλουν να ανανεώνουν συνεχώς τις σελίδες τους, προκειμένου ο λαός της Αιτωλοακαρνανίας να ενημερώνεται για τα πεπραγμένα τους και να παρακολουθεί ποιοι πραγματικά προωθούν τα προβλήματά του και τα πάγια αναπτυξιακά ζητήματα. Και το τονίζουμε αυτό διότι εάν ανατρέξουμε στο παρελθόν θα διαπιστώσουμε ότι κάποιες ηλεκτρονικές σελίδες ήταν απλώς προεκλογικά πυροτεχνήματα… Μάλιστα κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο από τους συνολικά 8 βουλευτές μόλις οι μισοί μας παρείχαν αυτή την ενημέρωση…

Υ.Γ.: Μιλάμε πάντα για ηλεκτρονικές διευθύνσεις που αφορούν την πολιτική και όχι την επαγγελματική δραστηριότητα των υποψηφίων. Ενδεχομένως να υπάρχουν και κάποιες σελίδες που διέφυγαν της προσοχής μας κατά την αναζήτηση και τις οποίες μπορούμε να προσθέσουμε στην ανάρτηση μας κατόπιν σχετικής ενημέρωσης.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.