Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2020

O απολογισμός της «Συμμετοχής» για Β΄ΕΛΜΕ: «ΔΑΚΕ :Ένας πρόεδρος δεν φτάνει, χρειάζονται δύο!».

Η ανεξάρτητη παράταξη «Συμμετοχή» προβαίνει σε   απολογισμό  για τις μέχρι τώρα διαδικασίες συγκρότησης του Δ.Σ. στη Β΄ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας.  Στηλιτεύοντας τη στάση της ΔΑΚΕ αναφέρει ως τίτλο το «ΔΑΚΕ :Ένας πρόεδρος δεν φτάνει, χρειάζονται δύο!». Αναλυτικά η ανακοίνωση:
simmetoxi1

ΔΑΚΕ :Ένας πρόεδρος δεν φτάνει, χρειάζονται δύο!

H «Συμμετοχή» από το 2013 που κατεβαίνει στις εκλογές της Β΄ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας στη φάση συγκρότησης του ΔΣ ήταν υπέρ του αναλογικού προεδρείου, εφόσον θεωρεί κατάλληλο το προτεινόμενο πρόσωπο. 

Η έννοια του αναλογικού για τη Συμμετοχή δεν είναι τυπολατρική αλλά παραπέμπει στην πιο δημοκρατικότερη και αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση του κλάδου.

Στο πλαίσιο αυτό στήριζε πάντα σεβόμενη τις επιλογές των συναδέλφων στην κάλπη την πρώτη παράταξη για τη θέση του Προέδρου, τη δεύτερη παράταξη για τη θέση του Γραμματέα και την Τρίτη για τη θέση του Αντιπροέδρου. Το είπε και το έπραξε το 2013,2014 και 2015 όταν πρώτη ήταν η παράταξη της Συμμαχίας.

Το ίδιο υποστήριξε και το 2016 αν και δεν έγινε σηκώνοντας η Συμμετοχή  το βάρος του Προέδρου λόγω απροθυμίας των υπολοίπων

7/12/2017: 1ο Συμβούλιο συγκρότησης: Παρόντες 8 από τους 9. ΔΑΚΕ, Συμμαχία συμφωνούν στις τοποθετήσεις τους ότι Προεδρείο δικαιούται η πρώτη παράταξη, η ΔΑΚΕ. Στο ίδιο αναλογικό σκεπτικό συμφωνήσαμε και εμείς. Τελικά εκλέχτηκε ο Πρόεδρος από την πρώτη δύναμη τη ΔΑΚΕ

12/12/2017: 2ο Συμβούλιο συγκρότησης:  Ενώ τις προηγούμενες χρονιές η 2η θέση εκτελεστικού οργάνου για την οποία γίνονταν ψηφοφορία ήταν εκείνη του Γραμματέα εντούτοις όλες οι παρατάξεις επέμειναν να γίνουν εκλογές για εκείνη του Αντιπροέδρου, για την οποία γίνονταν 3η σε σειρά άλλες χρονιές.

Πράγματι λοιπόν κατατίθενται οι υποψηφιότητες. Εμείς καταθέσαμε τη δική μας ( Ηλίας Υφαντής) χωρίς να υποχωρούμε στο παραμικρό από την αρχή της αναλογικότητας, θέτοντας ως όρους να πάρει  η 2η παράταξη η Συμμαχία την θέση του Γραμματέα.. μιας που την 1η θέση του Προέδρου πήρε η ΔΑΚΕ.

Η 2η Συμμαχία όμως πρότεινε για την θέση του Αντιπροέδρου την υποψηφιότητα της 4ης Α.Ε.Κ. ( Κορδάτος Κώστας) ως «αγωνιστικό αντίβαρο» στο Προεδρείο όπως η ίδια δήλωσε παραχωρώντας έτσι από μόνη της την αγωνιστική πρωτοκαθεδρία όπως η ίδια την πιστεύει στην 4η Α.Ε.Κ.!

Και η 1η ΔΑΚΕ αφού πήρε την 1η θέση του Προέδρου ( Κατσίφας), ζήτησε και 2η  θέση στο Προεδρείο, εκείνη του Αντιπροέδρου ( Αποστολάκης Ν.).

Στο σημείο αυτό είδαμε να μην ακολουθείται η αναλογικότητα των προηγούμενων ετών και ζητήσαμε από την αρχή επανεκλογή του Προεδρείου. Κάτι τέτοιο απορρίφθηκε από όλους.

Και όντως γίνεται η ψηφοφορία, 3 ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ, 3 της ΑΕΚ που στήριζε και η Συμμαχία ,2 ο εκπρόσωπος της Συμμετοχής και ένα 1 Λευκό.

Και μεταξύ εκπροσώπου Α.Ε.Κ. ως «αγωνιστικού αντίβαρου» και 2ου εκπροσώπου Δ.Α.Κ.Ε. στο Προεδρείο δεν επιλέξαμε κανέναν,

Διότι για εμάς καταλύθηκε κάθε έννοια αναλογικής εκπροσώπησης και αποχωρήσαμε από τη διεκδίκηση όλων των υπόλοιπων ρόλων του ΔΣ.

Και ρωτάμε:

-Γιατί η περσινή απρόθυμη ΔΑΚΕ για τη θέση του Προέδρου, φέτος ήθελε Και Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο, που αν μη τι άλλο αναλογεί στο 66% του Προεδρείου θυμίζοντας άλλες εποχές; Μήπως έκρινε ότι ο Πρόεδρος χρειάζεται και την επικουρία του Αντιπροέδρου για να βγάλει σε πέρας το εκτελεστικό έργο;

-Γιατί η περσινή απρόθυμη Συμμαχία και 2η σε κατάταξη φέτος παραχώρησε τη θέση της στην 4η  Α.Ε.Κ. και μαζί με αυτό την πρωτοκαθεδρία του αγωνιστικού αντίβαρου όπως η ίδια το αντιλαμβάνεται;

-Έρχεται λαίλαπα προβλημάτων ( ωράριο, μισθολογικό, κλείσιμο σχολείων, μειώσεις σε προσλήψεις). Σε ποιο ενωτικό κλίμα θα λειτουργήσει το Προεδρείο όταν αποτυπώνονται τέτοιες λογικές στο εκτελεστικό κομμάτι; 

Τους αφήνουμε στην κρίση σας!

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.