Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Επίσκεψη Μπένου στον Φορέα της Λιμνοθάλασσας

Επίσκεψη Μπένου στον Φορέα της Λιμνοθάλασσας

DSC07449
Tον Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου επισκέφθηκε ο πρόεδρος του σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» κ. Σταύρος Μπένος μετά το πέρας των επισκέψεων του στους Δήμους Αγρινίου και Μεσολογγίου καθώς και στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας όπου είχε, γόνιμες συζητήσεις στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το προτεινόμενο έργο για μια «Πολιτιστική και Περιβαλλοντική διαδρομή στην Αιτωλοακαρνανία» .
Στις συναντήσεις αυτές παρευρέθηκε ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου κ. Φώτης Περγαντής θέτοντας την περιβαλλοντική διάσταση του εγχειρήματος με βασική προτεραιότητα την αναβάθμιση των υδατικών πόρων του Εθνικού Πάρκου.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ. Μπένου στην έδρα του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση,  ενημερώθηκαν τα στελέχη του Φορέα ενώ ο Πρόεδρος κ. Περγαντής και ο Σύμβουλος Διαχείρισης Περιβάλλοντος κ . Σελιμάς ξενάγησαν τους εκπροσώπους του «Διαζώματος»  κυρία  Χαντζηνικολάου και τον καθηγητή αρχαιολογίας κ. Λαμπρινουδάκη στην έκθεση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης παρέχοντας το αντίστοιχο έντυπο ενημερωτικό υλικό για την σημασία του Εθνικού Πάρκου και τις  περιοχές του δικτύου Natura 2000.
«H σύζευξη του περιβάλλοντος με τον πολιτισμό μπορεί να αποφέρει καινούργια εισοδήματα στους κατοίκους του Εθνικού Πάρκου μέσω εναλλακτικών τουριστικών ροών, να δημιουργήσει νέες θέσεις απασχόλησης και τελικά να προσφέρει μια νέα αφήγηση του τόπου για ένα Βιώσιμο Μέλλον», αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση του Δ.Σ. του Φορέα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Γιάννης

    Εκεί στο Μεσολόγγι οι Αρχές γιατί επιτρέπουν το κυνήγι μέσα στην Κλείσοβα , η οποία υποτίθεται ότι προστατεύεται με διεθνείς συνθήκες;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.