Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

O Πειραιώς Σεραφείμ στο Αγρίνιο (φωτό)

O Πειραιώς Σεραφείμ στο Αγρίνιο (φωτό)

Στο Αγρίνιο βρέθηκε χθες ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ ως κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης που διοργανώθηκε από την Αστροφυσική εταιρία Δυτικής Ελλάδος με θέμα «Η ύπαρξη του Σύμπαντος και της ζωής ως απόδειξη της θείας πρόνοιας», στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου χθες το απόγευμα.Μεγάλη η προσέλευση εκείνων που θέλησαν να ακούσουν τα όσα είχε να πει ο Μητροπολίτης σχετικά με το θέμα αυτό.

Η εκδήλωση άνοιξε με τη χορωδία του συλλόγου ιεροψαλτών «Άνθιμος ο Αρχιδιάκονος» όπου έψαλλε Χριστουγεννιάτικους Ύμνους .Στην εκδήλωση το παρόν έδωσε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.

Με την άφιξή του στον χώρο, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς , δήλωσε σε σχέση με το αντικείμενο της ομιλίας που θα επακολουθούσε: « Η ύλη, δεν έχει καμία δυνατότητα αυτοοργάνωσης. Η αρμονία του Σύμπαντος και το θαύμα της ζωής μιλούν για τη σοφία, την αγάπη και την πρόνοια του δημιουργού τους », συμπληρώνοντας ότι « ακόμα και ο Francis Collins έχει πει το εξής: ‘’ακόμα και η θεωρία της μεγάλης έκρηξης απαιτεί την ύπαρξη μιας δημιουργικής αρχής’’. Κατά ταύτα οι ουρανοί διηγούνται δόξα εν Θεό Αυτού»

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.