Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

Oμιλία Μεϊμαράκη στο Αγρίνιο (video-φωτό)


Στο κατάμεστο Παπαστράτειο Μέγαρο μίλησε σήμερα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης καθώς το Αγρίνιο αποτέλεσε σταθμό των περιοδειών του στα πλαίσια της δραστηριότητας του ως διεκδικητή της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας για την οποία οι κάλπες θα στηθούν την 22α Νοεμβρίου.
Ο υπηρεσιακός σήμερα πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε σε πολυπληθές κομματικό ακροατήριο, ανάμεσα στο οποίο βρίσκονταν οι δύο βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας Μάριος Σαλμάς και Κώστας Καραγκούνης, ο βουλευτής Ιωαννίνων Κ.Τασούλας, ο βουλευτής Αττικής Γιώργος Βλάχος, πρώην βουλευτές, πολιτευτές της ΝΔ, πολλοί αυτοδιοικητικοί παράγοντες, κομματικά στελέχη και υποστηρικτές του.
5Στην ομιλία του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης άσκησε σφοδρή και εφ΄όλης της ύλης κριτική στην κυβέρνηση τονίζοντας πως για πρώτη φορά από το 1974 υπάρχει αβεβαιότητα λίγες μόλις εβδομάδες μετά τις εκλογές. Εμφανίστηκε βέβαιος για τη νίκη του απευθύνθηκε στο θυμικό των νεοδημοκρατών, τους κάλεσε να σέβονται την ιστορία του κόμματος,  είπε πως σκέφτεται να επαναφέρει τον Πυρσό και πως με τον ίδιο πρόεδρο δεν αλλάζει το όνομα του κόμματος. Στόχο μάλιστα έθεσε το 28% να γίνει σύντομα 40%.
Eιδικότερα είπε πως” η  Κυβέρνηση δεν έχει ένα σταθερό πρόγραμμα για να μας βγάλει από την κρίση» και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για αθέτηση των προεκλογικών δεσμεύσεων και   πως διώχνει τις επενδύσεις. Υποστήριξε πως  “πρέπει να σταματήσει ο μύθος ότι η Αριστερά παρέχει κοινωνική πολιτική, ένας μύθος που πλέον υπάρχει μόνο στην Ελλάδα. Για να γίνει κοινωνική πολιτική πρέπει να παράγεις, να έχεις εισόδημα. Δεν υπάρχει ευπαθής κοινωνική ομάδα που να αισθάνεται ασφαλέστερη απ’ ότι το 2014, τώρα με την κυβέρνηση της Αριστεράς.Εμείς δώσαμε χρήματα από το πλεόνασμα και εκείνοι έδωσαν λιγότερα χρήματα για τις ευπαθείς ομάδες και μάλιστα από το έλλειμμα”.
Χαρακτήρισε τον Τσίπρα «πιο επικίνδυνο τώρα που λέει σε όλα ναι»  και εκτίμησε πως «όταν η χώρα επιστρέψει στην κανονικότητα, οι ακραίοι θα πέσουν και πάλι σε χαμηλά ποσοστά και τα σοβαρά και κόμματα και ειδικά η Ν.Δ. θα ανέβουν”.
Για το συμβάν ξυλοδαρμού του Κουμουτσάκου είπε πως η ΝΔ αντέδρασε θεσμικά  και αναρωτήθηκε «τι θα συνέβαινε  αν ήταν η Ν.Δ. κυβέρνηση και κάποιος τραμπούκος επιτίθονταν σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ», εκτιμώντας πως “θα είχαν κάψει την Αθήνα, θα είχαν ξαναβγεί οι κουκουλοφόροι». « Αλλά τώρα και η επίθεση έγινε εναντίον μας και μας λένε και συνιστώσα της ακροδεξιάς . Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι. Στις ειρηνικές διαδηλώσεις η Ν.Δ. θα είναι παρούσα. Το φρόνημα μας είναι αλώβητο. Θα πρέπει να καταλάβουν ότι η δημοκρατική μας συμπεριφορά δεν είναι αδυναμία», πρόσθεσε.
Για τις δηλώσεις Φίλη αναφορικά με τη γενοκτονία των Ποντίων ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είπε: «Ο πρωθυπουργός πρέπει να πάρει θέση. Και πρέπει να το ξεκαθαρίσει πριν πάει στην Τουρκία. Γιατί το μήνυμα που στέλνει στην Τουρκία ο υπουργός Παιδείας και η Κυβέρνηση είναι μήνυμα ενδοτικό.  Για τη Ν.Δ. δεν υπάρχει θέμα. Σαφώς και είναι Γενοκτονία.  Η ιστορία δεν είναι “δεξιά” ή “Αριστερά” ή ακροδεξιά”. Η ιστορία είναι ιστορία και δεν παραγράφεται, δεν παραχαράσσεται».

“Αντιγράψαμε τη βλακεία του Παπανδρέου”
Ο Β. Μεϊμαράκης  έκανε αναδρομή στις διεργασίες που προηγήθηκαν της ανάληψης εκ μέρους του της προεδρίας της ΝΔ την 10η Ιουλίου  τονίζοντας πως η κατάσταση για το κόμμα ήταν δύσκολη ωστόσο «εγώ στα δύσκολα μπαίνω μπροστά». Ανέφερε μάλιστα ότι ο προεκλογικός αγώνας  έγινε ασυντόνιστα , ανοργάνωτα και με διαλυμένες οργανώσεις. Έθιξε ιδιαίτερα το θέμα της οργανωτικής διάλυσης του κόμματος αναφέροντας πως ποτέ δεν δόθηκαν εξηγήσεις γιατί συνέβη αυτό.
Είπε πως αρχικώς σκεφτόταν να μην είναι υποψήφιος πρόεδρος εκφράζοντας για άλλη μια φορά τη διαφωνία του με τη διαδικασία. Αναφορικά με τη διαδικασία είπε τα εξής: «Πρέπει οι νεοδημοκράτες να έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν. Πρότεινα μέχρι 10 Νοεμβρίου να εγγραφούν ως μέλη όσοι επιθυμούν ώστε να έχουμε εκλογικούς καταλόγους και έτσι να προχωρήσουμε. Οι συνυποψήφιοι δεν ήθελαν. Έκανε κάποτε μια βλακεία ο Γιώργος Παπανδρέου και επειδή εμείς είμαστε καλοί στην αντιγραφή των βλακειών του ΠΑΣΟΚ, την υιοθετήσαμε. Βέβαια ο Παπανδρέου ήταν μόνος υποψήφιος τότε. Εμείς όμως πρέπει να το κοιτάξουμε αυτό και να είναι οι νεοδημοκράτες που θα πάνε μαζικά στις κάλπες ώστε να μην αφήσουμε να αλλοιωθεί η φωνή του νεοδημοκράτη από τον οποιοδήποτε περαστικό. Τον θέλουμε τον περαστικό και την κοινωνία  αλλά στις εθνικές εκλογές. Αυτή η διαδικασία είναι δική μας.  Τσουβαλιάζουμε τον γνήσιο ψηφοφόρο νεοδημοκράτη με αυτή τη διαδικασία. Σκεφτείτε στον δήμο σας να περνάνε από άλλους δήμους και να ψηφίζουν δήμαρχο για εσάς…”

Απολιτίκ ντιμπέιτ και…Τατιάνα
Εξήγησε ακόμη μια φορά που εστιάζεται η διαφωνία του στην διεξαγωγή ντιμπέιτ των τεσσάρων υποψηφίων. «Δεν με χωρίζει κάτι με τον Απόστολο, τον Άδωνι και τον Κυριάκο. Και οι τέσσερις Νέα Δημοκρατία είμαστε, φίλοι είμαστε και όποιος και να βγει καλός θα είναι. Ότι θέλετε ψηφίστε. Δεν θεωρώ όμως σωστό να πάμε σε δημόσια τηλεμαχία και να αντιπαρατεθούμε. Και το debate δεν θα τελειώσει σε μια δυο ώρες… Διότι την επομένη , θα το πιάσουν τα πρωινάδικα, το απόγευμα θα το πιάσουν τα απογευματινά. Την άλλη μέρα θα το πιάσει η φίλη μας η Τατιάνα και θα λέει τι γραβάτα φορούσε ο Μεϊμαράκης και τι κοστούμι φορούσε ο άλλος. Εγώ σε απολιτικ γελοιοποίηση της διαδικασίας δεν συμμετέχω Φίλοι είμαστε, οι εχθροί είναι έξω απο τη Νέα Δημοκρατία».

Σεβασμός και …πυρσός
“Να έχουμε σεβασμό στην ιστορία μας, να προχωρήσουμε στη πορείας που χάραξε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Αν εμείς δεν σεβαστούμε την ιστορία του κόμματος, μην περιμένετε να μας σεβαστούν οι άλλοι…”, είπε.”Εγώ θέλω τους Νεοδημοκράτες να λένε με περηφάνια ότι είναι Νέα Δημοκρατία. Δεν καταλαβαίνω κάποιους που λένε να αλλάξουμε ονομασία. Με Μειμαράκη πρόεδρο το όνομα της Ν.Δ. θα μείνει Νέα Δημοκρατία. Σκέφτομαι μάλιστα στο συνέδριο του κόμματος να προτείνω να επανέλθει ο πυρσός στο σήμα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά καταχειροκροτούμενος.
«Να μας βρουν ενωμένους στις 23 Νοεμβρίου. Ψηφίστε όποιον θέλετε. Σκεφτείτε ποιος έχει τόσα χρόνια στο κόμμα, ποιος μπορεί να συνθέσει, ποιος ήταν καλός πρόεδρος της Βουλής, ποιος μπορεί να αντιπαρατεθεί τον Τσίπρα, ποιος μπορεί να πάει το κόμμα μπροστά και ψηφίστε…», είπε απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους καλώντας τους νεοδημοκράτες να συμμετάσχουν μαζικά και να τον στηρίξουν.
Aπο το Παπαστράτειο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αποχώρησε με κατεύθυνση το Μεσολόγγι όπου θα συναντήσει στελέχη σε ξενοδοχείο της πόλης.

 

DSCN939312 3 4
DSCN9361 DSCN9372 DSCN9393 DSCN9405

DSCN9356 DSCN9359 DSCN9364 DSCN9366 DSCN9368 DSCN9370 DSCN9374 DSCN9376 DSCN9378 DSCN9381 DSCN9383 DSCN9387 DSCN9388 DSCN9394 DSCN9396 DSCN9398 DSCN9400 DSCN9401 DSCN9402 DSCN9404

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.