Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Ο απολογισμός των δημόσιων θηλασμών στην Αιτωλοακαρνανία από την «Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας»

Ο απολογισμός των δημόσιων θηλασμών στην Αιτωλοακαρνανία από την «Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας»

Η «Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας» προέβη σε απολογιστική ενημέρωση για τους δημόσιους θηλασμούς που οργάνωσε χθες σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Ναύπακτο. Αναφέρει;
thilasmos-agrinio (1)

Στηρίζουμε τον θηλασμό – Μαζί!

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*, το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ διοργάνωσε όπως κάθε χρόνο, τον 8ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό ο οποίος πραγματοποιήθηκε σε περισσότερες από 50 πόλεις της Ελλάδας την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017.
Ο Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός είναι μία γιορτή, χωρίς ομιλίες, εταιρείες ή δημόσιους φορείς, για την πρωτοβουλία λίγων μητέρων να βοηθούν εθελοντικά άλλες μητέρες να μάθουν την τέχνη του θηλασμού, να ενημερώνονται, να έρχονται σε επαφή, να μοιράζονται τις αγωνίες, τις ανησυχίες και τις εμπειρίες τους, να αλληλοϋποστηρίζονται, να παίρνουν δύναμη και κουράγιο. Αυτή η πρωτοβουλία, εξελίχθηκε σε ένα πανελλήνιο δυναμικό δίκτυο με χιλιάδες μέλη. Στο Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας. Φέτος λοιπόν γιορτάσαμε τη συνάντηση και την κατάκτηση γνώσης (που είναι δύναμη). Δεν υποστηρίζουμε ότι μια μητέρα ΠΡΕΠΕΙ να θηλάζει και ΠΡΕΠΕΙ να θηλάζει δημόσια. Υποστηρίζουμε την ίδια τη μητέρα ώστε να ΜΠΟΡΕΙ να επιλέξει και να πραγματοποιήσει την επιλογή της.
Για την Αιτωλοακαρνανία την διοργάνωση ανέλαβε και φέτος η“ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ: Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας” (https://www.facebook.com/groups/aitoloakarnania.thilasmos ).
Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα. Μαμάδες, μπαμπάδες, παιδιά, γιαγιάδες ήρθαν να ενημερωθούν και η προσέλευση του κόσμου ήταν πέρα από κάθε προσδοκία. Οι θηλάζουσες μητέρες της Αιτωλοακαρνανίας ενώθηκαν με τις υπόλοιπες μητέρες, σε κάθε γωνιά της χώρας, και συνολικά θήλασαν ταυτόχρονα 49 μητέρες-μέλη του πανελλήνιου δικτύου και στις τρεις πόλεις του Νομού (Αγρίνιο, Ι.Π. Μεσολογγίου, Ναύπακτος). Κάθε χρόνο όλο και περισσότερες. Σας ευχαριστούμε πολύ και ελπίζουμε να προσφέρουμε βοήθεια και υποστήριξη σε ακόμα περισσότερες μαμάδες.

Οι διαχειρίστριες της Ομάδας Εθελοντών και ΥποστηρικτώνΜητρικού Θηλασμού Αιτωλοακαρνανίας (αλφαβητικά):

Μαρία Γυφτογιάννη, Βίβιαν Θωμάτου,Σπυριδούλα Σιαμά, Ηρώ Φραγκούλη

*Από τo 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια Συμμαχία για Δράση στο Θηλασμό), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1-7 Αυγούστου. Στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου. Και φέτος ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) ενώνει τις δυνάμεις του με την UNICEF, ώστε να εξαπλωθεί το φετινό μήνυμα: «Υποστηρίξτε τις μητέρες να θηλάσουν οποτεδήποτε, οπουδήποτε».
thilasmos-agrinio (1)

thilasmos-agrinio (2)

thilasmos-agrinio (3)

thilasmos-agrinio (4)

thilasmos-mesologgi (1)

thilasmos-mesologgi (2)

thilasmos-mesologgi (3)

thilasmos-mesologgi (4)

thilasmos-mesologgi (5)

thilasmos-nafpaktos (1)

thilasmos-nafpaktos (2)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.