Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

Oι όροι των φοιτητών για να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Πάτρας…

Oι όροι των φοιτητών για να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Πάτρας…

κατάληψη-πανεπιστήμιο2Δημοσιεύουμε το Ψήφισμα του Διοικητικού Συμβουλίου του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων & Τροφίμων (ΔΕΑΠΤ) του Αγρινίου βάσει του οποίου πάρθηκε την περασμένη Πέμπτη η απόφαση του συλλόγου Φοιτητών του για την αποδοχή του καλέσματος της πρυτανείας για χωροταξική μεταφορά του τμήματος στην Πάτρα.
Το δημοσιεύουμε αφενός για να γίνουν γνωστές με ακρίβεια οι προϋποθέσεις που θέτουν οι φοιτητές αλλά και για να συνειδητοποιήσουν ορισμένοι (όπως η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τριανταφύλλου που δήλωνε πως δεν υπάρχει επισήμως τέτοιο θέμα) που υποτιμούν την κατάσταση  πως η μεθόδευση της μεταφοράς δεν είναι σενάριο δημοσιευμάτων αλλά η επίσημη γραμμή της Πάτρας.

Σημειωτέον εξάλλου πως σύμφωνα με όσα πληροφόρησαν φοιτητές το agrinionews.gr , αντιμετωπίζουν απολύτως αρνητικά το αίτημα του δημάρχου (εκφράζεται στην επιστολή στον υπουργό) για εκ νέου αυτονόμηση των Τμημάτων του Αγρίνιο. Θέλουν το πτυχίο τους να αναγράφει πως πάρθηκε από το Πανεπιστήμιο Πάτρας…

Αναλυτικά:

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Δ.Ε.Α.Π.Τ.

Καλούμε τον φοιτητικό σύλλογο του τμήματος Δ.Ε.Α.Π.Τ. να προβεί σε απόφαση ενόψει του καλέσματος της πρυτανείας για χωροταξική μεταφορά του τμήματος στην Πάτρα. Έπειτα από Διοικητικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015 πάρθηκε η απόφαση για ανεξάρτητο ψήφισμα το οποίο καταθέτουμε, εγκρίνοντας τη χωροταξική μεταφορά του τμήματος στη Πάτρα υπό τις εξής προϋποθέσεις:
 Αυτονομία και ανεξαρτησία του τμήματος
 Διασφάλιση της φυσιογνωμίας και της εξειδίκευσης του τμήματος
 Διασφάλιση υλικοτεχνικών υποδομών και φοιτητικής μέριμνας
 Διασφάλιση ακαδημαϊκής σταδιοδρομίας του τμήματος (μέλη ΔΕΠ, διοικητικοί υπάλληλοι, ενδεχόμενη αλληλοκάλυψη μεταξύ μελών ΔΕΠ)
ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ του φοιτητικού συλλόγου θα πρέπει να αποτελεί η αδιαπραγμάτευτη παραμονή μας στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Δραγούμης

    @Theodore Anastos

    Ρε φίλε σόρι αλλά κάποιος πρέπει να στο πει. Κάτι δεν πάει καλά με το γραπτό σου το ξέρεις; Από παλιά, όχι τώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.