Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

«Ο Αυτισμός δεν είναι ταμπού» διαμήνυσαν στο κέντρο του Αγρινίου – Στα μπλέ το βράδυ το δημαρχείο

«Ο Αυτισμός δεν είναι ταμπού» διαμήνυσαν στο κέντρο του Αγρινίου – Στα μπλέ το βράδυ το δημαρχείο

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού (World Autism Awareness Day) καθιερώθηκε με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ  στις 18 Δεκεμβρίου 2007 και, αρχής γενομένης από το 2008, τιμάται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου

Σκοπός της είναι η ενημέρωση της παγκόσμια κοινή γνώμη για τον αυτισμό και τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την ομαλή ένταξη των αυτιστικών ατόμων στην κοινωνία.

Αντίστοιχες ενημερωτικές δράσεις και δράσεις ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό, πραγματοποιήθηκαν και στο Αγρίνιο.

Μετά την εκδήλωση της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου και της ΕΨΥΠΕΑ Μεσολογγίου, στις 30 Μαρτίου στο Παπαστράτειο Μέγαρο, έλαβε χώρα σήμερα, στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο, δράση που συνδιοργάνωσαν το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ «Ηλιαχτίδα» και το ΚΔΑΠ μεΑ Δ. Αγρινίου «Γελαστή Πολιτεία».

Στη Δράση  συμμετείχαν παιδιά και εργαζόμενοι και των δυο Κέντρων καθώς και παιδιά του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου.

Οι υπεύθυνες των Κέντρων μίλησαν για την αποδοχή της διαφορετικότητας με παραστατικό τρόπο, μέσα από παιχνίδι και άλλες δραστηριότητες, ενώ τα παιδιά με μια ζωγραφιά κάλεσαν τους πολίτες να «μάθουν για εκείνα και τον Αυτισμό».

Για το έτος 2019, το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Αυτισμού είναι « Επιβοηθητικές Τεχνολογίες, Ενεργός Συμμετοχή».

Σήμερα  μάλιστα το βράδυ το Δημαρχείο Αγρινίου θα φωταγωγηθεί σε μπλε χρώμα στο πλαίσιο της παγκόσμιας καμπάνιας για την Ημέρα Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για τον Αυτισμό.

Η καμπάνια «ΑΝΑΨΕ ΕΝΑ ΜΠΛΕ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ» είναι μια πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οργανισμού και στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση απέναντι στα άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.

Στην καμπάνια αυτή συμμετέχει ο Δήμος Αγρινίου φωτίζοντας με μπλε φως το Δημαρχείο της πόλης. Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι να ενημερώσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για την πολύπλοκη αυτή διαταραχή και τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την ομαλή ένταξη των ατόμων του φάσματος του αυτισμού στην κοινωνία.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.