Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Oλοκληρώνεται το αποχετευτικό της Nεάπολης

Oλοκληρώνεται το αποχετευτικό της Nεάπολης

100_0799

Παραδίδεται σύντομα το έργο «Ολοκλήρωση δικτύου αποχέτευσης Νεάπολης Δήμου Αγρινίου», αφού έχει περατωθεί πάνω από το 98% των σωληνώσεων του δικτύου, και το αντλιοστάσιο ολοκληρώνεται περίπου σε 15 ημέρες.

Το χώρο που κατασκευάζεται ο αγωγός και το αντλιοστάσιο επισκέφθηκε σήμερα, Πέμπτη 7 Νοεμβρίου, ο Δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός, ο οποίος ενημερώθηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες και τον ανάδοχο εργολάβο για την πορεία εξέλιξης του έργου.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.399.200,00 e και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α.» για ποσό 1.279.200,00 e  και από  «ΣΑΤΑ» για ποσό 120.000,00 e. Η δε σύμβαση που υπέγραψε ο Δήμος Αγρινίου με τον εργολάβο είναι 1.231.296,00 e.

Σύμφωνα με τη μελέτη πραγματοποιήθηκαν εργασίες κατασκευής δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στην Τοπική Κοινότητα Νεάπολης του Δήμου Αγρινίου και ειδικότερα κατασκευάστηκε εσωτερικό δίκτυο του οικισμού Νεάπολη μήκους 4.612 μ., αντλιοστάσιο στην θέση παράπλευρα του χείμαρρου Πλατανόρρεμα και καταθλιπτικός αγωγός του αντλιοστασίου μήκους 1.052μ, ώστε τα λύματα μέσω του κεντρικού αγωγού μεταφοράς να διοχετεύονται προς τον Βιολογικό Αγρινίου.

Ο κ. Μοσχολιός μετά την επίσκεψη και την ενημέρωση που είχε δήλωσε τα εξής:

«Επισκεφθήκαμε σήμερα με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Νεάπολης κ. Δημήτρη Τάκη, το έργο «Ολοκλήρωση δικτύου αποχέτευσης Νεάπολης Δήμου Αγρινίου» και είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω τη μεγάλη πρόοδο των εργασιών.       

Όπως με ενημέρωσαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες και ο ανάδοχος εργολάβος, συνολικά το έργο θα ολοκληρωθεί εντός του Δεκεμβρίου και θα παραδοθεί σε λειτουργία νωρίτερα από τον προβλεπόμενο χρόνο, καθώς η σύμβαση που είχαμε υπογράψει με τον εργολάβο προέβλεπε να παραδοθεί το Φεβρουάριο του 2014.

Η έλλειψη δικτύου αποχέτευσης ήταν ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα για τους κατοίκους στην Τοπική Κοινότητα Νεάπολης καθώς πέρα από την ρύπανση του εδάφους και τις επιπτώσεις στο περιβάλλον, επιβάρυνε οικονομικά του δημότες με   έξοδα εκκένωσης των βόθρων.

Η Δημοτική Αρχή έθεσε ως προτεραιότητα την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου, ενέταξε τη μελέτη του έργου στο πρόγραμμα Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α. και πολύ σύντομα το έργο θα έχει ολοκληρωθεί δίνοντας οριστικά λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλαιπωρούσε τους κατοίκους.

Είναι ένα ουσιαστικό έργο που θα συμβάλλει ριζικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στη μείωση του κόστους που επιβάρυνε τα νοικοκυριά για την εκκένωση των βόθρων».

po-mosxolios-apoxeteftiko-neapoli2

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.