Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, 2022

O δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός μιλάει στο agrinionews.gr (video)

O δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός μιλάει στο agrinionews.gr (video)

«Η εφεδρεία και οι οριζόντιες περικοπές θίγουν αυτούς

που δεν έκαναν πελατειακή πολιτική»

 «Έχουμε 500 υπαλλήλους κι η Ρόδος 2.500. Μας ζητούν να πάμε 10% σε εφεδρεία, άρα τιμωρούν όσους δεν έκαναν προσλήψεις και είχαν μαζεμένα οικονομικά» λέει  ο δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός. Γνωστοποιεί μάλιστα ότι θα αποστείλει επιστολή στους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππα και Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση για την αδικία της εργασιακής εφεδρείας σε σχέση με την Αυτοδιοίκηση.

Ο δήμαρχος Αγρινίου μίλησε στο agrinionews.gr (και στο δημοσιογράφο Γιάννη Συμψηρή) εφ’όλης  της τρέχουσας ύλης με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους θητείας στον «καλλικρατικό» δήμο Αγρινίου.

Εξηγεί γιατί «αν δεν είχε γίνει ο Καλλικράτης οι μικροί δήμοι θα είχαν βάλει λουκέτο». Απαντά για τα οριζόντια μέτρα, τη ΔΕΗ και το χαράτσι, το γιατί πρέπει να πληρώσουν οι έχοντες.

Αναφέρεται διεξοδικά στα θέματα κοινωνικής πρόνοιας υπογραμμίζοντας ότι η πολιτική του δήμου σε αυτόν τον τομέα  ξεκίνησε το 2007 και όχι με τη συγκυρία της κρίσης. Δίνει ιδιαίτερο βάρος στο κοινωνικό ιατρείο και πληροφορεί μάλιστα πως η Δημοτική Αρχή σκέφτεται να προτείνει και να  στηρίξει την καλλιέργεια μικρών εκτάσεων τα προϊόντα των οποίων θα δίνονται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

 «Θα εξοφληθούν οι σύννομες δαπάνες»

Στις προτεραιότητές του, μεταξύ άλλων, αναφέρει το σχεδιασμό να εξοφληθούν όλες οι δαπάνες προς προμηθευτές και εργολάβους το αμέσως επόμενο διάστημα με την επισήμανση όμως πως αυτό θα γίνει μόνο για τις σύννομες δαπάνες και όχι για όσες έχουν εντοπιστεί παρατυπίες.

Μιλώντας για τους πολιτιστικούς συλλόγους ο δήμαρχος Αγρινίου εκφράζει την άποψή του για το πώς εννοεί τον πολιτισμό ενώ κάνει ιδιαίτερη μνεία στις προσπάθειες του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου το οποίο ,όπως τονίζε,ι επιχορηγείται μόλις με 57.000 ευρώ το χρόνο.

 «Ευθύνες στην αποκεντρωμένη διοίκηση για το ΓΠΣ»

Ιδιαίτερα αιχμηρός εμφανίζεται ο δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός για τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τ. Αποστολόπουλο αναφορικά με τις καθυστερήσεις στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Αγρινίου («να αναζητηθούν εκεί οι ευθύνες», λέει χαρακτηριστικά).

Μιλώντας για τον παρατριχώνιο δρόμο εκφράζει την απαισιοδοξία του για άμεση κατασκευή καθώς δεν υπάρχουν οι αναγκαίοι πόροι ωστόσο επισημαίνει το σχεδιασμό να κατασκευαστούν επιμέρους περιφερειακοί δρόμοι στην Τριχωνίδα. Για τις λίμνες του δήμου πάντως υπογραμμίζει ότι η Νομοθεσία βάζει φραγμούς στις χρήσεις.

Ως στρατηγική για να δοθεί αδιέξοδο στην ανεργία αναφέρει την ανάγκη στήριξης του πρωτογενή τομέα, λέγοντας ότι για το σκοπό αυτό ,αν και δεν είναι αρμοδιότητα των δήμων, προβλέπονται δράσεις στο τριετές αναπτυξιακό πρόγραμμα.

Ερωτώμενος για τις διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ απαντά πως «ο κόσμος πλέον αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό έως και ειρωνείες» αυτού του τύπου τις διαδικασίες στα κόμματα και επί προσωπικού αναφέρει χαρακτηριστικά: «Έχω τόσο μεγάλο φορτίο στην πλάτη μου, σε ένα μεγάλο δήμο με μεγάλα προβλήματα,  που η μόνη σκέψη μου είναι το πώς θα ορθοποδήσει ο δήμος». Παρόλα αυτά εκτιμά ότι απαιτούνται πολιτικές συνεργασιών αλλά και νέο πολιτικό μήνυμα από το ΠΑΣΟΚ ώστε αποκατασταθούν οι σχέσεις του -που έχουν διαρραγεί- με την κοινωνία.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.