Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

Οικολόγοι-Πράσινοι:”Oι συνεργασίες πρέπει να δίνουν και λύσεις” (video)

Οικολόγοι-Πράσινοι:”Oι συνεργασίες πρέπει να δίνουν και λύσεις” (video)

Στην Αιτωλοακαρνανία συνεχίζουν σήμερα τις περιοδείες τους οι Οικολόγοι Πράσινοι. Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, και οι Στέλιος Αγγελής και Γιάννης Δημητρίου, υποψήφιοι στην Αιτωλοακαρνανία, περιόδευσαν στο Αγρίνιο, το Μεσολόγγι και τη Ναύπακτο.Στο Αγρίνιο συναντήθηκαν με το δήμαρχο κ. Π. Μοσχολιό και έδωσαν συνέντευξη Τύπου.

«Η ψήφος στους Οικολόγους Πράσινους θα είναι καταλυτική και για το στόχο μιας εναλλακτικής κυβερνητικής πλειοψηφίας», τόνισε ο Γ. Παρασκευόπουλος. «Η εποχή των αυτοδυναμιών έχει οριστικά περάσει, και ένα ή δύο κόμματα δεν αρκούν. Οι συνεργασίες πρέπει όμως να δίνουν και λύσεις: λύσεις πέρα από το Μνημόνιο, σε ευρωπαϊκό πλαίσιο, με σεβασμό την κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Διεκδικούμε λοιπόν την είσοδο μας στη Βουλή, για να φέρουμε στο επίκεντρο ολοκληρωμένες προτάσεις διεξόδου.
Αν δε θέλουμε η υποβάθμιση του περιβάλλοντος να μας κάνει δύο φορές φτωχούς, αν δε θέλουμε οι πληγές της κρίσης να κρατήσουν για πάντα, χρειαζόμαστε λύσεις που να απαντούν ταυτόχρονα στην οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση. Οι Οικολόγοι Πράσινοι είμαστε οι μόνοι που καταθέτουμε συγκεκριμένο πλαίσιο για Πράσινη Στροφή στην οικονομία, με βασικούς πυλώνες την αναζωογόνηση της υπαίθρου, την απεξάρτηση από πετρέλαιο και λιγνίτη, την ενίσχυση των συλλογικών αγαθών ως βασικό αντιστάθμισμα στην απώλεια αγοραστικής δύναμης, την προώθηση κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας.
Το σκηνικό του νέου δικομματισμού, που προωθούν ο κ. Σαμαράς και ο κ. Τσίπρας, εκμεταλλεύεται τους φόβους και τις ελπίδες των πολιτών αλλά δεν προσφέρει διέξοδο.
Με τις χθεσινές του εξαγγελίες, ο κ. Σαμαράς υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών. Υπόσχεται 150.000 θέσεις εργασίας σε 12 μήνες εν μέσω ύφεσης, χωρίς να καταθέτει την παραμικρή πρόταση για αλλαγή προσανατολισμού της οικονομίας. Υπόσχεται θηριώδεις φοροαπαλλαγές στους έχοντες, και ταυτόχρονα αύξηση δημόσιων δαπανών χωρίς εκτίναξη ελλειμμάτων. Όλα αυτά, την ώρα που ο ίδιος και το ΠΑΣΟΚ προωθούν μια αδιέξοδη οικονομία τύπου Αλβανίας και Ρουμανίας, βασισμένη στις εξορύξεις και σε τσιμέντο παντού όπου μπορούν.
Για τον κ. Τσίπρα, που παρουσιάζει σήμερα τις προτάσεις του, οι πρώτες ενδείξεις είναι ότι συνεχίζει τη φραστική πλειοδοσία και την αμφίσημη ρητορική. Αν είναι όντως έτσι, τότε αφήνει για άλλες δυνάμεις τη «δύσκολη δουλειά» της σύνθεσης μιας κυβερνητικής πρότασης που να δίνει ρεαλιστική εναλλακτική διέξοδο. Οι Οικολόγοι Πράσινοι θα μελετήσουμε τις προτάσεις αυτές: σηκώνουμε το γάντι και θα ανταποκριθούμε στην πρόκληση του προγραμματικού διαλόγου. Στη χθεσινή όμως πρωτοβουλία μας, για διακομματικό διάλογο για την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, η θέση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν άδεια. Κι αυτό έχει ιδιαίτερη συμβολική σημασία για ένα κόμμα που επί χρόνια μιλάει διαρκώς για την «άδεια καρέκλα» του ΚΚΕ.
Το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή» δε μπορεί να συγκαλύψει ότι η Δανειακή Σύμβαση είναι η ίδια Οδικός Χάρτης εξόδου από την ευρωζώνη, ούτε ότι η επιστροφή στη δραχμή μπορεί να προκύψει ακόμη και από άστοχους χειρισμούς που θα οδηγούσαν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Οι Οικολόγοι Πράσινοι θέλουμε ευρώ σε μια ευρωπαϊκή Ελλάδα, και δε θυσιάζουμε τίποτα από τα δύο.
Για όλα αυτά, οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουμε ένα αναντικατάστατο ρόλο να παίξουμε στη νέα Βουλή: ως βασική δύναμη που θα αναδείξει τα κρίσιμα θέματα που μένουν σήμερα στο περιθώριο, ως καταλύτης διαλόγου και κυβερνητικών συνεργασιών, ως εγγύηση και αντίβαρο στις θολές εξαγγελίες και στο έλλειμμα διαλόγου και προτάσεων της αριστεράς, ως ανάχωμα στον κίνδυνο να ξαναγυρίσουμε στη δεκαετία του 1950 και να κοπεί η κοινωνία σε δύο στρατόπεδα χωρίς γέφυρες επικοινωνίας. .
Γι’ αυτό ακριβώς τονίζουμε ότι δεν είναι ίδια ούτε όλα τα «όχι» ούτε όλα τα «ναι». Παράλληλα με την πλήρη αντίθεση μας στην καταστροφική λογική του Μνημονίου, προωθούμε τις αλλαγές που χρωστάμε ως κοινωνία στον εαυτό μας για διαφάνεια, δημοκρατία, αποδοτική δημόσια διοίκηση, αξιοπρεπές κοινωνικό κράτος.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι είμαστε αισιόδοξοι για την είσοδο μας στη Βουλή, καθώς η δυναμική μας τώρα μόλις αρχίζει να αναπτύσσεται και οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν αυτή κυρίως την καθυστέρηση. Στις 17 Ιουνίου, η ψήφος στους Οικολόγους Πράσινους είναι αυτή που μπορεί να κάνει τη διαφορά». .
Ο Στέλιος Αγγελής, αναφέρθηκε στην αξία της ήπιας και οικολογικής προσέγγισης των αναγκών μας. «Εγκαταλείψαμε τις ορεινές περιοχές, όπου οι προηγούμενες γενιές αξιοποιώντας την οικολογική τους σοφία ζούσαν με αξιοπρέπεια και σεβασμό στους φυσικούς πόρους. Στις προτεραιότητες μας είναι η αναζωογόνηση αυτών των περιοχών, που αποτελούν σχεδόν τα 2/3 της χώρας».
Ο Γιάννης Δημητρίου, επίσης υποψήφιος στην Αιτωλοακαρνανία, τόνισε ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούν τη λαϊκή εμπιστοσύνη και αισιοδοξούν για την είσοδο τους στη Βουλή για να υπηρετήσουν την απόλυτα αναγκαία ιδέα της ταυτόχρονης επιδίωξης της κοινωνικής, οικονομικής και περιβαλλοντικής βιωσιμότητας. Ερωτηθείς για την παρουσία των Ο.Π. και τα τοπικά θέματα, σημείωσε τις παρεμβάσεις των Οικολόγων Πράσινων στο Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά και στο ευρωκοινοβούλιο για θέματα όπως οι αμμοληψίες στον Εύηνο, την αλιεία με δυναμίτη στην Τριχωνίδα, την αποτροπή της επικίνδυνης επένδυσης στον Αστακό, αλλά και της επαναλειτουργίας του τοπικού σιδηροδρόμου, διατηρώντας παράλληλα τη σταθερή θέση τους κατά της εκτροπής του Α

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.