Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Ο Αμβρόσιος… αφόρισε τον Δήμο Βερύκιο για την «Παναγία την Αρουραία»

Ο Αμβρόσιος… αφόρισε τον Δήμο Βερύκιο για την «Παναγία την Αρουραία»


«Ταλαίπωρο ανθρωπάκι, που ανήκει στο χώρο της τηλεοπτικής δημοσιογραφίας» αποκαλεί το γνωστό δημοσιογράφο Δήμο Βερύκιο, ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος και γνωστοποιεί ότι τον αφορίζει!

Σε ανάρτησή του στο προσωπικό του blog, ο κ. Αμβρόσιος, στο γνωστό του.. ύφοςδιαμαρτύρεται για ένα ποστ που είχε κάνει ο δημοσιογράφος, όπου στο πρόσωπο της Παναγίας εικονιζόταν ένα ποντίκι.

Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων σημειώνει ότι «από σήμερα αφορίζουμε τον Δημήτριο Βερύκιο και τον αποκόπτουμε από το Σώμα της Εκκλησίας ως ασεβέστατο υβριστή της Υπεραγίας Θεοτόκου και του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού!» και προσθέτει ότι θα ισχύει έως ότου προσέλθει εν μετανοία και γονυπετής ζητήσει συγγνώμην, για να λάβει άφεση αμαρτιών.

Ο αφορισμός αναφέρει μεταξύ άλλων: «Όθεν δη τη αιωνοβίω ταύτη της Εκκλησίας πράξει, καταστοιχούσα και η Μετριότης ημών, έγνωμεν, ίνα την από της πρώτης αρχής αποδοκιμασθείσαν και κατακριθείσαν πάσαν πράξιν βεβηλώσεως τῶν ιερών Είκόνων, συμβόλων και σεβασμάτων της Αγίας ημών Εκκλησίας και την ασεβεστάτην συμπεριφοράν του δημοσιογράφου Δημητρίου Βερυκίου διά της απεικονίσεως της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΑΡΟΥΡΑΙΑΣ,δημοσία νυν και παρρησία αποκηρύξαι και καταδικάσαι επί σκανδαλισμώ των πιστών, επί προτροπή αυτών εις απείθειαν, επί καταφρονήσει της Ορθοδόξου Διδαχής -φεῦ-, ην δημοσία εκήρυξε.»

«Αφωρισμένος είη παρά της Παναγίας, Ομοουσίου, Ζωοποιού και αδιαιρέτου Τριάδος, του ενός τη φύσει Θεού κυρίου Παντοκράτορος. Κατηραμένος, ασυγχώρητος, και μετά θάνατον άλυτος και τυμπανιαίος, κληρονομήσει την λέπραν του Γιεζή και την αγχόνην του προδότου Ιούδα.Σχισθείσα η γη καταπίοι αυτόν ως τον Δαθάν και Αβειρών. Η μερίς αυτού είη μετά των θεοκτόνων Ιουδαίων των σταυρωσάντων τον Κύριον της δόξης. Κατηραμένος έστω και ο εισερχόμενος εν τη οικία αυτού και ο εξερχόμενος. Τα υπάρχοντα αυτού έστωσαν εις διαρπαγήν. Συνεκλειπέτωσαν εκ της οικίας αυτού, ως εκλείπει καπνός από προσώπου πυρός.Εν γενεά μια εξαληφθείη το όνομα αυτού. Άγγελος Σατάν προπορεύεσθω έμπροσθεν αυτού. Γένοιτο έμπνους, κατάβρωμα των σκωλήκων, στένων και τρέμων επί της γης ως ο Κάϊν. Πρόσωπον Θεού ου μη ίδοι. Είη υπόδικος τω αιωνίω αναθέματι και υπέκαυμα της ατελευτήτου κολάσεως, έχοι εν δε και τας αράς απάντων των Οικουμενικών Συνόδων και λοιπών αγίων πατέρων» αναφέρει επίσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Βερύκιος είχε ανεβάσει ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου ποστ στο twitter στο οποίο εικονιζόταν η Παναγία και ο Χριστός με πρόσωπα ποντικών.

Στην ανάρτησή του ο δημοσιογράφος έγραψε: «Διαβάζω πύρινα Αυγουστιάτικα άρθρα κατά Καρτερού & Μαξίμου από την “Παναγιά την Αρουραία”».

Η ανάρτηση προκάλεσε σάλο και ο Δήμος Βερύκιος ζήτησε συγγνώμη.

Πυρά και κατά Κοντονή

Ο κ. Αμβρόσιος πάντως τα «βάζει» και με τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή με αφορμή δήλωσή του για τους ομοφυλόφιλους.

«Ο κ. Κοντονής, λοιπόν, πάσχει από στραβομάρα και από βαρυκοΐα!  Όπου θέλει βλέπει και όπου θέλει ακούει! Έχει πάθει, λοιπόν,  στραβισμό και γι αυτό δεν βλέπει την κακοήθεια κάποιων ανθρωπαρίων, που υψώνουν το ανάστημά τους για να υβρίσουν και να ευτελίσουν τα θρησκευτικά μας σύμβολα, τις εικόνες των Αγίων μας κλπ. Δεν βλέπει και δεν ακούει ο καλός αυτός άνθρωπος, παρά το γεγονός, ότι το Σύνταγμα επιβάλλει τον σεβασμό της θρησκείας των Χριστιανών και των θρησκευτικών Συμβόλων!» αναφέρει.

reader.gr 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.