Δευτέρα, 21 Ιουνίου, 2021

Αθώος κατά τον Εισαγγελέα ο Τρομπούκης για την απαγωγή Παναγόπουλου

Αθώος κατά τον Εισαγγελέα ο Τρομπούκης για την απαγωγή Παναγόπουλου

Mια υπόθεση που αποκαλύφθηκε πριν από δύο χρόνια μονοπολώντας το πανελλήνιο ενδιαφέρον και στην οποία κατηγορείται για συμμετοχή και ένας Αιτωλοακαρνάνας, βρίσκεται ένα βήμα πριν την έκδοση δικαστικής απόφασης. Πρόκειται για την απαγωγή του μεγαλοεφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, η οποία έλαβε χώρα το 2007 με τους δράστες να αποσπούν ένα υπέρογκο χρηματικό ποσό. Αρχές του Ιουλίου του 2009 η ΕΛ.ΑΣ έφτασε στην άκρη του νήματος εντοπίζοντας και συλλαμβάνοντας τους δράστες, δίχως όμως να έχουν βρεθεί ως σήμερα τα λύτρα.

Ανάμεσά τους και ο γνωστός Αιτωλοακαρνάνας εργολάβος Γιώργος Τρομπούκης, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε ανάμειξη και στα αυτοδιοικητικά του Δήμου Αμφιλοχίας, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Η σύλληψή του τότε έγινε με κινηματογραφικό τρόπο στη Λεπενού το βράδυ που στο χωριό γινόταν το καθιερωμένο πανηγύρι. Οι αστυνομικοί είχαν ακροβολιστεί σε κάθε γωνιά εντός και εκτός του χώρου όπου διασκέδαζε ο «Γιγαντάκιας» (όπως είναι το παρατσούκλι του) με την παρέα του, ο οποίος τελικά έπεσε στα χέρια των αρχών έπειτα από καταδίωξη στην Εθνική Οδό.

Την Παρασκευή λοιπόν που μας πέρασε, στην αίθουσα των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού, κατά τη συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων (σε μια ακροαματική διαδικασία που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο), ο Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε ο Γιώργος Τρομπούκης να κηρυχθεί αθώος για την απαγωγή και ένοχος για την προμήθεια εκρηκτικών υλών. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Αιτωλοακαρνάνας επιχειρηματίας και άλλα τέσσερα πρόσωπα κατηγορούνται ως φυσικοί αυτουργοί, ενώ συνολικά 20 άτομα έχουν καθίσει στο εδώλιο για συμμετοχή στο λεγόμενο «συνδικάτο» του εγκλήματος.

Να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας υπέδειξε ως ιθύνων νου του σχεδιασμού και της οργάνωσης της απαγωγής του εφοπλιστή Παναγόπουλου τον Παναγιώτη Βλαστό. Εν αναμονή λοιπόν εντός των επόμενων ημερών της επίσημης δικαστικής απόφασης του προεδρείου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.