Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

O δήμος Θέρμου απαιτεί την ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου

O δήμος Θέρμου απαιτεί την ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου

Ο Δήμος Θέρμου, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου, που λήφθηκε σε πρόσφατη συνεδρίαση, και με σχετικό υπόμνημά του προς τους αρμόδιους φορείς, απαιτεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας την ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου που συνδέει την ορεινή περιοχή του Δήμου.
dromos-4-702x336Τονίζει ότι η περιοχή του ορεινού Θέρμου είναι η μoναδική περιοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας χωρίς ασφαλτοστρωμένους δρόμους και καλεί τη διοίκηση της Περιφέρειας να αναλάβει τις ευθύνες της, αφού στη δική της αρμοδιότητα και ευθύνη ανήκει το επαρχιακό οδικό δίκτυο.
Επισημαίνει ότι τα τελευταία 25 χρόνια συνδέθηκαν με το κέντρο του Δήμου, το Θέρμο, με ασφάλτινους δρόμους μόνο 5 οικισμοί, ενώ παραμένουν ακόμα 17, και τονίζει ότι η έλλειψη πολιτικής βούλησης τόσο από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε όλα τα επίπεδα, όσο και από την κεντρική διοίκηση όλα τα προηγούμενα χρόνια έχει καταδικάσει την περιοχή του ορεινού Θέρμου στην απομόνωση και την απουσία κάθε αναπτυξιακής προοπτικής, παρά τις μεγάλες δυνατότητες που αυτή διαθέτει κύρια στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής και στον τομέα του τουρισμού με την αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος και του πολιτισμικού πλούτου της καθώς και τις ιδανικές συνθήκες για εξοχική κατοικία.
Καλεί το Περιφερειακό Συμβούλιο της Δυτικής Ελλάδας να αναγνωρίσει το δικαίωμα της οδικής πρόσβασης και στους κατοίκους της ορεινής περιοχής του Θέρμου, όπως έχει αναγνωριστεί σε όλους τους άλλους Έλληνες, και να λύσει το πρόβλημα της πιο βασικής υποδομής, αυτής των δρόμων, ένα έργο ώριμο, αφού ο Δήμος έχει εκπονήσει τις απαραίτητες μελέτες.
Επισημαίνει ότι ο Δήμος Θέρμου είναι χαρακτηρισμένος ως ορεινός Δήμος και εξαιρέθηκε, λόγω της ορεινότητάς του, από τη συγχώνευση με το σχέδιο «Καλλικράτης», για να τύχει ιδιαίτερης αντιμετώπισης. Μέχρι τώρα, όμως, δεν υπήρξε καμιά τέτοια κίνηση ούτε καν για την άρση της πιο κραυγαλέας ενδοπεριφερειακής ανισότητας, αντής του οδικού δικτύου, απαραίτητης προϋπόθεσης για οποιαδήποτε άλλη αναπτυξιακή δράση.
Τονίζει ότι το κόστος του έργου για τη σύνδεση όλων των οικισμών με το κέντρο του Δήμου, το Θέρμο, το οποίο θα ανέλθει σε πραγματικό κόστος στο ποσό των 15 εκατομμυρίων € περίπου, δεν είναι απαγορευτικό για την Περιφέρεια, η οποία μπορεί να το αντιμετωπίσει, σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, και σε κάθε περίπτωση μέσα στη θητεία της, ακόμα και με τους δικούς της πόρους.
Θεωρεί όμως επιβεβλημένο και λογικό να ενισχυθεί η Περιφέρεια για το σκοπό αυτό από την Κεντρική Διοίκηση, στο πλαίσιο της αναγκαιότητας παρέμβασής της για εξισορρόπηση των ακραίων ανισοτήτων, όπως η συγκεκριμένη περίπτωση, που προκύπτουν από τις αστοχίες του συστήματος κατανομής των κάθε λογής πόρων μεταξύ των διαφόρων επιπέδων διοίκησης.
Γι’ αυτό, καλεί όλους τους συναρμόδιους φορείς – αρμόδια Υπουργεία, Βουλευτές του Νομού και Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας – να παρέμβουν αποφασιστικά, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους, για την εξασφάλιση των απαιτούμενων πιστώσεων από κάθε δυνητική πηγή χρηματοδότhσης για την υλοποίηση του αιτούμενου έργου στο σύνολό του.

Θέματα που ενδιαφέρουν

6 Σχόλια

 1. Μαίρη Τ.

  Όχι και οι μόνοι χωρίς άσφαλτο!! Κυκλοφορήσατε σε όλους τους άλλους δρόμους και είδατε; Όταν ψηφίζατε Κατσιφάρα, δε βλέπατε πως δεν είχατε άσφαλτο; Βρε σφαλιάρες που χρειάζονται!!!

 2. Ανώνυμος

  Ναι χρειάζονται σφαλιάρες!!! Τό μόνο σίγουρο!! Αλλά για ποιό λόγο? Γιατί δεν έχουμε άσφαλτο? Γιατί δεν έχουν και άλλοι δρόμοι και αρα γιατί να έχουμε κι εμείς? Γιατί ψηφίσαμε Κατσιφάρα, ενώ δεν είχαμε άσφαλτο και δεν ψηφίσαμε τον αντίπαλο του για νάχουμε λεφτά για άσφαλτο? Ετούτες τις εκλογές εννοείτε η και τις προηγούμενες? Γιατί ψηφίζαμε Πορφύρη ?(Αυτός πως σας ξέφυγε?) Γιατί γράφουμε ότι θέλουμε άσφαλτο? Για ποιόν απο τους παραπάνω λόγους θέλουμε σφαλιάρες? Η για όλους μαζί? Κι επειδή κάποιοι ψήφισαν Κατσιφάρα θέλουμε όλοι σφαλιάρες?
  Ξεκαθαρίστε το μας κα Μαίρη Τ. (Αντουανέτα) με την ισοπεδωτική λογική .
  Μάλλον η λογική σας είναι για πολλές σφαλιάρες!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 3. Μαίρη Τ.

  Α, δεν πάμε καλά εδώ μέσα! Σε τι πείραξε το σχόλιό μου, Ανώνυμε; Δεν θέλουν σφαλιάρες όλοι που τα χωριά σας είναι χωρίς άσφαλτο! Εκείνοι που ψήφισαν Κατσιφάρα, ενώ δεν είχαν άσφαλτο κι εκείνοι που ψήφιζαν τον ίδιο δήμαρχο για 20 χρόνια, στην ίδια παρέα με τον Κατσιφάρα, δεν θέλουν σφαλιάρες, αν φωνάζουν τώρα;; Ελέγξατε ποτέ πού πήγαν τόσα χρήματα που έρχονταν στο δήμο σας για 20 χρόνια;; Αν όχι, τότε καλά να πάθετε!!!

 4. Ανώνυμος

  Σίγουρα δεν πάμε καλά με πρώτη την αφεντιά σου, που αντί για διάλογο προτιμάτε τις σφαλιάρες!!. Ετσι είχατε μάθει και αυτο το χούι δεν λέτε να το αλλάξετε ,” δημοκρατικά” ξαδερφάκια της φάπας. Ρίξε κάποιες σφαλιάρες πρώτα στον εαυτο σου μπάς και συνέλθεις απο το μίσος και τον τυφλό φανατισμό σου κα Μαίρη Παναγιωταρά-Καρακιτσαρία-κατινάρα της κατσαρόλας -καραελληνοπούλα- που νομίζεις οτι απευθύνεσαι στον μικρο γιό σου!!!
  Που ακούσθηκε να θέλετε να τιμωρηθούν κάποιοι που ψήφιζαν Κατσιφάρα η Προφύρη και να μας λέτε κι απο πάνω “καλα να πάθουμε?”
  Αλήθεια το αφεντικό σας ο Αντωνάκης συμφωνεί με το πνεύμα σου?
  Α ρε Σόιμπλε που σας χρειάζεται.

  Υ.Γ. Εσυ που το έλεγξες για πές μας που πήγαν τόσα χρήματα που έρχονταν στο Δήμο 20 χρόνια. Γιατί δεν το λές? Πές το αν γουστάρεις αντίλογο, κι όχι μόνο κατινιές και υπονοούμενα.
  Πές το και να τα σύρουμε μαζί στον χοντρο.
  Αντε μπράβο!!!!!!!!!!!!!!

 5. Γιώργος

  Αλλιώς ο δήμαρχος θα κρατήσει την αναπνοή του μέχρι τελικής πτώσεως!

 6. Δε γεμίζετε ταξί

  Καλά όλα αυτά αλλά τα λεφτά για δρόμους που θα περνάνε 300 αμάξια το καλοκαίρι όλα κι όλα ποιος θα τα βάλει; Μη μου πείτε η Ε.Ε. γιατί αυτοκτονάω!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.