Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2020

Ο Άγιος Βλάσιος εόρτασε τo θαύμα της διασώσεως του χωριού από τους Τούρκους

3Σήμερα, 17η Αυγούστου, τίμησε με μεγαλοπρέπεια ο Άγιος Βλάσιος Τριχωνίδας (Παρακαμπυλίων δήμου Αγρινίου) τo θαύμα της διασώσεως του χωριού από τούς Τούρκους.
Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό, ενώ συμμετείχαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ἱ. Μητροπόλεως π. Καλλίνικος, ο Ιεροκήρυκας της περιοχής π. Δαμασκηνός, ὁ Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Αιτωλίας π. Λαυρέντιος, ὁ Αρχιερατικός Επίτροπος π. Παναγιώτης με το σύνολο σχεδόν των Ιερέων της επαρχίας.
Ο Σεβασμιότατος κ. Ιερόθεος στο κήρυγμά του στον Ιερό Ναό αναφέρθηκε στην «Πρεσβυτέρα» και στον «Άγγελο της μετανοίας», σύμφωνα με το βιβλίο των Αποστολικών χρόνων «Ο Ποιμήν του Ἑρμᾶ» και εξύμνησε με τον λόγο του την Εκκλησία. Με τον τρόπο αυτό έδειξε τι είναι ἡ Εκκλησία, ποιά θέση έχουν οι Άγιοι και ποιά είναι η δική μας θέση στην Εκκλησία.
Μετά τον εσπερινό στον Άνω Άγιο Βλάσιο σχηματίσθηκε πάνδημη λιτανευτική πομπή, με την ιερά εικόνα πού την κρατούσαν νέοι του τοπικού πολιτιστικού Συλλόγου, τον Σεβασμιότατο και τους Ιερείς, με το Τμήμα της Φιλαρμονικός του Δήμου Αγρινίου, τις αρχές του τόπου με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Αγρινίου Ευθύμιο Γρίβα και τον πρόεδρο της τοπικής Κοινότητας Παναγιώτη Πολυχρόνη και με πλήθος πιστών.
Κατά την αρτοκλασία στην πλατεία του χωριού ὁ Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον Εφημέριο π. Κωνσταντίνο και όλους τους συντελεστές της εορτής, και μίλησε για τον άρρηκτο σύνδεσμο μεταξύ Εκκλησίας και Έθνους, όπως φαίνεται στην Ελλάδα, τις Ελληνικές Κοινότητες του εξωτερικού και σε όλη την Οικουμένη.
Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε θεία Λειτουργία με μεγάλη συμμετοχή πιστών και με προεξάρχοντα τον Ιεροκήρυκα της επαρχίας π. Δαμασκηνό Βασιλόπουλο, ο οποίος αναφέρθηκε στο θαύμα του Αγίου Βλασίου.
1

2

3

4

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.