Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

O Bαρεμένος σχολιάζει τη «μεγάλη κλειδομάζωξη» της Αιτωλοακαρνανίας

O Bαρεμένος σχολιάζει τη «μεγάλη κλειδομάζωξη» της Αιτωλοακαρνανίας

Οι επαγγελματίες της εστίασης (και) στην Αιτωλοακαρνανία, οργανώνουν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, στην διάρκεια των οποίων θα συλλέξουν τα κλειδιά των καταστημάτων τους και θα τα στείλουν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο θέμα αυτό αναφέρεται με την ακόλουθη δήλωση ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Βαρεμένος:

 Η μεγάλη κλειδομάζωξη

Οι επαγγελματίες της εστίασης στην Αιτωλοακαρνανία, οργανώνουν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, στην διάρκεια των οποίων θα συλλέξουν τα κλειδιά των καταστημάτων τους και θα τα στείλουν στο Μέγαρο Μαξίμου. Απ’ ότι φαίνεται, η πρόκληση-πρόσκληση του υπουργού Ανάπτυξης βρίσκει μεγάλη απήχηση και θα μαζευτούν απ’ όλη την Ελλάδα πολλά κλειδιά, ώστε η κυβέρνηση θα πρέπει μάλλον να βρει χώρο να τα αποθηκεύσει.

Πάνω από το 50% όσων δραστηριοποιούνται στη εστίαση στην Αιτωλοακαρνανία, δεν πήραν την επιστρεπτέα5. Μιλάμε για καταστήματα που δεν άνοιξαν καθόλου και όχι εκείνα που έκαναν έστω έναν μικρό τζίρο με takeawayή άλλους επιτρεπόμενους τρόπους. Τα χρέη λειτουργούν στραγγαλιστικά για τους επαγγελματίες, αλλά η κυβέρνηση δείχνει να μην αντιλαμβάνεται ούτε το βάθος του προβλήματος, ούτε και τον ορίζοντα μετά την πανδημία, όπου η διάρθρωση της ελληνικής οικονομίας θα είναι εντελώς διαφορετική και σε βάρος της πολύπαθης μεσαίας τάξης.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Σταïκούρας εξαγγέλλει, μεταξύ άλλων, και μέτρα που ισχύουν ήδη, ενώ επιδίδεται και σε λογαριασμούς του τύπου “ τρείς το λάδι, τρείς το ξύδι, πέντε το λαδόξυδο ”. Δεν είναι έτσι, όπως δεν μπορείς να βγάλεις κι από την μύγα ξύγκι.

Όσο για τις ειρωνείες, μπορεί να επιταχύνουν την μεταστροφή του πόνου σε οργή.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.