Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Oνοματολογία σε ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ για την Αιτωλοακαρνανία.

Oνοματολογία σε ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ για την Αιτωλοακαρνανία.

Τα ονόματα που μέχρι στιγμής έχουν ακουστεί για τα ψηφοδέλτια σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ λίγο πολύ τα έχουμε αναφέρει, με τη Λίνα Χατζή να έχει πλέον πάρει το χρίσμα. Ας δούμε όμως και κάποια πρόσωπα που ακούγονται για το ΛΑΟΣ και το ΣΥΡΙΖΑ. Στο κόμμα του κ. Καρατζαφέρη ξεχωρίζει το όνομα του Λάμπρου Θανασούλα, ο οποίος έχει ερείσματα στο Ξηρόμερο, του Δημήτρη Γκιόλια από την Αμφιλοχία καθώς και του εκδότη Ιωάννη Ζωιτάκη από τη Ναύπακτο.
Στο ΣΥΡΙΖΑ το ΟΚ έχει πάρει από την Κουμουνδούρου ο πολύ στενός φίλος και συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Σταύρος Καραγκούνης, ενώ η νεολαία θα εκπροσωπηθεί από τον Κώστα Φωτόπουλο.

Και μιας και ο λόγος περί ΣΥΡΙΖΑ, τίθεται πλέον εν αμφιβόλω η είσοδος του στη Βουλή, αφού σύμφωνα με τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις κινείται οριακά στο ποσοστό του 3%. Μάλιστα, σήμερα θα ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις στην Κουμουνδούρου και δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι μπορεί να επέλθει και η διάσπαση. Η αλήθεια είναι ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας επιθυμούσε το συνέδριο (δεν ”πέρασε” όμως αυτή του η πρόταση από την Κεντρική Επιτροπή), προκειμένου ο Συνασπισμός να αυτονομηθεί από τις υπόλοιπες συνιστώσες, κάτι το οποίο θα επιχειρούσε να πράξει ξανά πριν τα Χριστούγεννα. Έτσι, αρκετοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι και ένας επιπρόσθετος λόγος προκήρυξης των πρόωρων εκλογών ήταν ο Καραμανλής να προλάβει τις προαναφερθείσες εξελίξεις, οι οποίες με μαθηματική ακρίβεια- εφόσον οι εκλογές πραγματοποιούνταν το Μάρτιο- θα οδηγούσαν στην έξοδο του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ από τη Βουλή και στη σίγουρη αυτοδυναμία το κόμμα του ΠΑΣΟΚ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.