Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

O Σαλμάς στον ΕΟΠΥΥ Αγρινίου

O Σαλμάς στον ΕΟΠΥΥ Αγρινίου

Στην Αιτωλοακαρνανία και ειδικότερα στο Αγρίνιο βρέθηκε σήμερα ο συμπατριώτης μας αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς. Κύριος σκοπός  της παρουσίας του τα εγκαίνια του κόμβου  τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον ΕΟΠΥΥ  (τέταρτος στη χώρα μετά τους τρεις της Αττικής).

Ωστόσο με την ευκαιρία της παρουσίας του τα ζητήματα του ΕΟΠΥΥ Αγρινίου τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό οι κκ. Γεράσιμος Σπηλιώτης, Διευθυντής του ΕΟΠΥΥ Αγρινίου, Παντελής Παπαθανάσης (πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου ),  Γρηγόρης Ζήσης (αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Αγρινίου ) και η πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ κ. Σιδέρη.

Τέθηκε επί τάπητος  η ενίσχυση των ειδικοτήτων του ψυχιάτρου και του νευρολόγου, καθώς οι ειδικότητες αυτές, όπως και του ουρολόγου καλύπτονται μόνο από έναν ιατρό η κάθε μια και έτσι η εξυπηρέτηση είναι δύσκολη.

Ένα ακόμα θέμα το οποίο συζητήθηκε με τον  αναπληρωτή Υπουργό, είναι  το γεγονός όπως υπάρχουν δύο γιατροί που εργάζονται στη ΔΕΗ και ενώ θέλουν να εργαστούν στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ, η ΔΕΗ δεν τους αφήνει. Το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ αποτέλεσε και αυτό αντικείμενο συζήτησης καθώς σε αυτό προς το παρόν εργάζονται μόνο  νοσηλεύτριες. Ο  κ. Σαλμάς τόνισε ότι είναι προβλήματα που χρήζουν διευθέτησης και πως ο ίδιος θα κάνει για τα θέματα αυτά ότι μπορεί.

“Μετά τους τρεις κόμβους τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον ΕΟΠΥΥ που εγκαινιάσαμε στην Αττική ήρθε η σειρά για τον τέταρτο που είναι εδώ στο Αγρίνιο. Οι ασφαλισμένοι με μια αστική μονάδα και χωρίς εταιρικές χρεώσεις μπορούν να επικοινωνούν και να κλείνουν ραντεβού με το γιατρό τους. Ήταν κάτι που είχαμε υποσχεθεί και το τηρήσαμε και μάλιστα σε σύντομο διάστημα. Το προσωπικό που θα καλύψει αυτές τις υπηρεσίες θα προκύψει από μετατάξεις, κυρίως»ανέφερε ο κ. Σαλμάς.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.