Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Ο Άγιος Κωνσταντίνος Αγρινίου τίμησε τους πολιούχους και προστάτες του

Ο Άγιος Κωνσταντίνος Αγρινίου τίμησε τους πολιούχους και προστάτες του

 Με κατάνυξη και τις δέουσες τιμές τιμάται στον Άγιο Κωνσταντίνο Αγρινίου η μνήμη των αγίων Ισαποστόλων, Κωνσταντίνου και Ελένης.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις ολοκληρωθήκαν το απόγευμα του Σαββάτου 21η Μαΐου με τη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Αγίων & Ισαποστόλων Κωνσταντίνου & Ελένης .

Το πρωί του Σαββάτου 21ης Μαΐου 2022 ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου και Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Ιερόθεος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και προέστη στην αρχιερατική θεία Λειτουργία.

Το απόγευμα τελέστηκε μεθεόρτιος Εσπερινός και ακολούθως στην λιτανεία, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγρινίου, συμμετείχαν πλήθος πιστών, ο δήμαρχος Αγρινίου εκπρόσωποι πολιτικών και αυτοδιοικητικών αρχών, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, αντιπροσωπείες  σχολείων,συλλόγων και φορέων.

Παράλληλα με τις θρησκευτικές εκδηλώσεις στον Άγιο Κωνσταντίνο λαμβάνουν χώρα και πολιτιστικές και επετειακές εκδηλώσεις που είναι αφιερωμένες στην γενοκτονία του ποντιακού Ελληνισμού (1919) και τη μαρτυρική πορεία των Μικρασιατών προσφύγων (1922).

Αύριο Κυριακή 22 Μαΐου 2022 στις 7:00 θα ξεκινήσει η Θεία Λειτουργία  στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και στις 9:15 θα τελεστεί Μνημόσυνο  ενώ θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο «Μικρασιατών και Ποντίων Προσφύγων» από το Δήμο Αγρινίου και τους συλλόγους Ποντίων και Μικρασιατών προσφύγων

Στις 19:00 στην Κοινότητα Αγίου Κωνσταντίνου θα διεξαχθεί ο αγώνας μνήμης 5χλμ. σε συνεργασία με το σύλλογο Ποντίων Ν. Αιτωλοακαρνανίας «Δ. Ψαθάς» και τον Φιλαθλητικό σύλλογο Αγρινίου. Θα ακολουθήσει μουσικό ποντιακό αφιέρωμα.

Την Δευτέρα 30 Μαΐου 2022 στις 9:30 θα λάβει χώρα μουσικοθεατρική παράσταση στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Ελληνίς»,από το Σύλλογο Μικρασιατών Προσφύγων. Η παράσταση είναι αφιερωμένη στον τόπο, την κληρονομιά και τον πολιτισμό της Μικράς Ασίας με σεβασμό και τιμή στη μνήμη των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.