Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Ο Αγρινιώτης μηχανικός που διακρίνεται στη Νέα Ζηλανδία

Ο Αγρινιώτης μηχανικός που διακρίνεται στη Νέα Ζηλανδία

H φυγή στο εξωτερικό του εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού (brain drain) είναι σε έξαρση τα τελευταία χρόνια και σίγουρα το φαινόμενο πληγώνει τη χώρας μας.

Προκαλεί ωστόσο μεγάλη ικανοποίηση το γεγονός πως Έλληνες επιστήμονες προοδεύουν σε πολλές χώρες, διακρίνονται και ανοίγουν νέους δρόμους.

Μια από τις περιπτώσεις αυτές είναι ο αγρινιώτης μηχανικός Αλέξιος Καβαλλάρης που για μια δεκαετία περίπου δραστηριοποιείται  επαγγελματικά στη μακρινή Νέα Ζηλανδία όπου βρίσκεται με την οικογένεια του (τη σύζυγο και τα δύο παιδιά τους).

Και δεν εργάζεται απλώς εκεί (στην Υπηρεσία Μεταφορών της Νέας Ζηλανδίας -NZ Transport Agency ) αλλά διακρίνεται. Δεν επιβλέπει μόνο την κατασκευή έργων και δρόμων αλλά και ανοίγει ο ίδιος νέους επιστημονικούς δρόμους.

Ο Αλέξιος Καβαλλάρης λοιπόν ανακάλυψε μια νέα πατέντα στον τομέα της μηχανικής και βραβεύτηκε για την ευρεσιτεχνία του.

Ειδικότερα, ανακάλυψε ένα αυτοματοποιημένο σύστημα ποιοτικού ελέγχου που υπολογίζει τις ακριβείς υψώσεις των δοκιμών κατά τη  διαρκεία εγκατάστασης αποστραγγιστικών μέσων χρησιμοποιώντας τις συντεταγμένες των οργάνων δοκιμών.

Για την ευρεσιτεχνία του βραβεύτηκε από τον μη κυβερνητικό φορέα  the Kudos Science Trust . Φορέας που σε συνεργασία με τα πανεπιστήμια της περιφέρειας και το Τεχνικο Επιμελητήριο της Νέας Ζηλανδίας βραβεύει κάθε χρόνο τους επιστήμονες που διακρίνονται στον τομέα τους.

Ένας από αυτούς, για το 2020, ήταν ο Αλέξιος Καβαλλάρης και το γεγονός αυτό προκαλεί ικανοποίηση στο Αγρίνιο.

Με τη συζυγό του 

 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Εύη

    Συγχαρητήρια πολλά στον συμπατριώτη μας ! Χαιρόμαστε που βλέπουμε τους συνανθρώπους μας να προοδεύουν και να ανταμείβονται οι κόποι τους.Θα θέλαμε όμως κάποια στιγμή οι άνθρωποι αυτοί να επιστρέψουν εκεί που ανήκουν !Τις πολύτιμες υπηρεσίες τους να τις προσφέρουν εδώ , γιατί εδώ γεννήθηκαν ,εδώ εκπαιδευτηκαν, το κράτος πόνταρε σ αυτούς ,και περιμένει πίσω την επένδυση που έκανε! Αυτή η σχιζοφρένεια ,να σπαταλάμε δυνάμεις , κόπο , χρήματα για την εκπαίδευση ανθρώπων που θα στελεχώσουν αύριο νευραλγικούς τομείς άλλων χωρών , μέχρι τα πέρατα της γης ,με αφήνει άφωνη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.