Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2020

O δήμαρχος Πύργου μας ευχαριστεί για τα σκουπίδια!

liatsisΗ μεταφορά των απορριμμάτων από δήμους της Ηλείας σε ΧΥΤΑ της Αιτωλοακαρνανίας έχει προκαλέσεις (χλιαρές) αντιδράσεις στο Νομό μας ενώ ο δήμαρχος Αγρινίου φέρεται εξοργισμένος από τις δηλώσεις του υπουργού Π.Κουρουμπλή.
Ωστόσο στην Ηλεία είναι ικανοποιημένοι για τη στάση των Αιτωλοακαρνάνων. Ο δήμαρχος Πύργου Γ.Λιατσής μάλιστα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ευχαριστεί τους Αιτωλοακαρνάνες για την αλληλεγγύη τους. Αναλυτικά η δήλωση του Δημάρχου Πύργου:

«Ο Δήμος μας αυτές τις μέρες είναι γνωστό ότι δοκιμάζεται μέσω της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Οι εξελίξεις σε αυτό το θέμα είναι πολύ γρήγορες τις τελευταίες ημέρες.
Σήμερα τελευταία ημέρα του Διεθνούς Διαγωνισμού, ελπίζω κι εύχομαι να γραφτεί ο επίλογος του πραγματικού δράματος, που τα τελευταία τέσσερα χρόνια ταλαιπωρεί το Δήμο μας.
Η προσπάθειά μας, για να απομακρυνθούν οι όγκοι των σκουπιδιών, έχει αρωγούς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και το Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Απορριμμάτων κ. Ευάγγελο Καπετάνιο, τους οποίους θερμά ευχαριστούμε.
Ιδιαίτερα όμως θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους Αιτωλοακαρνάνες , μηδενός εξαιρουμένου, που σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές είναι αλληλέγγυοι και με εξαιρετική ευαισθησία βοηθάνε το Δήμο μας .
Η αρχή έγινε. Τα πρώτα απορρίμματα ήδη στέλνονται σε ΧΥΤΑ της Αιτωλοακαρνανίας.
Θέλουμε να τους διαβεβαιώσουμε ότι δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη συμπαράστασή τους.
Καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες που έχουν για να μας βοηθήσουν. Ελπίζουμε ο ΦΟΔΣΑ της Ηλείας να ολοκληρώσει τις διαδικασίες που σύμφωνα με το νόμο απαιτούνται, για να γυρίσουμε σελίδα στο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων κι έτσι δε θα χρειαστεί ποτέ πια, να ταλαιπωρούνται μαζί μας, άλλες κοινωνίες όπως της Αιτωλοακαρνανίας.
Εκ μέρους των συμπολιτών μου, για μια ακόμα φορά τους ευχαριστούμε όλους.»

Θέματα που ενδιαφέρουν

7 Σχόλια

 1. ΠΑΝΕ-6

  ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΩΤΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

 2. seaiann

  Εντάξει αγαπητέ Δήμαρχε Πύργου , καταννοούμε το πρόβλημά σας και συμπεραστεκόμαστε στους αγαπητούς Πυργιώτες… Θεωρούμε όμως άκρως Δίκαιο ευθύς μόλις στον τόπο σας ολοκληρώσετε τα σχετικά έργα να δεχτείτε, με δικές σας δαπάνες μεταφοράς , ίσες ποσότητες απορριμμάτων με αυτές που θα εναποθέσετε στον Τόπο μας . Άλλως ο λόγος και τα λόγια σας θα έχουν ίση αξία με τα σκουπίδια σας …

 3. Χαρούλης

  Στην προηγούμενη μεταφορά απορριμάτων στον ΧΥΤΑ του Αγρινίου, ο δημαρχος εκανε λόγο για πράξη αλληλεγγύης και για θεμα ανθρωπισμού.
  Τότε ήταν πρωθυπουργός ο Σαμαράς.
  Τώρα με πρωθυπουργό που δεν είναι ΝΔ, τα σκουπίδια είναι θέμα της κυβερνησης και του Πύργου.
  Η αλληλεγγύη φτάνει ως εκεί που επιτρέπουν τα κόμματα που τους έθρεψαν.
  Το θεμα που περυσι ήταν ανθρωπιστικό, τώρα έγινε αφορμή για αντιπολίτευση από τους ίδιους αιρετούς.
  Ντροπή

 4. seaiann

  @ Χαρούλη

  Θα ήθελα να ξέρω και τον ΤΟΤΕ δικό σου σχολιασμό φίλε Χαρούλη… Όσο για τη ντροπή που προσάπτεις στους Χόμο Κομμάτικους μάλλον σε λάθος διεύθυνση τη στέλνεις . Ξέρεις αυτούς τους ανθρώπους τους εκλέγουμε εμείς οι Χόμο Ρουσφετολόγικους , συνεπώς ο καθρέφτης μας είναι αρμοδιότερος παραλήπτης .

 5. Χαρούλης

  seaiann
  Τότε ήμουν υπέρ της πράξης του δημαρχου.
  Ετυχε εκείνη την εποχή να ειμαι στον Πύργο και ειλικρινα εκλαψε η ψυχή μου.
  Δεν μπορείς να φανταστείς για τι σου μιλαω αν δεν το δεις με τα μάτια σου.
  Είναι τιμωρία αυτή; Να επανέλθουν ασθένειες που έχουν εξαφανιστεί;
  Όχι φίλε μου. Και τότε και τωρα υπερ στην αλληλεγγύη.
  Όχι αντιπολίτευση με ανθρωπιστικά δράματα.
  Τους σιχάθηκα.

 6. ΠΑΝΕ-6

  ΜΑΛΛΟΝ ΠΙΟ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΠΛΑΝΟ ΝΟΜΟ, ΣΤΗΝ ΑΧΑΙΑ ,ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ; ΕΠΙΣΗΣ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΑΓΤΙΝΙΩΤΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΩΣ ΞΕΝΟ ΣΩΜΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΠΕΤΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

 7. seaiann

  @ Χαρούλης

  Καμιά ιδέα για το πως και δεν έγιναν εγκαταστάσεις για τη διαχείρηση απορριμάτων στο νομό Ηλίας και ποιοί είναι οι πραγματικοί υπαίτιοι, υπάρχει;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.